Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:31 | September 2, 2019

Summerburst Stockholm 2019

 

Måndag morgon… Sista morgonen i Sverige innan jag drar till Kanada. Jag vet inte riktigt hur jag ska vara, agera eller känna så jag låter det smälta in lite under tiden jag berättar om helgen.

Det var ju Summerburst och sommaren kunde inte avslutas på ett bättre sätt. Jag fick ju veta att jag skulle få spela på Main Stage och jag tror det var bra att jag fick höra detta kvällen innan för annars hade jag nog haft stor prestationsångest med tanke på att jag alltid sätter så stor press på mig själv. Plus att jag failade i Göteborg, detta var ju min revansch och jag ville ju få den också. Men så jag var coollugn hela morgonen, jag, Mogeh och filmteamet satt och käkade frukost tillsammans och laddade upp. Jag gick igenom setet om och om igen för att typ kunna det utantill.

Nervositeten kom när den stora svarta vanen med tonade rutor kom och hämtade upp oss, då började allt kännas verkligt. Vi rullade in backstage på Stadion, fick artistbandet och vi blev ledda till min loge. Vi skålade i champagne, taggade till men jag kände hela tiden att jag hade ett sådant lugn inom mig. Jag var liksom redo att göra det här.

När det var 10min kvar blev vi hämtade och det är det klippet ni kan se ovan. Jag hade med mig min kristall som jag hade under min första spelning och som legat i min lägenhet för den ska ge tur. Det är den jag rullar mellan händerna och den låg i min ficka under hela spelningen.

Är så glad för mitt team. Min agent Samin och Tour manager Mogeh.

Ljudkillen tittade på mig, gav mig klartecken. Mogeh hade pluggat in min USB-sticka och tryckte play. Jag satt på huk bakom spelarna med Mogeh, hon hade ett snabbt pepptalk med mig och när bryggan i första låten kom så kom jag upp och började köra mitt set.

Det är en sådan obeskrivlig känsla att få spela på sådan maffig utrustning med sådant magiskt ljudsystem. Och att hela mitt team var med mig, peppade, festade och hade det kul. Jag var så inne i det att när jag klev av kom jag knappt ihåg något från spelningen. Jag vet i alla fall att jag njöt men jag fokuserade också väldigt mycket på att bara mixa rätt då jag gjorde det live. Många har ju färdiga set inför sådana här typer av spelningar eftersom det ska tajma med pyroteknik och ljus men eftersom jag fick veta dagen innan att jag skulle köra så ja, då blev det live.

Det här är en händelse jag aldrig någonsin kommer att glömma. Att jag hade mitt första warm upp gig för typ 30 pers för 9 månader sedan och nu fick möjligheten att spela på Summerburst Main Stage…har någon någonsin gjort det? Finns det någon som gjort en sådan snabb resa? Jag kan inte komma på någon. Men som jag säger till alla som påpekar detta, hittar man sin grej så går det jäkligt fort. Då kämpar man så pass hårt för att uppnå sina mål och det har jag gjort! 🙂

Efter spelningen så mötte jag TigerLilly igen då hon spelade efter mig. Det är så kul att träffa människorna inom denna bransch för även om man bara träffat dom en två gånger så blir man en del av den klicken snabbt. Man skriver till varandra på Instagram, så fort någon släpper en låt eller gör ett bra gig så skickar man eller får man ett peppande DM. Är i samma stad så försöker man mötas upp och ja, det känns ändå som att folk inom denna bransch är måna om varandra och jäkligt stöttande och det är så jäkla fint!

Tiger Lily.

Vi gick sedan tillbaka till logen, hann äta lite och sedan var det dags för mig och Mogeh att åka till flygplatsen. Jag hade ju en till spelning denna dag. 00:30 skulle jag spela i Kalmar och jag ljuger om jag säger att jag inte var trött. När vi kom fram så checkade vi in på hotellet, sov i en timma och sedan var det bara att åka till festivalen där.

När jag klev upp på scenen så kände jag bara “I got this”. Det var som att alla mina spärrar försvann och jag kände mig så trygg i mig själv och min roll. Och det bästa av allt var att jag njöt varenda liten sekund som jag stod där. Spelningen på Summerburst gick asbra och det här var min sista för denna sommar och jag kunde inte avslutat det på bättre sätt. Allt gick verkligen så bra, jag gav allt och kunde inte ha gjort det bättre och kände mig så stolt över vad jag åstadkommit.

Att jag har tagit mig dit jag är idag är inte pga någon räkmacka. Jag är uppvuxen i en liten by utanför en liten stad i Norrland, det var där allt började. Sedan är det mina val i livet som tagit mig dit jag är idag. Jag hade verkligen inte som mål att bli musikproducent eller DJ när jag var liten. Jag visste bara att jag på något sätt ville leva ett liv där jag syntes och hördes för jag gillar den uppmärksamheten. Detta är något som växt fram under det senaste året men ännu en gång, det är många val i mitt liv som tagit mig dit jag är idag. Jag har inte haft det lättare än någon annan!

Och med det sagt så vill jag att ni ska förstå att ni kan också göra och bli vad fasen ni vill i livet. Det är så många gånger jag hör “nej jag har inte tid” eller “jag har inte råd”… Bara massa bortförklaringar, vissa ser bara massa problem och vissa hittar vägarna runt dessa hinder och det är det som skiljer människor från människor. Det här säger jag inte för att provocera utan det är för att det verkligen är sant. Det måste ni komma ihåg. Quitters never win, Winners never quit!

Jag är så glad över att jag har en sådan bra TM som Mageh är. Hon ser till att jag har med mig allt, roddar med transporter, boende, tider, middagar allt runtomkring bokningarna som Samin gör. Så det enda jag behöver fokusera på är att leverera när jag spelar. Det är så värdefullt att ha ett bra team runtomkring sig om man verkligen vill bli bra på något för då kan man lägga 100% fokus på det istället för annat som äter ens energi.Efter spelningen.Mot Bromma flygplats.Den dagen jag står såhär fast med ett eget flyg… Inom 5 år. 😉Kalmar.Tack för att ni var sådan grym publik! 😀

 


7 kommentarer7 kommentarer om “Summerburst Stockholm 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kanske en dum fråga, men vad spelar man alltså för musik? Om man t ex bara har 2-3 egna låtar, spelar man då andras låtar och det som gör att man får spela där är att man är duktig på att mixa ihop låtar?
  Tänk om flera djs väljer samma låtar att mixa ihop, blir inte det konstigt och upprepning eller hur funkar d? 🙂

  Reply
 • Grattis! 😊
  Men håller inte riktigt med om att alla kan uppfylla sina drömmar, det går endast om man har turen att få vara frisk. Det finns många svårt sjuka ungdomar där ute som har svåra smärtor och plågor, där varje dag är en kamp. Unga tjejer som har massa mål och drömmar men är länkade till en säng pga de hade oturen att bli sjuka. De mår ännu sämre av att läsa sånt här, att om de inte lyckas nå sina mål beror det på latskap.
  Förstår att du menar det som en peptalk och inte tänkte på hur det kan upplevas, men det vore bra om du uttryckte det lite mindre bastant.

  Reply
 • Men varför bara se det negativa? Även en sjuk sängbunden person, ung som gammal, kan många gånger efter peptalk se framåt.
  Ja, det är synd om någon med en sjukdom som de kanske inte blir fria ifrån. Men för den saken skull behöver det inte vara nattsvart.
  Det är väl bättre att pusha och vara positiv än att bara jamsa med.
  Och säg inte att jag inget vet. Under 3 år vara jag sängbunden efter en olycka. Ingen och minst av allt jag själv trodde jag skulle kunna gå igen. Då fick jag träffa en människa som vägrade ge sig. Han fick mig på fötter igen. Visst jag har fortfarande men efter flera år men allt går bara man ger sig fan på det.

  Reply
 • Bra skrivet Anonymous. Har just nu världens migrän och det är hemskt. Men samtidigt blir man ödmjuk inför livet. Tänker också på många unga som är sjuka. Livet kan vara så orättvist. Men vad en del orkar kämpa.

  Reply
 • Det här kanske inte är en passande kommentar som hör hit men… jag vet inte om du kommer ihåg men jag stod i en röd tröja nedanför vip boxarna på Summerburst. Jag grattade dig ang flytten och kärleken, och så sa du att nästa år ska jag stå där uppe med dig inte här nere och kolla så folk har rätt band haha. Även om det inte kommer hända (du kommer ABSOLUT stå på Main Stage nästa år) så känns det skönt att höra och är lite peppande. Jag har följt dig rätt länge, sen Big Brother faktiskt och jag har alltid hittat tillbaka till dina medier. För några år sedan när Pischa hade Wörkout i Globen så tvekade jag rätt länge för kände inte att jag var tillräcklig tränad men jag var med en omgång ändå. Första passet sprang vi upp och ner för trappan till Tele 2 arenan och jag var sist ut, alla var klara och jag hade några varv kvar. Då började du springa med mig och peppa mig. Redan då märkte jag vilken fin person du är. Jag känner verkligen inte dig även om man tror det efter att ha följt en människa i så många år men jag önskar dig verkligen allt gott. Jag ser verkligen upp till dig, från att du har kämpat och nått dina drömmar, till din drömmiga felfria hy haha. Nu låter jag stalkish men det är jag inte, lovar. Tråkigt att Stockholm förlorar en sån stark stjärna men jag hoppas att du har det bäst i Kanada med din kärlek och jag önskar dig verkligen allt gott ♥

  Reply
 • Så fin kommentar! Blev lite tårögd. Så fint av dig Annica.
  Och Vad roligt att du delar med dig här bland kommentarerna!! Jag vill också träffa Annica Irl! 😂 Vi är inga stalkers, bara följare men det kanske liknar en stalker 😉😂

  Reply
 • All lycka till med flytten! Du är grym och jag är säker på att en så driven och stark person som du kommer klara sig galant i ett nytt land! 🙌 och känns det övermäktigt så fokusera på att imorgon får du träffa honom igen ❤️

  Reply