Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:15 | July 12, 2019

Mysig morgon, ny vlogg och Kroatien

God morgon!
Tog en så mysig sovmorgon imorse, balkongdörren var öppen så vinden blåste lätt in samtidigt som vi hörde hur regnet föll ner och vi spelade akustiska covers. Vi låg där säkert en timma innan vi knatade ner och käkade frukost och drack kaffe. 🙂

Jag har precis pratat med min kära assistent Mikaela som borde få pris för världens bästa! När vi åkte till Tylösand så filmade hon det och nu har hon även klippt den vloggen så jag kikade igenom den precis. Den blev ju så härlig så den kommer att åka upp på kanalen. Hon underlättar så himla mycket för mig, hon gör det så lätt för mig att jobba och ska det vara såhär “lätt” att göra vloggar så kommer det absolut bli fler sådana. Jag har ju vart emot det här att gå och filma själv, det är inte jag. Jag gillar den här känslan att “se allt utifrån” för det blir på något sätt mer genuint och inte så tillgjort och jag tycker verkligen att Mikaela fick till vloggen hur bra som helst. Så vi får se om vi kan få upp den idag. 😀

Idag är det fredag och planerna idag är att åka till golfbanan och slå lite. Jag testade att slå för typ fem år sedan? Jag var iväg på en jobbresa till Bodrum, det var ju rena rama lyxresan med massa golfare och då fick jag testa på och jag fick ju ändå till något slag men som sagt, det var för ett tag sedan. Jag har dealat till mig att slår jag som man kan se på sådana här roliga klipp, att man tar i och missar bollen, så får han inte skratta haha! Sedan tänkte vi ev åka ut med båt ikväll om det är uppehåll, det skulle ju vara så himla mysigt! 🙂

Har även pratat med Pischa lite på morgonen eftersom vi åker till Kroatien snart. Det kommer bli min riktiga semester på 7 år, fan vad jag längtar. Vi är ett stort gäng som åker och eftersom vi alla arbetat hårt på sista tiden kommer temat på hela resan vara Återhämtning. Vi kommer bara ta det lugnt, sova ut, äta gott, ta sköna promenader med hundarna i solnedgången och ja, samla krafter! Allt har för övrigt löst sig med hundarna, det är samma regler som i hela EU när det kommer till att ta med hund till Kroatien. Så vi alla får ta med hundarna vilket ska bli så kul! Några kommenterade hur vi kunde ta med hundarna till ett sådant varmt land men jag vet inte om ni missade att det var varmare i Sverige förra året än i Kroatien. Största skillnaden kommer ju bli att vi har AC i huset som vi har får ha med hundarna till och även en pool så det kommer inte vara några problem. 🙂

Nu ska jag duscha, klä på mig och ta vara på den här dagen. Åker hem imorgon bitti så jag vill verkligen njuta till max denna dag! <3

(Då det är lite svårt att fota atm så får ni några gamla bilder från när jag var i Marbella på träningsresa, sorry bout thaaaat…)


30 kommentarer30 kommentarer om “Mysig morgon, ny vlogg och Kroatien”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Annica en skev fråga kanske. Men är det okej om man har dig som bakgrundsbild på sin dator? Jag menar jag måste ju pryda den med något fager!

  Reply
 • fagert* skulle det ju stå…

  Reply
 • Hahah du gör som du vill 😀

  Reply
 • ha ha ha alltså jag älskar folk som är så snabba på att kommentera kritiskt så som det där med hundarna. Men precis som du sa, det har ju varit varmare i Sverige än i många andra länder eller lika varmt, de senaste åren så det är ju ingen skillnad. men folk tänker inte med välvilja och omtanke det hela handlar bara om att klaga och klanka ner så gott man kan. suck.
  Bra svarat.

  Reply
 • Tycker verkligen bra att folk gav råd och tipsade om hur det funkar med hundar utomlands. Diana din kommentar är så onödig. Larv. Men du älskar ju att göra allt för bloggisar.

  Reply
 • Fast många kommentarer var bara negativa och kritiska.

  Reply
 • Vi alla har våra delade åsikter…

  Reply
 • Vad fint att det fixar sig så alla hundar kan komma med er.

  Reply
 • Ja det kommer bli så kul!

  Reply
 • Fast…… Kroatien är inte med i EU…. 😐

  Reply
 • Till Tres,jo Croatien gick med 2013.
  Från en som är Croat.

  Reply
 • Deras ambassad sa att det var samma 🙂

  Reply
 • Förra sommaren i Sverige var vedervärdigt för hundar och samtliga djur och hoppas vi aldrig får den värmen ever igen!
  Jag har hund och vi fick vara inne till solen gick ner sen åkte vi och badade varje kväll och gick promenad sent.
  Så fick jag min hund att må bra förra sommaren.

  Att ni frivilligt tar med hundarna till ett land som är torrt och asfalten kokhet och där hundar inte är välkomna på stränder är för mig ofattbart! Hur tänkte ni här?

  Hundar kan förvisso bada i pool men se till att duscha av kloret varje gång eftersom klor kan orsaka hudeksem. Att ni har ac i huset är väl bra men så fort hundarna vistas ute kommer det vara stekhett och jag tror inte att era hundar kommer uppskatta semestern på samma sätt som ni gör. Dessutom utsätta dom för stress under flygturen, där dom får vistas i nåt utrymme i lastkabinen, ensamma utan sin matte.
  Om du läser kommentarerna så var det 99% som tyckte att ni skulle lämna hundarna hemma av massa olika anledningar.

  Hoppas verkligen allt kommer gå bra och att vi inte kommer säga “vad var det vi sa …. “

  Reply
 • Men vad du tjatar. Annica och de andra som tar med sina hundar har koll på vart de ska vara. Det finns annat än asfalt och torra ställen att vara på. Kroatien har precis som Sverige hundvänliga ställen. Om du tar hand om din hund på bästa sätt så gör nog Annica det också med sin.

  Reply
 • Anonym: Ja, jag har rätt att tjata för jag vet vad jag pratar om.
  Har nog varit i Kroatien 10 ggr.

  Hur många ggr har du varit där?

  Jag tycker det är fruktansvärt korkat att ta med hundar in i detta land och tänker på hundarnas bästa.
  Men du har nog inte hund själv.

  Reply
 • Jag har två hundar själv. och har varit runt hela Europa med dom både på semester och tävlingar. Runt om i Balkan länderna har varit de bästa platserna. Och om mindre än en vecka åker jag dit igen. FYI!!

  Reply
 • Mår du bra?

  Du verkar lite koko 🤪

 • Håller med Sophie.
  Hon har rätt hundar mår inte bra i värmen.
  Min hund orkar knappt följa med i bilen på en kort bilresa på 3 mil och då har jag ac i bilen. Flämtar som en tok ändå.

  Tycker verkligen synd om dina hundar, på riktigt man är inte djurvän om reser runt i värmen med dom!!

  Ja, FYY!!’

 • Precis 😀

  Reply
 • Förstår inte heller hur ni tänker. Hur kul tror ni det är för hundarna att flygas som bagage, det är ju bara din som får åka i kabinen? Vet ni hur en hund har det när den flygs med bagaget? Buren kastas runt som alla andra väskor, de skiter i att det är ett levande djur som får ont och blir jätterädd. Det är kallt och väldigt höga ljud. Och sen vara tvungen att vistas inomhus i en vecka pga att det är för varmt ute? Stitch som är en trubbnos har det ju dessutom extra svårt med andningen när det är varmt. Tror ni på allvar att hundarna kommer uppskatta resan och må bättre av att följa med än att få stanna hemma? Inget hat, men jag förstår verkligen inte hur någon kan tycka att detta är det bästa för hundarna? För mig som haft hundar hela livet är det ofattbart, jag skulle aldrig komma på tanken att utsätta dem för flygning i onödan. Javisst vore det mysigt för mig att ta med dem, men jag vet att de mår bäst hemma. 😊
  Btw så är det inte samma regler för införsel av hund i hela EU, det är olika regler för landen beroende på bland annat smittor. För Kroatien krävs vaccination mot rabies eftersom de har problem med rabies där. Och man får inte ha med hund av kamphundstyp om den inte har stamtavla och är reggad i skk, vilket du skrev att någon av de andra hundarna inte är? Ni riskerar att hunden blir nekad inträde och skickas hem i bästa fall, i värsta fall blir den avlivad.

  Banned breeds
  There are banned dog breeds that are not allowed entry into Croatia, these are all bull terrier-type dogs and their crosses (Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Bull Terrier and Miniature Bull Terrier) when they have no pedigree issued by the Kennel Club of one of the member countries of the International Canine Organizations (FCI). The transit, entry and temporary stay is forbidden for all the bull-type terriers not registered with the FCI, and also for all their hybrids (cross bred) types.

  Reply
 • Djurvän: Kunde inte skrivit det bättre! ♥

  Annica och hennes tjejgäng verkar inte ha koll på att det är olika regler för olika eu-länder eftersom hon skriver följande:
  “det är samma regler som i hela EU när det kommer till att ta med hund till Kroatien”

  Det är ingen idé att skriva mer om detta för poletten verkar inte trilla ner ändå!

  Bon voyage till er och alla hundarna, håller tummarna att inget händer era hundar! ♥

  Reply
 • Vi har pratat med Svenska ambassaden, Kroatiens ambassad, Veterinärer, jordbruksverket samt flygbolaget som jag åker med. Dom säger att det inte ska vara några problem och jag litar med på dom än på dig i detta läget tyvärr 🙂

  Reply
 • FIY dom andra bilar ner så det är bara Stitch som kommer att flyga. Så do your research innan du kommenterar 😉
  Men okej, om du tycker det är bättre att Stitch bor här i min lägenhet helt själv medan jag är på semester så ja… då gör jag väl det. Allt för att du ska vara nöjd 😉

  Reply
 • Du behöver inte oroa dig Sophie!

  Reply
 • Tack för infon Annica. 😊

  Att ni ringt ambassader, jordbruksverket, veterinär och flygbolag gör mig varm i hjärtat faktiskt.♥️ Underbart!

  Då hade vi fel och jag ber personligen om ursäkt för att jag haft felaktig info.

  Vi är alla olika som hundägare.
  Vissa tar med sig hundarna ”överallt” och tycker det är ok.
  Jag lever ett stillsamt liv och min hund trivs bäst hemma i sin trygga vrå. Vi har hus med staket runt om hela trädgården och vi bor i ett lugnt villaområde, så hon går in o ut som hon vill. Varje kväll blir det bad och långpromenader i vårt fina område som har fina stränder och härliga grönområden.

  Jag skulle inte resa utomlands med min hund.
  Men vissa gör det.
  Vi är olika!

  Trevlig resa! 🙌🏼

  Reply
 • Heja dig som ber om ursäkt på ett fint sätt! Det ser man inte ofta ❤

  Reply
 • Tack ♥️

 • Ja cred till dig Sophie 🙂

 • Tack Sophie!
  Det är viktigt att man inte drar alla över en och samma kam. Jag är väldigt noga med min hund och skulle aldrig göra något som utsätter henne för fara. Hon är min bebis och kommer alltid i första hand.

  Bara för att man har hund ska man inte behöva bli begränsad och jag vet många som reser med sina hundar så varför inte jag? Jag skulle aldrig åka med henne till Dubai i juli då det är typ 50 grader men i Kroatien är det lugnt och vi har ett väldigt bra boende som passar kanon för djur. Det kommer att bli en mysig semester med vänner, deras barn och våra djur. 🙂

  Kramar

  Reply
 • Jag förstår inte var alla har fått ifrån att det ska vara så mycket varmare i Kroatien än här. Det Kan vara det men inte ofta.
  Just nu är det 22 grader där och här visar temperaturen 24.
  Det vet väl alla att hundar inte mår bra i värmen. Men det finns skugga och vatten där som här.
  Nu har ju vissa av er verkligen gått in för att bara vara negativa i era kommentarer.

  Reply