Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:06 | August 20, 2019

Vad vi Influencers än gör så är det fel

Hej!
Har kommit ur duschen efter min pw med Stitchan. Vi gick i 50min, lyssnade på Two of a Kind-podden och njöt av naturen. Det är så härlig kontrast det här, precis som när jag kommer till Östersund. I Stockholm är det puls, mycket folk, restauranger precis i korsningen nedanför lägenheten. Här är det liksom några hus och skog. Jag känner mig hemma.

Runt 5 vaknade jag imorse av att Stitch ville ut så jag gick ner med henne och möttes av en sådan fin soluppgång. Tog på mig en tröja och haffade kameran och gick ut på gården för att ta en bild, det var så magiskt. Det var alldeles tyst och lugnt, riktig harmo. 🙂


Hörni jag har läst lite skvaller på sista tiden, inget man bör göra som Influencer. Men har man tråkigt eller får en länk skickad till sig är det lätt att hamna inne på sådant… Och är det något som jag ser så tydligt och som många av er också garanterat är medvetna om så är det att Influencers alltid gör fel. Det spelar ingen roll vad vi gör så finns det något att hacka på och det är så himla trist.

Om vi ska ta min situation. Jag har en blogg där jag skriver om mitt liv, tankar, ideer och händelser. Det är liksom det den här bloggen går ut på. Jag väljer att vara personlig men inte för privat. Jag delar med mig av det som jag känner är okej och många saker väljer jag att hålla utanför. Det är en svår gräns och man får tänka både en och två gånger innan man publicerar något men jag gör ju såklart så gott jag kan.

Jag har valt att berätta att jag har träffat en person och att jag nu är i en relation där jag ska flytta ihop med den här personen. Jag berättar om saker vi gör och saker jag uppskattar med den här personen. Men jag har valt att inte lägga ut bilder på honom eller skriva ut hans namn för att det är inte väsentligt.

Men då finns det tråkigt nog en del som tycker att jag gör fel. Har jag sagt A så måste jag tydligen säga B. Jag måste bekräfta något eller lägga upp en bild på oss. Hörni, jag måste ingenting! Det är ju helt upp till mig. Inte sant? Jag fattar att det skapar en viss nyfikenhet men det är inget jag gör medvetet för att folk ska undra. Jag vill ju fortsätta berätta vad som händer i mitt liv, precis som innan, men jag vill också kunna hålla folk utanför som kanske inte vill vara en del av en blogg. Jag har ju tex inte visat min familj så mycket och det är för att jag vill hålla dom utanför mitt jobb plus att dom kanske inte vill visa upp sig offentligt. 🙂

Sedan finns det ju såklart andra saker som jag gör fel. Typ som när jag reser med min hund så är det fel, men det är också fel att lämna henne hemma. Eller om jag har jobbat hårt och lyckats med något så är jag för skrytsam om jag berättar. Men gör jag inte det så är jag för snål för att dela med mig av mina knep. Gör jag samarbeten är jag inte en bra influencer för då är jag “köpt”. Men vi influencers måste precis som alla andra, försörja oss. Och vissa är mer duktiga än andra på att välja samarbeten som faktiskt är genuina och det tycker jag själv att jag är ganska bra på.

Skulle jag skaffa barn och visa upp det så är det fel för då har barnet inte kunnat säga till om något. Och skulle jag blurra ansiktet skulle jag vara för hemlig eller försöka skapa någon slags hype. Det är ju lite så att hur man än gör så blir det fel.

Jag förstår, vi alla har ju olika åsikter vilket är bra. Men det vissa måste förstå är att allt handlar inte om att man vill skapa någon grej eller PR-kupp. Jag har haft en relation i det offentligen och trust me när jag säger aldrig igen! Det finns så många människor därute som vill förstöra och tar till alla möjliga knep för att krossa relationen och det vägrar jag riskera här. Det är fruktansvärt men sant!

Det har inget med något kontrakt att göra, eller att jag inte skulle få posta något för någon. Det är så enkelt att vi båda vill inte ha en relation i det offentliga för att ingen annans åsikt betyder något. Det är verkligen så enkelt. Jag jobbar med sociala medier men har även ett liv utanför det och jag tror verkligen att det är så viktigt att kunna hålla isär det för att må bra! 🙂

Sociala medier är inte ett liv, det är inte det verkliga. Det är ett filter där vi kan välja att visa upp exakt det vi vill och till och med visa upp saker som är ouppnåeliga. Det är viktigt att förstå att det är inte det som vi visar utåt som gör oss lyckliga. Det är livet utanför som man verkligen är i och lever, och det måste man värdesätta och värna om. Därför har vi valt att hålla förhållandet utanför sociala medier. <3


15 kommentarer15 kommentarer om “Vad vi Influencers än gör så är det fel”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din partner har inte valt influencer-livet (antar jag?) och varför ska han då hängas ut i bloggen? Det är inte rimligt och det måste läsarna respektera.

  Reply
 • Exakt! Det tycker jag med 🙂

  Reply
 • Du kommer aldrig att kunna göra alla nöjda. Det finns som du skriver de som ska ha allt skrivet på näsan och aldrig kommer acceptera att du inte delar med dig av allt.
  Fortsätt skriva det du tycker att vi läsare ska veta. Tycker du hittills har delat med dig av mycket. Att killens bild och namn inte finns med i bloggen är en petitess.

  Reply
 • Nej det kommer jag aldrig kunna så jag gör så gott jag kan 🙂

  Reply
 • Så himla bra skrivet! Och jag håller med, vem han är är inte väsentligt. Det är din blogg och du bestämmer innehållet. Bara kör på, här är en nöjd läsare åtminstone! 😄

  Reply
 • Jag säger bara “Bra skrivet!”

  Reply
 • Men sååå bra!! Helt rätt tänkt. Stå på dig bara. Det där är ett väldigt sunt tänk och det kommer man långt på. Önskar er all lycka!! 😊

  Reply
 • åh fina du, så är det verkligen, en influenser gör aldrig rätt. Det är alltid en massa åsikter och skit som förstör och säger att man borde göra på rätt sätt, men det finns inget rätt sätt enl de andra. Du kan bara göra som du själv tror på, som du själv vill, så är det bara.
  Kör ditt race, det är din blogg, ditt liv, du som ska stå för vad du skriver om. <3

  Reply
 • Är det inte dags för en liten Q&A snart? Det är ett tag sen. 🙂

  Reply
 • Du gör som du vill. Din blogg, ditt liv! Bara du som bestämmer. Att folk är nyfikna kommer man inte ifrån tyvärr.. Men så glad att du står på dig och sätter ner foten.
  Har följt dig från start och jag är så glad att du verkar riktigt lycklig nu. Det strålar om dig!💕
  Lycka till med flytten och kärleken. Du är värd allt gott! Kram

  Reply
 • Fortsätt göra din grej för det gör du jävligt bra! Kommer aldrig förstå hur man orkar med att alla ska tycka och tänka så mycket om ens liv, som du själv säger du måste ingenting. Det finns rätt få måsten i livet ☺️ Hoppas du får det härligt i Kanada och att denna kille är det bästa för dig.

  Reply
 • Brukar aldrig kommentera bloggar men det här inlägget var så sjukt ON POINT! Skit i vad andra tycker och gör det som gör dig lycklig 😊 btw, tycker det är jättekul när du gör samarbeten med kläder som nu med Ivy Revel, jag beställde dom mönstrade byxorna på en gång! 😍 skulle tycka de va superkul om du gjorde mer sånt, gillar verkligen din stil <3

  Reply
 • Du är grym! Gör din grej👍🏼❤️

  Reply
 • Riktigt bra skrivet och så otroligt sant. Gör din grej och skit i andra;) Ingen har rätten till att bestämma vad du ska dela med dig av samt inte dela med dig av. Kram!!

  Reply
 • Du gör helt rätt som väljer att ha ditt förhållande utanför. Du har ju ändå sagt att du är upptagen, det ska väl räcka? Jag förstår att folk är nyfikna och skulle det komma fram vem det är så fortsätt med att vara anonyma. Ert förhållande är ert.
  Det räcker att vi får följa med i ditt liv, med träning, musik och massa annat.
  Ska bli otroligt kul att följa dig i Canada. Har alltid velat åka dit 🙂

  Reply