Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:33 | July 28, 2019

På en vingård i Kroatien

Set som finns i fler färger- Länk!

Igår var det en magisk dag, en dag som jag bara kan berätta halva av vilket ni kommer att förstå sen varför. Men det var länge sedan jag kände sådan glädje och kärlek i kroppen. Vi alla satt och sa det att det kändes som att vi var med i en film för allt var så lyxigt. Jag är och har alltid vart en tjej som älskar upplevelser och det är sådant som betyder mycket för mig. Visst är det nice med dyra prylar också men att att få uppleva saker och ting med människor som jag verkligen tycker om det värderar jag mest!

Vi lämnade huset på eftermiddagen för ett litet uppdrag. 😉 Sedan efter det så åkte vi ut till Meneghetti Wine & Hotel & Winery. En fantastiskt vacker vingård med en sådan lyxig och lugn miljö, en gammal touch på allt med linnetyger och lavendelplantor överallt. Inne i byggnaden fanns även ett spa och vi tjejer bestämde oss ganska direkt att vi ska hinna dit innan vi åker hem.

Vi hade bokat ett bord under två stora ekar ute vid odlingen vid 19 så vi skulle hinna sitta där i solnedgången. Drycken vi blev serverade var såklart deras egna och ärligt talat, jag kan tycka det är nice att ta ett glas rött vin till lite ost och kex på kvällen men jag har nog aldrig njutit så mycket av att dricka vin som här. Det var verkligen på en helt annan nivå. Jag dricker ganska sällan och jag dricker aldrig till mat eftersom jag tycker att det är godare med typ en Cola Zero. Men här gifte sig allt i munnen och det fanns inget annat som hade passat bättre till maten än vinerna vi fick.

Vi serverades tre olika rätter och en liten appetizer precis när vi slagit oss ner till bords. Förra gången jag var i Kroatien p en jobbresa så var min upplevelse inte alls så himla rolig, men efter dessa dagar har allt totalt vänt. Vi har ätit så himla gott och maten igår var toppklass. Jag är inte så kräsen när det kommer till mat, förutom när jag går ut och äter och betalar för mig. Då ska det liksom vara bra. Är inte maten god så är jag den som säger till och igår fanns det inget att anmärka på.

Jag vet inte hur många gånger som jag bara stannade upp och tog in allt. Jag satt däri en fantastisk miljö, var så himla harmonisk, glad och jag var där med mina vänner som jag verkligen mår bra av.

Det var liksom där och då som jag verkligen, VERKLIGEN insåg hur viktiga mina vänner är för mig och hur viktigt det är för mig att värna om relationen som jag har till dom. Jag känner otroligt många människor, mer än jag själv vet om. Sen har jag många bekanta. Jag har också väldigt många vänner men sedan har jag några få riktigt nära vänner som jag vet är riktiga vänner. De som genuint vill mig mitt bästa precis som jag vill deras, några som jag vet skulle ställa upp för mig om allt en dag skulle skita sig. Då skulle de stå där med öppna armar och hjälpa till, precis som jag för dom.

Kvällen var magisk. Vi hade så det så himla roligt och allt var så euforiskt på något sätt. Längre bort på himlen blixtrade det men det var inget som rörde oss. Vi fick in efterrätterna som var topp tre godaste efterrätter jag ätit. Rökte cigarr och drack konjak och när vi kände att det var dags att rulla hem då small det till.

Det blev världens oväder och såg ni inte på min Instastory så missade ni något. Jag har aldrig vart med om liknade, jag var så rädd i bilen och det kändes som att den här lyxiga romantiska filmen som jag nyligen var med i förvandlades till Jurassic Park. Det blixtrade och dånade konstant, regnet öste ner och det var vattenplaning. Vi kunde knappt köra hem för vi såg inte ut pga regnet. Det som skulle ta oss 20min tog den dubbla tiden och när vi kom hem… ja då fortsatte festen haha! Jag lämnar det öppet där… 😉

Men det som jag är med om nu, den här semestern som jag så länge behövt är det bästa jag kunde vara med om just nu. Varje dag känner jag bara “det här är den bästa dagen på länge” för att jag är i sådant mode. Samtidigt tycker jag också att det är kul att jobba i min egna takt för det är så tacksam miljö att både vara och fota i.

Jag kommer njuta till max fram till torsdag då jag åker hem. Och även om den här resan är över då så kommer jag hem till något som jag också håller kärt och det ser jag verkligen fram emot. Det skulle jag kunna säga är början på en lång resa. 🙂

 

Det här stället vill jag definitivt åka tillbaka till! Och ska ni till Pula måste ni besöka detta ställe.Den här odlingen var så otroligt stor.Dricka deras egenproducerade vin mitt i deras odling, kändes rätt så lyxigt. Hade jag vart stenrik hade jag definitivt skaffat mig en egen odling. 🙂 Tänk er att sitta här på en fika med en krämig cappuccino.Lavendelplantor överallt, det doftade så gott och man blir så lugn av just lavendel. Här under dessa ekar hade dom dukat upp för oss. I träden hängde slingor med lampor som lös upp så mysigt under kvällen. Vitt vin till förrätten.Förrätten bestod av charkisar, hummer och sedan lyssnade jag inte så noga. Huvudrätten blev en kyckling och kötträtt och det avslutades med en krämig rossmakande efterrätt. Älskar den här bilden på Marjorie och lilla Ophelia. 🙂 Den magsiska efterrätten. Konjak och cigarr efter efterrätten.


4 kommentarer4 kommentarer om “På en vingård i Kroatien”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken underbar resa och kväll du verkar ha haft. Alla verkar så glada, så nöjda. Jag tycker du är en av de få som faktiskt stannar just upp och skriver ibland om livet, om uppskattning, om det negativa och det positvita, om tankar och mål, om livet i sig. Jag älskar din bloggsblandning. Jag tycker om skönhet, ytligt men inte bara, inte hela tiden.. tack för härliga bilder, ärlighet och en bra blogg.

  Reply
 • Vilken söt klänning . Ja verkar vara ett ställe att stressa av på. Jag åker till Sardinien eller Ibiza till hösten. Älskar att resa. Så varmt i stockholm 30 grader men härliga tropiska nätter. Hoppas stitch mår bra. ☺😇

  Reply
 • Ser helt fantastiskt ut! Måste vara underbart att ha så många vänner! 😍

  Reply
 • Vad härligt det ser ut och härligt att du njuter så av att vara där! Blir fundersam över är att du ganska ofta och då med olika människor skriver om att JUST DEM är dina närmaste vänner och att ni skulle göra allt för varandra, sen helt plötsligt kan samma personer försvinna från bloggen och du hänger med helt andra som du helt plötsligt kallar dina närmaste🤔. Men det kanske är personer du inte visar på bild så ofta annars vad vet jag 😊 super härligt att du känner så iaf!

  Reply