Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:03 | August 5, 2019

Få dina utrensade saker hämtade

Jäklar vad den här dagen har känts lång. Känns knappt som att det var idag jag var hos tandläkaren. :O När jag kom hem drog jag igång tvättar och jag påbörjade min utrensning. Jag har ju rensat förut, men nu var det liksom på en helt annan nivå. Detta var inte 2.0, inte heller 3.0 utan mer åt 5.0-hållet. Jag har knappt hälften av alla mina kläder eller skor kvar. När jag kom ner i förrådet så ville jag knappt öppna kartongerna för jag kände lite “vet jag inte vad som är i och har jag inte saknat det, då åker det iväg”. Men jag gjorde ett ryck och rensade igenom alla kartongerna också så även allt i förrådet halverades. Och jag måste verkligen lyfta tjänsten Tipptapp, fan vad smidigt det är alltså. Har man inte möjlighet eller bara inte orken att sticka iväg med saker till någon sortering kan någon annan göra det för en billig peng. Man laddar bara ner appen, lägger upp ett foto på det man vill bli av med, sätter ett pris och sedan får vem som helst komma och hämta sakerna och köra iväg dom.

Jag satte ut mitt för 350 spänn och på bara några sekunder var det 16 pers som ville hämta och köra iväg det. Så jag blev av med det. Sedan har jag beställt en hel del Sellpypåsar. Jag mejlade dom och frågade om jag kunde få beställa 20st haha för det är så himla mycket jag vill bli av med. Och sedan är det ju så att jag hade träningskläder förut, kommer ni ihåg det? Jag beställde ju in påfyllning men det kom ju i samband med min separation och flytt så jag pallade liksom inte ta tag i det. Så jag tänkte att jag kunde skicka iväg det till Sellpy så får dom sälja det för en symbolisk summa istället så jag blir av med det. 😀 Helt sprojlans nya träningskläder… eller ja dom har ju legat nerpackade i ett år men helt oanvända. Så jag väntar bara på svar där nu för det skulle vara så skönt om det inte låg på mitt golv i flera dagar haha! 😀

Jag har även en fundering. Det är ju så att jag har ju rest med Stitch och hennes pass samt försäkring täckte när vi var i Kroatien och täcker även inom EU. Men hur fungerar det om hunden ska utanför EU? Är det någon av er som har koll på det. Jag ringde försäkringsbolaget som jag har på Stitch och det täcker inte utanför EU. Och det blir ju andra försäkringsbelopp när man försäkrar en vuxen hund, det täcker ju inte lika bra. Är det någon av er som rest med hund utanför EU och hur har ni gjort med försäkring då? :O

Nu ska jag sätta mig med musiken och efter det ska jag göra det som jag inte gjort på länge, nämligen köra en spakväll. En kväll där jag peelar hela kroppen så jag nästan kommer in på skelettet. Lackar om naglarna, kör lite mani- och pedikyr. Packa in håret, lägger ansiktsmask, you name it. Vi hörs imorgon guys! 😀


14 kommentarer14 kommentarer om “Få dina utrensade saker hämtade”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vet inte om jag minns rätt men har för mig att du umgåtts lite med Josephine Qvist på events. Hon har flyttat till LA med sin hund och även rest mellan USA och Sverige. Hon kanske har tips? 🙂

  Reply
 • Såg inlägget om din tand, shit vad snett den låg, förstår att den måste ut. Men du, det kommer att gå suuuuperbra, varför skulle det inte liksom? Håller tummarna för att allt ska gå som du vill och som är bäst för dig.

  Härligt att köra med rensningar, alltså det är så nice att bara slänga ut en massa (sälja). Man rensar nästan hela själen tycker jag hahaha. Man får mer plats och man ser vad man har och sen finns det rum för nytt om man skulle få in det. 🙂
  Bra jobbat Annica.

  Reply
 • Ska du & Stitch till Canada? 😉🇨🇦

  Reply
 • När du sålde träningskläder så hade du även ett set med byxa och tröja – har du något sånt kvar också? 🌸

  Reply
 • Gu så härligt det är att bara rensa bort en massa onödiga saker.
  Då får jag hålla ögonen öppna på sellpy, här används den sidan flitigt xD

  Reply
 • Men sellpy har för höga priser. Tex mavala nagellack 100 kostar bara hälften i affären. ??Jag ger till myrorna. Annars skulle jag sälja på blocket.

  Reply
 • Du menar inte att det är dina träningskläder som du själv designade som du har kvar av? Jag har letat som elen galniing och du skulle verkligen göra min dag/vecka/år om jag fick köpa främst tights i small men jag tar mer än gärna fler produkter! Skulle bli överlycklig om du hinner ta dig tid att hjälpa mig! Nås på [email protected] Hälsn Marie

  Reply
 • Om du inte vill folk ska spekulera om att du planerar åka med nya kärleken till Canada, varför kollar du då inte upp försäkring själv ? För det känns ju verkligen som en indirekt hint igen och att du vill att folk ska bli nyfikna på vart du ska…

  Reply
 • Haha ja eller hur? 🤣
  Men iaf, du får prata med ditt bolag om det går att utvida försäkringen eller teckna en tilläggsförsäkring. Tecknar du en ny hos nytt bolag, vare sig det är i Sverige eller Canada, så får du reservationer på allt som kan ha uppstått eller lagts grunden för innan försäkringen började gälla. Då är det knappt lönt att ens ha en försäkring, för den dagen något händer så hittar de alltid skäl att neka ersättning. Men som sagt, ring och prata med ditt bolag. 😊

  Reply
 • Det bästa kanske är att kontakta den Kanadensiska ambassaden i Stockholm och höra vad som gäller, eller kolla med jordbruksverket, Kanada ses som sk tredje land när det gäller införsel av hund.

  Reply
 • Är det dina egendesignade tights du har kvar av?? Vill så gärna ha ett par av dem!!

  Reply
 • Fy satan så skönt att rensa! Jag har dock flyttat så många gånger under det senaste året så jag har knappt några saker kvar att rensa, nästan lite tråkigt, haha!

  Reply
 • Har fixat konton hos tiptap och sellpy men gud så jobbigt med alla uppgifter dom ska ha. Fattar inte om man får en viss summa betalt av Sellpy men det visar sig väl.

  Hundens pass tror jag du måste göra om, det du har gäller bara inom EU men vet inte om dit du ska räknas som tredjepartsland. Iaf måste du ha ett hälsointyg utfärdat av veterinär och hunden måste avmaskas när du ska tillbaka. Men som andra säger, ring konsulatet i det land du ska till samt JBV här hemma. Din veterinär kanske vet också. Det löser sig alltid!

  Reply
 • Ang. hundförsäkring förstår jag inte vitsen med det. Har alltid upplevt att utan försäkring får man billigare vård, dom saltar räkningen rätt bra till försäkringsbolagen vilket även drabbar ägaren. Lägg undan en slant varje månad istället, din hund verkar ju frisk så jag tvivlar på att du behöver använda försäkringen så ofta – om den ens täcker, dom hittar alltid på något som gör att dom slipper betala.

  Jag skulle skippa den och hoppas på det bästa, sedan tror jag nog att veterinärer i andra länder är bra mycket billigare än här. Skulle det uppstå typ hosta här hemma efter nån vecka behöver ju inte veterinären veta var ni varit. Dom är skickliga på att utreda orsaken iaf så det inte kommer in smittor här.

  Reply