Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:29 | July 29, 2019

Allt är så jäkla fejk!

Jag har nu jobbat med sociala medier i sju års tid och jag har aldrig tänkt så mycket på hur det påverkar oss så mycket som jag gör nu. Senast idag satt jag och verkligen funderade på vilket effekt det har på oss människor, även oss som jobbar med det.

Jag vet många som i princip lever sitt liv efter hur deras Instagramflöden ska se ut och det skrämmer mig. Man får frågan om att ses och umgås men i själva verket så handlar den här träffen om att personen vill skaffa material till sociala medier. Det är trist att det blivit så stor del av ens liv att vissa börjar leva efter hur ens flöde ska se ut…

Jag själv har ju såklart blivit påverkad av det då det är mitt jobb, men inte alls till så stor del att jag planerar mina dagar efter min Instagram. Känner jag att det är nice att fota så gör jag det. Jag såg ju möjligheterna med denna resa att kunna skaffa material utöver min vila och återhämtning. Men när jag väl har gjort det och slängt upp det på min Instagram, då är det inte alls lika uppskattat som vardagsbilder.

Alltid när jag reser bort och får ”bra material”, enligt mig, nej då tappar jag följare. Och det här påverkar mig mer än vad man kan tro eftersom man som Influencer hela tiden strävar efter att växa och bli bättre. Och då när man väl tror att man är helt rätt ute så får man en härligt liten käftsmäll när det står -300 följare…

Trots alla dessa år med sociala medier så kanske jag inte känner mina följare så pass bra som jag trodde? Eller så ändras följarnas tycken? Man kanske inte vill ha de här perfekta bilderna i den vackraste miljön men den färggladaste bikinin? Man kanske vill ha mer igenkänningsfaktor? Mer bilder i vardagen så att man kan se att vi Influencers är vanliga människor också.

Om så är fallet så är ju det väldigt positivt! 😀 Då känns det som att vi är på väg åt rätt håll. Inte nog med att vi som jobbar med detta får mindre press på oss så kan vi leverera sådant som är verkligt. För är det något som jag märkt med året så är det allt mycket som rör sociala medier är fejk. Det vet jag att ni också vet!

Det finns människor som photoshopar ihop den perfekta bilden. Vissa lånar dyra kläder eller sin polares nyinköpta väska för att ta en bild. Vissa köper till och med LV-påsar på blocket för att kunna ta en bild för ”det ska ge mer likes”. Eller för att lura sina följare att de precis köpt sig något dyrt. Jag har även hört något om att vissa köper sig en first class ticket på flygen för att ta en bild för att sedan kliva av planet och kunna lura sina försäkringsbolag att de inte kunde åka med. Så de kan få tillbaka pengarna. Alltså JAG SPYR PÅ DET!

Så förhoppningsvis är det så, att vi alla börjar bli less på dessa omänskliga bilder. Eller så kanske det bara är ni som följare mig som gillar det. Vad tror ni? Och framför allt vad känner ni för mina kanaler?


43 kommentarer43 kommentarer om “Allt är så jäkla fejk!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Mer real life! Jag avföljer sällan någon men jag har börjar tröttna på många andra jag följer som alltid ska ha de där perfekta hela tiden! Ingenting är sååå perfekt och vi vet att det är fejk! Less på de oäkta! Hoppas att fler känner så och att man istället kan få stöttning och känna sig tillräcklig istället för att vissa kanske känner sig så otillräckliga!

  Reply
 • Jag verkligen älskat att följa dig på alla din äventyr och din vardag, skönhetstips. Du har en perfekt blandning av allt och är inspirerande. Speciellt alla härliga bilder och klipp med stitch. Vilken hund och vilket band ni har ❤️

  Reply
 • Tror du är på rätt spår! Följer din blogg men inte din insta för jag (som så många andra verkar det som?) är så fed up på perfekta och tillrättalagda bilder (menar givetvis inte bara din insta utan influensers överlag). Personligen har jag ingen behållning av det öht. Många influensers instaflöden är likadana.
  Kläder, inredning, t.o.m. resmål är mer eller mindre samma. Så följer man ett har man sett allt.
  Jag vet att fler än du (av de större influenser) också har haft samma frågeställning på sina kanaler och merparten verkar vara mätta på se exakt samma bilder, kläder, poses etc.
  Jag är mest förundrar att varför man fortfarande lägger upp samma content då?
  Tror precis som du skriver, man vill ha lite igenkänning i inläggen. Hur ska man annars kunna relatera? Stundtals är det kul med LITE inspo men allt (nåväl, nästan allt) känns bara fejk numera. Samma sponsorer på kosttillskott, solglasögon, inredning m.m.
  Tycker du har med åren fått så mycket skinn på näsan och kör ditt eget race och därför är det kul att följa din blogg och din resa.
  Även om jag saknar det lite personliga så har du förklarat varför och det får man snällt respektera.
  Önskar dej en fortsatt fin semester 🙂 och all lycka med den nyfunna personen❤️
  Kram till dej /Mia

  Reply
 • Det är så sjukt tröttsamt att titta på allt som ska vara perfekt.
  Det vardagliga och lite ruffiga är mer intressant.

  Reply
 • Fast vad är perfekt? Jag tänker inte så. Saknar dina skönhetsinlägg men det är ju din blogg och ditt liv. Jag själv strävar efter att må bra och ha kul. Jag struntar i det s k perfekta. Ha en bra vecka.

  Reply
 • Hej Annica.
  Du har helt rätt i det du påpekar i ditt inlägg. Sociala medier och alla stora plattformar för att kunna framhäva sig själv på bästa sätt har gått till en överdrift för många. När man börjar reflektera över sig själv och vad “jag” gör för att bygga upp det bästa flödet, det mest inspirerande, det snyggaste, det mest felfria, osv osv så tror jag nog att den enda som nog kommer att bli utbränd är en själv. Synd nog. Jag kan bara tänka mig vad personer är kapabla till för att få det dem vill ha just för att bibehålla den nivå som eftersträvas på ex instagram.
  Som redan andra påpekat i kommentarsflödet så blir man som följare rätt så uttråkad av att springa in på flera instaflöden och se en oerhörd perfektion. Allt är så otroligt genomtänkt. Varje lilla millimeter. Där tror jag nog också att följarna efter ett tag lämnar och letar efter något “vardagligt” och enkelt. Man kan givetvis ha ett liv som präglas av “lyx” i någon bemärkelse men ifall man ändå bevarar en basal och vardaglig nivå på sina plattformar så ökar sannolikheten markant att eventuella följare står kvar. Oavsett hur man lever och vilka tillgångar man har så är nog enkelheten och ärligheten det som bär längst ifall man vill befinna sig på sociala medier. Hänger du med på vad jag försöker framhäva? <3

  Jag har följt din blogg år efter år Annica och har alltid känt mig så hemma när jag läst inlägg efter inlägg. Du skriver på ett sätt som känns så jordnära nämligen. Talanger som du besitter så som: skönhet på alla plan och musiken är något som du skriver en del om och det älskar jag. Du presenterar allt på ett så basalt och öppet sätt. Det är nog det som gör att jag verkligen älskar dig gummsepummsan och hela din blogg. <3 Jag har följt dig sen du starta den vid BigBrother-tiderna. Det är så fantastiskt att se utveckligen!

  I alla fall så hoppas jag att synen på sociala medier vänder sakta genom att eventuella följare eftersträvar mer basalt och vardaglig nivå av det man följer. Personen man följer kan leva jet-set life men som sagt, låt pressen över perfektion få rinna ur lite… Det kommer göra oss följare glada men även rädda era liv från stress o press som publicerare.

  Bästa hälsningar,

  Natascha! <3 <3 <3 <3

  Reply
 • Jag håller med och känner som du och har gjort de ett bra tag nu. Konton som tex Angelica blick, Fanny lyckman osv. Jättevackra tjejer som jobbar hårt för sitt varumärke så all cred, men… jag är såååå trött på deras bilder när de kommer upp i mitt flöde för de har helt enkelt blivit alldeles för perfekt. Så himla vackra bilder på magiska platser och uppstyrt. Sällan någon bra text till heller. Så det blir aldrig att jag likar. Hoppar alltid över storys om deras flöden är för perfekta.
  Jag personligen föredrar helt klart något man kan relatera lite till, eller känna att personen nog är verklig och inte bara en ouppnåelig prinsessa från en sagovärld. Omedvetet och medvetet gillar jag bilder som visar mer verklighet och sanning. Men sen är de självklart kul att se fina vältagna bilder också! Men att kunna bjuda lite mer på ett ”enklare” liv är nog uppskattat av många! Tycker de är sunt att du tänker som du gör och tycker du bjuder på en härlig blandning på din instagram, men som du säger, rese-bilder är rätt trist. Skulle dock inte avfölja för en sån sak!

  Reply
 • Det märks verkligen att du mognat! Spyr också på Instagram-livet. Du är den enda influencern jag följer! Mår dåligt av andras meningslösa och personlighetslösa flöden.

  Reply
 • Varför bidrar du till dessa instagrambilder själv då som ska vara så perfekta hela tiden? Kan tyvärr inte relatera till någon av dina bilder om jag ska vara helt ärlig 😂

  Reply
 • Jag brukar hoppa över youtube videos och storys om “lyxresor” eller liknande just som du skrev att jag inte känner att jag kan relatera.

  Reply
 • Slutade följa dig på insta förut (och fler) för tyckte det bara va selfies typ. Men gillar fortf din blogg 🙂

  Reply
 • Jag har avföljt influensers som endast lägger upp de perfekta strandbilderna, dyraste väskorna, är på event hela tiden eller endast lägger ut bilder på sin perfekta lilla familj som aldrig bråkar, har kaos eller ett stökigt hem. Man ser inget annat än det ”perfekta livet”. Men det är klart att har man råd att resa, köpa bilar, väskor mm så ska man såklart få visa upp det! Blandar man lyx med vanliga bilder och storys så är det enligt mig mer lockande följa! Du gör ett så jävla bra jobb Annica, du kan verkligen balansera bägge delarna och man vill följa dig!

  Reply
 • Tycker din instagram är för egocenterard och även bloggen ibland. Dock så gillar ja bloggen men inte instagram. På insta följer ja mest konton som inspirerar mig eller mina vänner eller typ natur- och djurbilder.

  Reply
 • Det kan också finnas en så enkel förklaring som att många avföljer influenser under semestertid för att verkligen kunna slappna av. Vet inte men det är en tanke.

  Reply
 • Jag gick igenom min lista på folk jag följer för ett tag sedan då jag bara bestämde mig för att helt avfölja ALLA konton som någon gång gett mig ångest på Instagram. Slutade med att jag hade blivit runt 150 konton/personer fattigare & aldrig någonsin tidigare har jag mått BÄTTRE när jag sitter och slöskrollar i flödet. Ingen mer ångest, ingen mer bitterhet, ingen mer avundsjuka & jämförelse. Du, fina Annica är kvar i mitt flöde tack vare din personlighet & ärlighet. Älskar att följa dig då du inte bara delar med dig utav allt som är bra alltid utan du är samtidigt väldigt öppen med att du även har ångest, är stressad & mår dåligt någon gång. Fortsätt med det du gör. Visa alla att livet inte bara är guld & gröna skogar alltid & att det är OKEJ!! Du är den mest äkta “influencern” på min Instagram (om man nu ska kalla dig det, hatar egentligen att använda det ordet). Puss

  Reply
 • Jag kollar Insta ibland men bloggen är roligare då du har ett bra flyt i det du skriver, är rolig samt att det låter äkta. Helt underbara foton från din resa och jag känner mig tacksam över att du trots semester ändå levererar! Det blir ju egentligen ingen riktig semester för dig.

  Jag gillar att du kör ditt egna race och inte gör värdelös reklam hela tiden, uppskattar verkligen det!

  På Insta blir det ju mest selfies på allas konton, inte så intressant. Håller med att det är svårt att relatera. Alla ser likadana ut, lite obehagligt faktiskt. Alla har typ likadana kök, lampor, mattor m.m. Det är du och några till som skiljer sig från mängden vilket är bra.

  Jag vet inte varför du blir avföljd för att du visar foton från semestern, verkar konstigt. Bara roligt med lite annorlunda miljö, se dina fina baddräkter, hundarna och dina vänner. Tråkigt för dig men det kommer säkert nya följare. Jag tycker att du ska fortsätta som du känner för, du utvecklas ju hela tiden till skillnad från många andra.

  Reply
 • Jag brukar avfölja folk som lägger ut bikini-bilder eller liknande som inte ser ut som mig. Har alltid vägt 49kg nu väger jag 64kg på ett år och kan inte acceptera kroppen som kommit på vägen. Handlar om rent självhat att jag inte kan följa andra som har vältränad fin kropp, TYVÄRR!! Önskar jag kunde. Tänker att det kan vara en anledning, att folk tyvärr kan känna som mig. Tycker dock du är supersnygg därför man får självhets om sin egna kropp.

  Reply
 • Verkligen bra inlägg Annica! Sällan jag kommenterar något över huvudtaget men detta berör mig så mycket då det har gått helt överstyr och att man bör vakna (inkl mig själv) vad sociala medier har för påverkan. Har tyvärr avföljt träningskonton som jag en gång följde då det ENDAST kan bestå av just träning, och aldrig bakom kulisserna liksom, och det motiverar inte alla att se hur bra och lätt allt går.

  Reply
 • Personligen så spyr jag på de perfekta bilderna. Eftersom man vet att de är arrangerade så finns det liksom inget personligt i det alls. Därav blir det som vilken photoshopad bild som helst, eller alternativt bara en bild som är så pass tillgjord att man kunnat googla för att få se en sådan bild. Jag följer dig och de jag följer för att man vill ha det personliga. Är det inte det som ska vara influenser? Få följa olika människor i deras vardag och hur den ser ut? Vad är poängen om alla blir likadana?

  Jag vill ju dessutom läsa om vardagen. Att läsa kort om ett event eller se en bild på en tallrik med någon mat på.. vad ger det mig? Jag vill ju läsa om händelserna bakom bilderna, och bilderna skall spegla det jag läser. Jag har avföljt många konton det senaste för att allt blir samma och samma, det finns inget unikt kvar i detta yrke känns det som. Mer reklam och påhittade bilder, det kan jag kolla på överallt annars.

  Även om jag inte tycker att du, Annica, är en utav de värsta. Så saknar jag även mer personligt ifrån dig. Även om jag vet att det innebär att du sätter dig själv i rampljuset och självklart har du rätt till privatliv du också. Men det är som sagt roligare när det kommer lite mer ifrån dig, inte bara allt runtomkring.

  7 år, häftigt ändå. Stor kram!

  Reply
 • jag hittade dig för att du är va vän Med Ellen och ni la upp så härliga bilder på ert kompisgäng. Nu när de är borta från ditt liv är dina stories inte alls lika roliga längre, synd!
  Men ja, man vill ha bilder från det verkliga livet. Inte när allt är så jäkla perfekt hela tiden för så är inte livet.!

  Reply
 • Jag kan mer känna att jag har slutat följa alla som reser mycket och som inte tänker på vad de ger för intryck och påverkar andra människor med sitt resande och konsumerande. Att man inte heller tar ansvar för det avtryck man lämnar på miljön och efterföljande generationer. Nu menar jag inte att DU ska sluta resa eller att DU ensam ska bära ansvaret för att alla influensers ska sluta resa. Men jag är trött på dem som reser och konsumerar hej vilt och jag vet att många andra i min omgivning känner detsamma och därmed har slutat följa exempelvis blondinbella, Molly rustas, dig och många andra…

  Reply
 • Jag håller med. Jag har avföljt och även stängt av snapstory för vissa influensers bara för att det är så tröttsamt! Såå tröttsamt med enbart lyx osv. Tråkigt. Jag följer för att jag är intresserad av att veta mer om influensern, vardagen och få tips. Men blir det enbart lyx och ”fixade” bilder så är det tråkigt. Therese Lindgren har en grymt bra blandning med tips, roliga videos och hennes vardagsliv med och utan lyx.

  Reply
 • Varför skall vi läsare bli imponerade av alla arrangerade “semesterbilder”, alla sponsrade kläder, möbler, prylar, etc. etc.
  Jag trodde att man hade kommit längre när det gäller konsumtion.

  Reply
 • Jag är så trött på allt fejk på sociala medier. Jag förstår inte syftet!!! Visst är de kul och följa någon som reser till exempel men vafaaan lägg inte upp saker som inte stämmer och lev inte ditt liv efter ett jävla instagramflöde. Förstår inte ens ordet ”influencer” som alla ”influensers” självutnämnt sig till. Ni/ dom influerar inte någon när allt de bara visar upp är fejk. Fyfan de som kallar sig influensers och ändå gör något som du nämner ovan, enbart tar bilder pga av flödet, som LEVER sitt liv efter att visa upp ett fejk liv på Instagram, nej fyfan de ska skämmas. Och dom är inga jävla influensers. Så jävla pinsamt självutnämnt ord för yrket och sen är allt bara fejk fejk fejk. Hade ni kallat er marknadsförare hade jag tyckt att yrket var mycket mer värdigt. För man vet att reklam bara är på låtsas. För de är vad erat yrke handlar om!!! Sälja REKLAM. Nä fyfan ordet influencer spyr jag på. Och speciellt i denna rubbade fejk instaworld… Vi lever i en fucked up world verkligen, men jag är glad att jag inte lever mitt liv på det sättet iallafall… Hur kan man bry sig så jääävla mycket vilken bild som kommer generera flest likes , om de egentligen inte stämmer överens med verkligheten? Hur kan man verkligen bry sig så jävla mycket. Ni som har ett sånt fritt jobb som ni själv säger, hur som helst så kan ni säkert visa upp en vardag där ni kan ägna er åt precis de ni vill – VISA UPP DET BARA. Om ni nu känner att ni måste. Och sluta med allt fejk! Its fucking patetiskt.

  Reply
 • Att inte ens kunna åka på en semester utan att varenda bild skall arrangeras med “spända” muskler och “sprättben”, är ju patetiskt.

  Reply
 • Fattar precis vad du menar, jag har avföljt alla sådana konton då jag inte orkar med det mer. Följer ej heller dig på instagram utan kikar endast in på bloggen ibland. Tycker att även du bidrar en del till “den perfekta bilden” som många andra s k influencers också gör. Ditt instagramflöde består ju liksom deras av mycket selfies och bilder i bikini/outfits. Jag tycker att du är på rätt spår i det du skriver, nu behöver bara din insta hänga med 😊

  Reply
 • Men jag måste säga att jag inte riktigt köper att bara för att du lägger upp vissa bilder så avföljer 300 personer dig?? Jag menar, för en endaste bild?? Det har jag svårt att tro, kan det inte bero på något annat, att det typ är robotar eller nått som kommer och går inte vet jag. Men bara för en eller två bilder slutar man väl inte följa en person, vem orkar hålla på att följa, avfölja, hitta nytt, följa, avfölja hela tiden? Jag vet som sagt inte, men det låter inte rimligt.

  Jag har länge kräkts på sociala medier men är ju bloggare själv så jag “måste” hålla det vid liv för en inkomsts skull. Det är tröttsamt med allt fejt, det är tröttsamt med retuscherade bilder och sen predikande om att vi måste acceptera oss och varandra som vi är, men sluta redigera bilder då!!! Tröttsamt med låtsas liv och krystande perfekta bilder och bara en massa påhittade foton taget ur en påhittad värld som ingen lever. Håller verkligen med dig. <3

  Reply
 • Men jag måste säga att jag inte riktigt köper att bara för att du lägger upp vissa bilder så avföljer 300 personer dig?? Jag menar, för en endaste bild?? Det har jag svårt att tro, kan det inte bero på något annat, att det typ är robotar eller nått som kommer och går inte vet jag. Men bara för en eller två bilder slutar man väl inte följa en person, vem orkar hålla på att följa, avfölja, hitta nytt, följa, avfölja hela tiden? Jag vet som sagt inte, men det låter inte rimligt.

  Jag har länge kräkts på sociala medier men är ju bloggare själv så jag “måste” hålla det vid liv för en inkomsts skull. Det är tröttsamt med allt fejt, det är tröttsamt med retuscherade bilder och sen predikande om att vi måste acceptera oss och varandra som vi är, men sluta redigera bilder då!!! Tröttsamt med låtsas liv och krystande perfekta bilder och bara en massa påhittade foton taget ur en påhittad värld som ingen lever. Håller verkligen med dig. <3

  Reply
 • Tror inte att det är bara för EN bild eller två folk avföljer. Jag vet många som avföljer när instagramägaren blir med barn eller skaffar ny kille. Eller om det blir för mycket av något innehåll. Då är det inte intressant längre att följa.
  Men man kan ju aldrig tillfredsställa alla. Intressena skiftar.

  Reply
 • Följer din blogg för att jag uppskattar att läsa om träning, dina skönhetstips osv. Följer inte din Instagram men kikar in nån gång då och då. Tycker dock mer om bloggen, kanske för att det blir mer läsning textmässigt och mer från riktiga livet. Är inte intresserad av att se massa bilder med lyx, inspo osv som många influensers lägger ut.

  Reply
 • Det här inlägget var väl ett bra knep för att få igång bloggen. Det ger säkert fler läsare.

  Reply
 • Saknar en dialog när du tar upp detta. Helt tyst från dej?

  Reply
 • Det är väl typiskt för denna blogg. Ger många besök och kommentarer.

  Reply
 • Tror det snart kommer respons på kommentarerna. Hon sitter ju inte med bloggen hela tiden.

  Reply
 • Jag har lagt ner Instagram helt. Tycker man bli yr i skallen av alla svajp, instastoryn som flashar förbi och all jävla reklam!!!

  Så nu läser jag enbart bloggen.

  Reply
 • Jag är inte intresserad utav hur saker ser ut. Jag är intresserad utav verkligheten. Vanliga dagar, vanliga människor.

  Reply
 • Varför går det i9nte läsa kommentarerna ?

  Reply
 • ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • “Så förhoppningsvis är det så, att vi alla börjar bli less på dessa omänskliga bilder. Eller så kanske det bara är ni som följare mig som gillar det. Vad tror ni? ”
  Detta skrev du i ditt inlägg ovan, hur menar du? Ibland uttrycker du dig lite konstigt.
  Tror du att dina läsare gillar “omänskliga bilder”? I så fall vad säger det dig om dina läsare?

  Reply
 • Nej jag menar att ni som följer mig kanske gillar mer mänskliga bilder 🙂

  Reply
 • Konstigt formulerat. Med den texten framgår inte det tydligt.

  Reply
 • Inom miljökretsar så är vi många som avföljer IG-konton där folk flyger. Kritik gentemot träningsresor är extra stor vilket jag förstår och håller med om. Bara en heads up, om du nu skulle bestämma dig för att fortsätta vilja växa i antal följare just.

  Reply