Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:22 | July 16, 2019

Måttanpassade gardiner

Hej på er!
Just nu är vi hemma hos Beas familj och myser. När vi kom fram möttes vi av lite bubbel och snittar och nu sitter vi här och bara myser. 🙂

Jag är ju uppvuxen i hus och sa det när jag blev äldre att jag aldrig kommer att skaffa det, att det är supernice med lägenhet men jag har fasen ändrat mig helt. Efter de senaste veckorna som jag spenderat i hus känner jag verkligen hur underbart det är, man känner sig mer fri. Och bara det att Stitch kan springa fritt och leka på medan jag jobbar, jag behöver liksom inte avbryta mitt jobb för att gå ut med henne utan jag kan ta henne på längre promenad när jag jobbat klart för under tiden sköter hon sig själv.

Beas familj bor ju också i hus och att nu sitta såhär på terassen vid poolen i solnedgången samtidigt som vi fixar med maten, det är ju magiskt. Eller jag gör inte så mycket med maten utan det är Bea som pysslar med det, jag blir alltid så bortskämd när jag är här, dom är verkligen som min andra familj och jag älskar att vara här!

Idag kom äntligen MyWindow för att installera gardinerna i mitt hem. Dom har vart så efterlängtade då jag vaknat nästan varje natt runt 3-tiden pga ljuset utanför. Nu kommer jag att kunna sova hela natten och sömnen är ju så himla viktigt. Det finns ju en anledning till varför vi måste sova bort en tredjedel av våra liv, sömnen har en viktig funktion och det är därför det är så viktigt med en bra säng, bra mörkläggning, ingen TV i sovrummet och försök att lämna mobilerna utanför!

11:30 var dom hos mig och satte upp allt och det blev verkligen så himla bra, ett rejält lyft och känns så mycket mer hemtrevligt. I vardagsrummet och köket valde jag bara att sätta linnegardiner för att inte få insyn men samtidigt mycket ljusinsläpp. Och i sovrummet valde jag samma linnegardiner med även en färgad som är mörkläggande så jag som sagt äntligen kan sova hela natten utan att bli väckt att ljuset. Dom satte skenorna i taket och gardinerna glider som en kniv genom varmt smör. Gardinerna gjorde som sagt mycket och nu när jag sedan ska sätta stuckatur kommer jag sätta den framför skenan även om det ser bra ut nu också så kommer det bli grymt snyggt när även stucken kommer på plats. 😀

Så här får ni lite före och efterbilder från lägenheten, hur det blev med lägenheten. 🙂


10 kommentarer10 kommentarer om “Måttanpassade gardiner”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • varför har ditt språk och grammatik blivit så mkt sämre? en massa upprepningar och konstiga formuleringar i varje inlägg nu för tiden.. är det fortfarande du som skriver ? känns ogenomarbetat och hackigt att läsa..

  Reply
 • Varför skulle det vara någon annan som skriver? För övrigt kan du ju titta på din egen text innan du klagar.
  Hon skriver ju att de är ute hos vänner så då kanske hon snabbt ville få iväg ett inlägg.

  Reply
 • Jag menar inte bara detta inlägget utan i princip alla dom senaste. En stor försämring, då är det inte konstigt man undrar.

  Reply
 • Eller hur.

  Reply
 • Är det dessutom ett samarbete, så skall väl inlägget göras med omsorg.
  Åtminstone läsa igenom det, innan man skickar iväg.

 • Lovar ska bättra mig nu. Har inte kunnat fokusera till 100 på sista tiden…

  Reply
 • vart tar alla kommentarer vägen ? väldigt konstig blogg

  Reply
 • Dom publiceras ju. eller vad menar du?

  Reply
 • Står det ett visst antal kommentarer så är så. Då är det fel hos dig som det inte syns hos.

  Reply
 • man sätter inte stuck framför en gardinskena, hoppas du skojar 😂😱😵
  Är född och uppvuxen i sekelskifteslägenhet och det är fruktansvärt tråkigt när nyinflyttade i stan ska förstöra vackra lägenheter med hobbyrenoveringar 😥
  Jättekul att du uppskattar äldre hus och dessa vackra detaljer, flera i min familj är arkitekter och alltid kul när fler får upp ögonen för den äldre charmen, det är de finaste med Stockholm 💖
  Men man måste lära sig hur artikekturen och byggnadshistorian för varje typ av hus ser ut, dvs allt ifrån sekelskifte till jugend till funkis osv, sen får man respektera detaljerna i varje stil och renoverar man eller lägger till får man följa den ursprunliga stilen beroende på när huset är byggt.
  När det gäller stuck är det viktigt att välja stuck som passar in i stilen för de året som husets byggdes, butiken sekleskifte på Karlavägen kan hjälpa dig med det.
  Men det är totalt tabu att sätta upp fejk stuck framför gardinstänger, det är inte så stuckaturen är tänkt.
  Om du vill dölja gardinen med en list så kalla det inte för stuck. Och för huset och din lägenhets skull rekommenderar jag dig att följa stilen 🙂 annars kan lägenheten också minska i värde. Kram!

  Reply