Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:31 | August 19, 2019

När bör man tacka nej till ett jobb?

Har suttit och läst era kommentarer ang jobbet. Det är inte en spelning utan det är ett samarbete med ett företag, ett skönhetsmärke. Det som gör att det tar emot litegrann det är ju att jag ställt mig in på att åka iväg. Det har varit en ganska stor omställning att packa ihop mycket i min lägenhet, fixat med alla papper, uthyrning, försäkringar, hunden och dylikt. Och när man väl känner att man kan andas ut litegrann så kom ett jobb som gjorde att jag skulle behöva stanna kvar i Sverige en månad till.

Jag hade självklart tackat ja om jag fick förfrågan lite tidigare, när inget var bokat och klart. Men det som gör det lite svårt är att jag inte kan bo i min lägenhet, den hyrs ju ut från och med den 7e och hyresgästen behövde verkligen flytta in då. Det betyder att jag måste lösa ett boende i två veckor och visst kan jag bo i min killes hus, men att ta all packning dit, lösa en bil under dessa veckor och vara helt själv känns inte så jättekul. Inte heller att ta med allt och flytta in hos någon polare med hela mitt liv i några väskor. Sedan även lösa hundvakt då detta jobb innebar att jag behövde åka till Palma i några dagar.

Det kanske låter enkelt att bara ta det där jobbet och göra det, men jag har verkligen insett att så fort något tar lite emot så är det av en anledning. Känner jag att det tynger mig mer än att jag blir taggad, då kanske det inte är helt rätt.

Såklart vet jag ju att alla jobb inte alltid är enkla och roliga, men när jag har ett val och även en möjlighet att tacka nej när det inte känns 100% rätt så bör jag nog göra det. Det kommer fler chanser och tackar jag ja till en sak, ja då tackar jag nej till något annat.

Det har ju som sagt varit en stor omställning att veta att jag ska flytta iväg till ett annat land så därför känns det lite bättre att ha medvind just nu och inte behöva planera om massa.

Sedan gör det så ont i mig när jag ser hur stressad Stitch blir av allt åkande. Så fort resväskan åker fram lägger hon sig i den, hon ska vara i knät hela tiden eller slicka på mig. När jag ska sticka iväg och handla vill hon smita ut från lägenheten när jag ska gå för hon får separationsångest typ. Jag kan inte ens vara i ett annat rum för då springer hon efter mig. Det har varit lite för mycket resande så hon känner sig inte heller helt trygg just nu.

Jag har ännu inte lämnat något beslut och jag behöver nog sova på saken. Det stora problemet är ju inte vara ifrån killen i tre veckor utan det har mer känts psykiskt jobbigt för mig att ställa om allt i skallen. Men tack ändå för all pepp, ni är så jäkla fina!

Och är det något som jag lärt mig, och även fått höra många gånger, så är det att pengar är inte allt. Vänner och familjen kommer alltid först och nu när jag är mitt uppe i att komma i ordning med livet så känner jag att jag behöver nog prioritera det för att hamna i en bra balans med hela den här omställningen.


33 kommentarer33 kommentarer om “När bör man tacka nej till ett jobb?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Allt du skriver låter som att du inte vill ta jobbet utan vill åka! Så jag tycker ÅK! Jobb kommer och går, klart detta väntar på dig men du är redo för att åka inte stanna! Lita bara på din magkänsla❤️

  Reply
 • Ja och det är nog rätt beslut att åka. Det kommer fler tåg med jobb. 💕

  Reply
 • Hej Annika!
  Jag har nyligen flyttat till Stockholm från en liten by i Norrland och jag kan absolut relatera till att det är jobbigt med omställningen då en flyttar. Om jag inte minns fel så har du inte bott i Stockholm hela livet utan också gjort en flytt från en mindre ort förrut? Skulle du kunna tänka dig att skriva ett blogginlägg om omställningen att flytta? Och vad en kan göra för att hjälpa sig själv på traven att trivas på det nya stället osv? 😊

  Reply
 • Du sa ju i tidigare story att du inte hade ngt inbokat och åker OM inte något jobb dyker upp. Tänker mest, vilka typ av jobb får dig att stanna och vilka får dig att tacka nej?

  Reply
 • Detta dök upp precis när jag satt datum att åka.
  Jag hade kunnat stanna om jag hade kvar mitt boende. Men nu kommer det bli så jobbigt att rodda om allt och det tar för mycket energi att det inte känns värt det.

  Reply
 • Så med andra ord tackar du nej till alla jobb nu?

  Reply
 • Nej absolut inte men jag tar inga nya större just nu under själva flytten. När jag kommer på plats och har allt i ordning där är det lättare att göra jobb 🙂

  Reply
 • Så vilka jobb hade du tackat ja till som fått dig att stanna? Antar du tackar nej till allt nu när biljett är bokad?

  Reply
 • Jag tänker såhär… Din plan är ju att flytta, men Du skulle tjäna lite extra på att stanna hemma och jobba. Samtidigt så förlorar du ingenting på att åka eftersom du ändå inte räknat med den lönen 😃👍🏻 För mig skulle beslutet vara lätt. Jag skulle tacka nej till jobbet och åka som planerat 😘

  Reply
 • Nej det är sant. Jag har ju faktiskt inte ens räknat in dom pengarna ☺️

  Reply
 • Du kommer att arbeta i minst 35 år till. Så följ din plan och åk<3

  Reply
 • Du kommer att arbeta i minst 35 år till. Så följ planen och åk<3

  Reply
 • Du har så rätt 💕

  Reply
 • Tycker du borde prioritera att träffa din familj före resan. Allt går om man vill!

  Reply
 • Jag kommer nog hinna träffa några innan jag åker redan till helgen 😍

  Reply
 • Yey va kul för dig och dem! ❤️

  Reply
 • Känns som tar du detta jobbet och gör klart de kommer de komma ett nytt jobb efter dvs. De kommer komma jobb hela tiden och då kanske de blir en ond spiral? Tycker om du har bestämt dig så är det bara att köra på det! Så tycker du bara ska följa ditt hjärta och åka <3

  Reply
 • Ja kanske det. Man har ju alltid fått höra ”stick to the plan” och alltid när jag planerat om har det ju skitit sig 😅🙈

  Reply
 • Fast hennes familj kanske inte kan släppa allt hur som helst. Det har väl jobb och skola. Och mamman bor i Norge. Så det är inte bara “borde prioritera”.

  Reply
 • Som svar till Louise.

  Reply
 • Åk❤️

  Reply
 • För alla år som jag har följt dig, alltså sedan dina första steg ner för trappa och framtill Gry och sedan in i huset. BB huset.
  Så har jag nog alltid uppfattad dig så rätt i livet och lycklig som du är just nu. Och vad gör då ett litet jobb när enda du vill bara är att sätta dig på det större planet och flyga hem till din kärlek! Jag är genuint glad för din skull och önskar dig ALL lycka med din nya underbara kille, för du annica, om någon förtjänar detta!
  Jag är så glad att den annica du är idag har formats för äntligen så har du harmoni runt om dig. Och den enda du behöver tacka för det är DIG SJÄLV!!!
  Vilken jäkla stjärna du är 😘
  Puss och kram från för dig en helt okänd person som är så glad för din skull ❤️ HEJJA DIG!

  Reply
 • Annica jag har följt din resa från dom nervösa stegen nerför trappan till Gry för att sedan gå in i BB-huset, och är med dig än idag.
  Och herregud, vilken resa du har gjort till den du är idag. Så harmonisk så lugn och så genuint jäkla LYCKLIG!
  Och förfan vad du förtjänar allt gott i livet, jag är så genuint glad för din skull och är så ivrig på att få se dig etablera dug i canada.
  Så jag tycker att du ska sätta dig på det stora flygplanet och åka hem till din kärlek.
  Och glöm förfan aldrig att den enda personen du har att tacka för vart du har kommit idag är ingen mindre än Annica Englund Her self!! Vilken jäkla stjärna du är 😘
  Puss och kram från en för dig okänd person men endå så genuint glad för dun skull! ❤️

  Reply
 • Hoppsan, trodde min första kommentar försvan så skrev en till 🙈 sorry!

  Reply
 • Fast i första inlägget lät det som att det handlade om att du inte ville vara utan din kille, men nu när du läst kommentarerna om att du inte är självständig så har andra anledningar kommit fram. Det är vä alltid bra att tjäna extra pengar. Men du ska så klart göra som du vill.

  Reply
 • Utifrån det jag läst, så hade jag utan tvekan tackat nej!
  När jag är osäker på något så brukar jag skriva ner vad som är positivt vs negativt. Oftast så görs beslutet utifrån det övervägande. I ditt fall läser jag rätt många negativa punkter. Alltså, att ta jobbet kanske blir för mycket onödig stress för dig, hunden, killen etc. är det värt det? Lycka till med allt 🥰😘

  Reply
 • Det är just stressen som jag vill undvika men vi sitter just nu och kollar lite andra lösningar så vi får se hur detta slutar 😀

  Reply
 • Ta inte jobbet. Investera i tid med din hund och blivande sambo. Och få landa i allt❤

  Reply
 • Det låter som en väldigt bra ide. 🙂

  Reply
 • Åk till Kanada nu!!

  För 3 år sedan flyttade jag till Frankrike från Sverige, och precis dagarna innan jag skulle flytta så dök det upp något som fick mig att inte vilja åka till Frankrike just då. Men jag bestämde mig för att åka den dagen som var bokad med flygbiljetter ändå, tänk så hade jag stannat för den saken som dök upp och så hade jag helt ändrat min attityd till min flytt till Frankrike och istället stannat kvar i Sverige? Hade inte kunnat tänka den tanken. Är så lycklig att jag flyttade och inte stannade för något. (Man vet ju aldrig!! 💕).

  Känn även efter i ditt hjärta. Vad vill Ditt hjärta? Har du annars något garage du kan hyra och lägga dina grejer du packat? Och sedan sova hos en vän och ändå åka på jobbresan? Gör det som verkligen känns RÄTT för dig! 💕💕

  Reply
 • Känns liiite som ett top notch ilandsproblem ändå 😎✌

  Reply
 • Jag håller med dig om att pengar är inte allt, kontakterna däremot kan vara bra att ha men du vet ju bäst själv om det är något som är värt att vända upp och ner på ens vardag eller inte. Du har ju redan ordnat med allt, precis som du säger och tar ansvar för, så är det inte bra för hunden heller. Och inte för dig heller med allt som varit. Så lyssna på dig själv, det gör du rätt i och det kommer garanterat fler tillfällen. Kram fina 🙂

  Reply
 • Jag tror nog att om skönhetsmärket vill ha ett samarbete med dig så kan dom ordna något när du är i Sverige igen! Ta det lugnt nu innan resan. Tillräckligt med stress bara där.

  Tror inte att Stich är otrygg utan mammig, van att vara med dig överallt. Hon är äldre nu och den rasen är väldigt nära sin ägare hela tiden, typ snubbelvarning 🙂

  Djur är som oss, ändrar sig med åldern. Just nu behöver hon dig mer, det ger sig samtidigt som det är gulligt.

  Reply