Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:18 | July 18, 2019

Det är ett tecken, vi måste på det här tåget


Jag sitter på ett tåg men inte ett tåg som kommer att ta mig till Stockholm. Vi skulle åkt hem 12:40 från Karlstad och då skulle vi vara hemma strax innan 16. På frukosten fick jag ju sådan känsla att vi måste hem tidigare så jag bokade nya biljetter så vi åkte 11. När vi kom fram till Örebro för byte… ja då hände det som ofta händer med SJ. Förseningar. Det ökades på med 30min hela tiden och sedan så insåg jag att hade vi åkt 12:40 hade vi kommit hem i tid men eftersom det var en annan rutt gick det liksom inte att hoppa på det tåget.

Jag sa lite drömmande till Mogeh “tänk om det skulle gå ett tåg till X härifrån” medan jag tryckte i mig min andra glass. Vi började gå över till spåret där vårat tåg skulle gått ifrån, Mogeh gick lite före, stannade upp och sa “Annica, du kommer aldrig tro detta” och jag kände bara “fan ännu mer förseningar, jag orkar inte”. Hon bad mig komma men jag ställde mig som en vrång unge i trappan upp mot perrongen och bara “jag pallar inte”.

Tillslut gick jag upp, tittade på Mogeh som pekade mot tågskylten. På skylten står X ort på. Mogeh bara “det är ett tecken, vi måste på det här tåget”. Jag fick ett rus genom kroppen och bara “Ska vi? Men kan vi, eller alltså vi har inga biljetter ju. Ska vi gömma oss eller va?” Såg att det blev ytterligare försening på tåget mot Stockholm och insåg att det går snabbare om vi tar oss dit och sedan till Stockholm. Vi hade nu fyra biljetter till Stockholm, ingen till denna ort. Personalen på tåget skulle precis stänga dörrarna men jag sprang fram och berättade om våra biljetter och att det skulle gå snabbare via den här orten. Mannen tittar på oss och bara “självklart hoppa på”. 😀

Så ja… nu sitter vi på tåget, mot X ort och det kommer att gå snabbare att åka dit, låna bilen och köra till Stockholm än att vänta på vårat tåg. Mogeh fick precis också ett sms av SJ att tåget är ytterligare försenat så vi hade nog kommit till Stockholm efter 18 ikväll så detta är inte bara en bra lösning utan jag blir extra glad. Sedan kommer jag kunna packa, ta mina väskor, hämta hunden och åka tillbaka så åker jag till Arlanda därifrån på lördag. 😀

Alltså jag är så himla glad över att Mogeh är så taggad och på också. Samma sak hände ju i Leksand över midsommar, hon bara “köööör Annica” och vips så blev det ju liksom bra tillslut. Ibland måste man bara släppa allt, inte tänka så mycket utan bara göra det som faller in. Det blir för det mesta bäst så! 😉


5 kommentarer5 kommentarer om “Det är ett tecken, vi måste på det här tåget”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Haha. Det är lite roligt. Även om du skriver om tråkiga och negativa saker så “låter” du glad och lycklig.

  Reply
 • Hade jag vetat att ni väntat i Örebro hade ni fått hängt på min uteplats intill centralen 😔👌🏻

  Reply
 • Jag avgudar dig Annica! Jag måste vara ärlig och säga att när du sa att du skulle bli DJ så tänkte jag ”Va fan… Kommer säkert bli något B/ulle skit musik” Men det jag har lyssnat på har varit bra faktiskt! Så där hade jag så feel! Kör på, kör hårt!

  Reply
 • HEJ!
  Gillar att du tillhör CUBE nu, grym plattform =)
  Vill bara meddela att (iaf för min del, både när jag läser din blogg på mobilen samt dator) så kommer alltid annonser upp över dina rubriker. Så man ser bara snabbt vad rubrikerna är, sen poppar det upp en annon, lite störande tycker jag personligen.

  Sedan är ditt arkiv endast till mars, trycker man på “show all” kommer det upp att sidan inte kan visas. Det kanske är för allt inte är “överfört”.
  Men ville säga detta till dig då jag vet att du oftast uppskattar när vi säger till om något är knas.

  Du verkar må jävligt bra och det glädjer oss läsare! Så välförtjänt för dig med semester. Njut och lev i stunden =) Ha det gött!

  Reply
 • Hade jag vetat att ni väntat här i Örebro hade ni fått glassat på min uteplats intill centralen 😔👌🏻

  Reply