Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:36 | August 20, 2019

Crème för brännsår

Jag som jobbat med skönhet i så många år vet hur viktigt det är att vara försiktig med syra. Men sen så fick jag ett litet frispel och gnuggade lite extra där jag hade inkapslade porer. Well… det resulterade i ett min hud brändes bort och jag fick asfula sår i ansiktet. Så nej, det är inte herpes eller perioral dermatit som många frågat om utan det är brännsår.

Detta hände mig i torsdags och jag har ju varit noga med att smörja med K-ceutic då det är en crème som har en läkande och lugnande effekt. Men igår när jag kom hem över dagen så kom jag på att jag hade en crème som verkligen är magi mot sådant här. Nämligen Eucerins Aquaphor. Det här är en crème som finns att köpa på typ apoteket och den är grym för torra läppar, torra partier överlag, utslag på bebishud och framför allt brännsår.

Så jag började smörja med den igår typ varje timma och imorse såg det ganska bra ut. Det här är verkligen ingen överdrift, den gjorde verkligen under. Skorporna är borta och det är bara en rodnad nu ett litet sår men det går att sminka över om jag vill.

Många familjer brukar ju ha Elizabeth Ardens Eight Hour Cream hemma men jag säger bara det att den här cremen bör verkligen alla ha hemma. Inte alls dyr, ligger runt ca 70kr och är väldigt dryg.

Ni hittar produkten här- Länk!

Denna bild skickade jag till min kompis för två dagar sedan. Såg ut som sådana där Halloweensår man köper på Buttericks… Såhär såg det ut imorse.


10 kommentarer10 kommentarer om “Crème för brännsår”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hahah gud jag gjorde exakt samma sak och smörjde sen med exakt samma kräm från Eucerin! Men fick inte bort torrheten…. Då köpte jag Filorga Oxygen Glow Mask och min hy var normal, ärrfri och utslagsfri efter att jag gick LOCCO med en over-night-syra-treatment! Tips <3 Kanske kan rädda liv

  Reply
 • Fy 17 vilka sår!

  Själv har jag perioral dermatit, inte kul. Ska boka en tid till hudläkare igen och försöka få tabletter utskrivna då salvan inte går bet på skiten.

  Reply
 • Kolloidalt silver är annars bra för sårläkning.

  Reply
 • 😅😅😅😅😅😅

  Reply
 • Vad använder du för metod för att ta bort ansiktsbehåring? Hade någon gjort en sådan inzoomning på min överläpp är jag rädd att den inte skulle se lika slät ut 😅

  Reply
 • Angående ditt tidigare inlägg.
  Du är så klok och tänker exakt rätt. Din familj har ju aldrig synts på blogg/Instagram och det har man ju vant sig vid, som du säger. Men jag kommer fortsätta att vara nyfiken på er 2, dock så kräver jag absolut ingen bild på er utan respekterar erat beslut. Är bara så oerhört glad för din skull!! Kram

  Reply
 • Hej! Min fråga har ingenting med brännsår att göra, men hoppas att du kan svara ändå.
  Jag har börjat få små väldigt många prickar kring käklinjen mot munnen, som senare efter ett tag börjar klia och blir till porer och finnar. Jag mår jättedåligt över det här då prickarna syns väldigt mycket i solljus och sen vet jag att alla dessa prickar kommer bli till finnar sen… vet du vad det är och hur jag på något sätt kan bli av med om? Jag tränar och äter sunt och har sedan innan sommaren använt paulas choice Bha syra. Tacksam om du skulle känna igen vad de möjligtvis kan vara (då jag googlat massor utan resultat) ovh om du har något tips😊

  Reply
 • Aj då, såg inte kul ut. Syror är inte bara bra för hyn som alla säger.
  Man påskyndar cellförnyelsen och huden ser fin ut MEN du påskyndar samtidigt åldrandet av huden.
  Varje gång en hudcell förnyas blir den en lite sämre upplaga av sin föregångare…
  Något att tänka på. Var snäll mot huden och försök istället balansera den om den är oren.

  //Hudterapeuten

  Reply
 • Jag gjorde käkoperation för ett tag sedan och då sliter de väldigt mycket i mungiporna. Det blir extremt stora sår som svider extremt mycket. Jag fick massa olika krämer på recept och apotekspersonal som tipsade med olika grejer, men den där från Eucerin fungerade bäst och såren var verkligen helt borta på 4 dagar!!!

  Reply
 • Locobase Repair är också helt grym för liknande grejer + för eksem, torr hud i allmänhet (fötter går från stenhårda och torra till lena och fina på bara ett par dagar) etc.

  Reply