Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:26 | September 5, 2019

Magproblem och IKEA

Igår kväll åkte vi till apoteket för ja…jag har fått problem med magen igen. Och det förvånar mig inte eftersom senaste veckan varit väldigt upp, ner och intensiv. Och när jag fick medicin sist så sa dom att får jag problem igen kanske jag behöver göra en gastroskopi. Hell to the no! Att stoppa ner en sådan där slang med kamera rakt ner i halsen… aeee det kommer jag aaaaldrig att klara av.

Och jag har inte så stor koll här än att jag bara kan sticka till ett sjukhus för att kolla vad det är. Hade jag varit i Sverige så vet jag ju hur det fungerar men det här är ju en av mina sämre egenskaper. Jag går och har ont istället för att ta mig iväg till sjukhus eller dylikt, försöker att lösa det själv liksom. Men när jag kommer till Sverige så kan jag kolla upp det, på något sätt känns det lite tryggare just nu då jag har större koll på det svenska systemet.

Mikaela min assistent sa till mig att jag borde fota allt som är lite annorlunda här jämfört med Sverige och ja, här har vi första saken. Apotekspåsen ser mer ut som en lunchpåse. Sådana man ser på film när föräldrarna skickar iväg sina ungar och dom får sin macka i en påse.

Vi drog sedan till IKEA för att köpa insatser till lådorna i köket. Små handdukar till toaletterna och även dom är superkonstiga. Så har vi inte i Sverige. Vi har ju rektangulära, 40*60cm och dom hänger bredvid handfatet, typ. Här är dom ca 30*20cm och hänger ovanför handfatet. Känns så konstigt och man vill ju verkligen torka sina händer efter att man tvättat dom och det känns så konstigt att göra det med en sådan liten.

Såklart blev det även doftljus. Jag älskar ju det och speciellt vanilj och kak-doften. Då får jag lite hemmakänsla eftersom jag alltid själv haft den typ av doft på kvällarna. Sedan gick vi även till godishörnan efter kassorna och jag såg Marabou.

Okej nu har jag inte varit borta så länge, vi snackar två dagar men det känns mycket längre. Så alla sådana här småsaker som gör att jag känner mig hemma är så värdefulla. Jag har ju även lite PMS just nu och jag blir ju inte ett monster eller får värsta humörsvängningarna utan jag blir lite låg. Kan få en släng av ångest och nu när det varit sådan omställning så är jag lite känslig. Så bara lite doftljus och svenskt godis gjorde min kväll. 🙂


11 kommentarer11 kommentarer om “Magproblem och IKEA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad tråkigt att du blivit dålig i magen. Jag har själv mycket problem med det och gjorde för något år sedan en just gastro, något jag aldrig hade tänkt göra på grund av rädsla men tillslut hade jag så mycket problem så jag ville verkligen veta hur tarmarna såg ut. De fick helt enkelt söva ner mig och det var verkligen räddningen, jag vaknade upp och allt var över, sådan befrielse! Ifall du tar mod till dig att genomföra den så är detta ett tips, alternativt lugnande medel som får dig att slappna av.
  Ha en fortsatt fin vecka och hoppas att magen blir bättre!

  Reply
 • Ja det känns jäkligt trist men jag tänkte att jag går till läkaren när jag är tillbaka i Sverige.
  Visste inte att man kunde bli sövd, det känns ju mycket bättre. Tror inte jag klarar av att göra en sådan grej vaken. :O

  Reply
 • Jo man kan få en lätt sövning. Jag skulle heller aldrig göra det vaken. Allt gott till dej och lycka till med kärleken och livet i Kanada. 😊😇

  Reply
 • Jag har gjort denna undersökning ca 8 gånger i vaket tillstånd. Visst den är inte jättetrevlig att göra men det går väldigt fort!=)

  Reply
 • Alltså jag kan inte då nog av dina inlägg från Kanada. Jag gläds åt dej och tycker detta är så coolt. Nästan lite avis ju 🙂
  Hoppas det kommer många bilder och uppdateringar från dej. Verkar vara rena rama drömmen.
  Hoppas magen lugnar ner sej. Kram

  Reply
 • Ja det kommer ju bli en hel del framöver så vad kul att du känner så. 😀
  Ja det hoppas jag med <3

  Reply
 • Usch då. Krya på dig!!
  Vad fint det såg ut på rundan du visade i förra inlägget.
  Ta hand om dig!

  Reply
 • Ja det är väldigt fint här!
  Tack snälla <3

  Reply
 • Jag har ibs och skulle göra koloskopi och gastro. Jag bad om att bli sövd vilket jag fick. Easy peasy. Det värsta var förberedelsen när man skulle dricka laxerande och rensa tarmen. Men värt det att få höra att det “bara” är ibs och inte något värre. Jag somnade på ett kick och vaknade direkt kändes det som. Skönt att slippa “vara med” på den undersökningen. Jag antar att du redan äter omeprazol. De är guld! Och probimage.

  Lycka till i nya landet. Det kommer gå bra. Skit i hormonerna. Sverige finns kvar. Det regnar här nu. Inget att längta efter:-). Snart kommer Stitch och då känns det ännu mer som hem. Home is where the heart is .

  Reply
 • Haha häftigt att dem har svenskt godis där. Vad tycker dem om vår lakrits? Eller finns det inte med bland lösgodiset?

  Reply
 • Åh vad härligt att ha en IKEA där. Det är lite som att vara hemma.
  Jag hoppas verkligen att du kommer att trivas där, att du snart kommer in i rutinen och får nya vänner. så att du kan trivas och stanna.
  Stor kram

  Reply