Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:58 | July 5, 2019

På tåget igen!

Då är vi på väg igen, jag och Stitchan. Hon snarkar och stör hela vagnen medan jag jobbar lite. Det här är en perfekt sträcka att jobba på, jag hinner få en hel del gjort och hinner liksom inte bli uttråkad. Perfekt för ett lite längre poddavsnitt också samtidigt som jag rensar mobilen. ☺️

Alltid när jag flyger så brukar jag rensa mobilen på bilder men eftersom jag inte flugit på ett tag så passar jag på medan jag åker tåg.

På tal om flyg, om någon vecka åker ju jag till Kroatien med några vänner. Vi alla skulle ju ha med oss hundarna men igår berättade Pischa att vissa hundraser är förbjudna i Kroatien. Hennes och Maddes hund får inte följa med vilket är ju en stor del av hela grejen. Att vi åker iväg med våra hundar och tar mysiga morgonpromenader eller typ hikar med dom men nu är det bara Stitch som får åka.

Dock ska jag kolla upp detta extra noga nästa vecka för jag fick även höra att tar man med hunden in i landet och den inte är godkänt så avlivar dom den direkt. Man får liksom ingen chans att hoppa på första bästa flyg därifrån, dom tar ingen hänsyn alls till detta. Detta är något jag fick höra så jag kan inte säga att det här stämmer men det skrämde mig ganska mycket. Jag kommer aldrig åka någonstans där det finns en risk att min hund blir dödad.

Är det någon av er som åkt till Kroatien med hund och vart kan man få 100% information om vad som gäller? Skulle verkligen uppskatta all info jag kan få!

Nu hoppas jag att alla ni får en fin helg för det kommer jag garanterat att ha! Stitch också för den delen, hon älskar att kunna springa runt och leka rövare, bada och jaga gäss så det här kommer bli en välbehövlig helg för oss båda! 😘


24 kommentarer24 kommentarer om “På tåget igen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica. Varför ta med hunden där det är jättevarmt? Är det inte bättre att hon får stanna hemma om nu inte dina andra vänner får ta med sina hundar.

  Reply
 • För jag vill ta med henne på min semester. Vi bor i ett hus med AC, pool, nära havet. Jag har en kylväst och matta till henne, klart hon också ska få följa med på semestern. ☺️

  Reply
 • Förresten, har du kollat upp så att det är OK att ta med husdjur/hund till huset ni hyr?

  Står det på deras hemsida att djur är tillåtna?

  Hoppas du tänker en extra gång på om det verkligen är värt att ta med lilla Stitch till Kroatien…❤️

  Reply
 • Låt din hund stanna hemma. Hade aldrig tagit med mina hundar när det är så varmt som där är. Jag är själv hundägare och jag hade aldrig tagit med mina hundar till ett sådant varmt land. Håller med många som kommenterar här åk inom Sverige istället där alla kan ha med sina hundar. Sen är visa hundraser förbjudna lite varstans i världen.

  Reply
 • Hur gjorde du förra sommaren, Landskrona??

  Reply
 • Therese: Jag höll mig hemma i Sverige och höll mig inne, gick små korta rundor, svalka hundarna i duschen. Byta deras vatten i skålen ofta. Och höll dom kortklippta IOM de är de är långhåriga. Jag behövde inte åka utomlands förra sommaren IOM det vart så varmt. Men jag tycker att man skall vara vaksam vart man åker utomlands när man tar med sin hund då det är olika lagar och annat. Se bara på Annicas vänner hundar de är ju förbjudna i det landet. Är det något mer du vill veta hur jag gjorde med mina hundar förra sommaren?

 • Helt ärligt så är Kroatien inget bra land för hundar alls, mycket sten/asfalt och inte så mycket skog o grönska.

  Vad det gäller avlivning av hundar så skulle jag inte bli förvånad att sånt sker för dom har sina ”egna lagar” typ lite maffia stil, tyvärr 😏

  Har rest en del i både Kroatien och Bosnien och poliserna där är tyvärr korrupta och stoppar gärna pengar i egna fickan också om du förstår vad jag menar…eller har fått i uppdrag att tjäna pengar åt staden.

  Även om du har intyg från veterinär så kan dom strunta i detta och ändå avliva Stitch, för alla har inte samma syn på hundar som vi har i Sverige.

  Ta inte med dig henne till Kroatien är mitt innerliga hjärtliga råd! ❤️🐶❤️
  Det är också extremt varmt i Kroatien och bada med hund där är mycket svårare än i Sverige pga all turism och det är inte så ”hundvänligt”.

  Reply
 • Håller med, låt henne stanna hemma! Eller hyr en stuga/hus på Västkusten istället så alla kan följa med. Rekommenderar Bohus Malmön, Hamburgsund, Koster, Rörö eller Fjällbacka. Jag hade aldrig aldrig tagit med mig mina djur till Kroatien eller liknande länder, det är inte värt riskerna. Hundar är förbjudna på stränderna, det är jättevarmt och hon är av en ras som är extra känslig för värme. Dessutom är det rabies där!

  Reply
 • Ta inte med vovven! Man ska göra onödiga flygningar med kortnosiga hundar då de lider mer än andra raser pågrund av bland annat trånga luftvägar. Skulle aldrig flyga med min fralla. Kram

  Reply
 • Man ska inte

  Reply
 • “En förutsättning för en semester i Kroatien med hund eller katt från ett EU-land, är att ha ett giltigt vaccinationsintyg mot rabies, som inte är äldre än ett år och som måste vara utfärdat minst 21 dagar före resans påbörjande. Vidare måste husdjuren sedan den 3 juli 2011 vara försedda med ett mikrochip, som gäller som id-märkning för djuret inom EU. Att observera här är att intyget inte får ha utfärdats innan mikrochipet har satts in, då intyget i så fall betraktas som ogiltigt. Dessutom behövs ett EU-pass för sällskapsdjur, som utfärdas av en veterinär. I detta måste intyget och djurets id-märkning vara införda. “

  Reply
 • har du kollar så din hundförsäkring gäller i kroatien.. dom brukar inte göra det. Är det värt utsätta Stitch för alla risker och påfrestningar för en vecka ? förstår om du skulle vara borta en längre tid om man övervägde att ta med sig sitt djur. Men det är viktigt tycker jag att man frågar sig för vems skulle är det som hunden får följa med. Sig själv eller hundens ? Vart skulle den må bäst? du känner din hund bäst men tänk gärna ett varv till.. du vet att hon äver kommer bli grundligt kontrollerad när ni kommer tillbaka till Svergie igen..bara det kan vara en onödig stress. Likaså alla vaccinationer osv.

  Reply
 • Mycket bra skrivet! 👏🏼👏🏼👏🏼

  Reply
 • Tycker också att det är en grymt bra idé att hyra att hus alla tillsammans nånstans i Sverige istället så att alla vovvar kan komma med tryggt och ni alla, djur som människor, kan njuta av semester tillsammans 🙂 ❤️

  Reply
 • Nu tror ju jag att de redan hyrt och betalat för huset.
  Förstår inte varför alla upplysningar ni kommer med ska skrivas så negativt.
  Risken finns att Stitch klassas som liten kamphund. Och att rasen inte är välkommen.
  Varför inte höra med Kroatiens ambassad. De måste väl ha information vad som gäller.

  Reply
 • Måste bara säga en sak gällande detta, det jobbas aktivt mot gatuhundar i dessa länder vilket gör att det finns risk att ens egna hund får i sig utplacerat gift (då detta tyvärr är en av deras metoder) på stränder osv. Jag skulle av den anledningen (och några andra) avstå att ta med min hund tyvärr.. Men hoppas du får en fin semester ändå..!

  Reply
 • Du hittar all information på jordbruksverkets hemsida! Hon måste antagligen avmaskas mot olika sorters mask, rabies osv både innan och efter ni kommit hem från Kroatien. Det ska stämplas i hennes vaccinationsintyg. Det är ditt ansvar att ta reda på vad och vilket vaccin/avmaskning som behövs för just Kroatien, det är olika regler i olika länder så kolla upp det innan du kontaktar veterinär 🙂 det måste även ske x antal dagar innan ni reser. Trevlig resa!

  Reply
 • Ring Jordbruksverket:0771-223223 vardagar 8-15 så fort som möjligt!!
  Så du får rätt info
  Lycka till

  Reply
 • Kolla tullverkets hemsida.
  Man ska ha giltigt EU pass, vara Chippar och giltig vaccination mot rabies.

  Sen kan det finnas egna bestämmelser som Kroatien har.

  Reply
 • jordbruksverket hänvisar till att man själv måste kontakta det lands ambassad man ska besöka för att ta reda på vad som gäller för hundar i respektive land.
  Men vet att förrutom rabies vaccin och chip finns en förhöjd risk för andra hundsjukdommar i kroatien.. plus att det är varmaste tiden på året åka dit nu.

  Reply
 • Bra ni informerar om detta. Jag själv tänker köpa hund. Och ha den med men inte när det är för varmt. Tycker inte eran information är negativ utan det märks att det är människor som bryr sig.

  Reply
 • Hej Annica!
  Mina föräldrar har lägenhet i Kroatien och tar alltid med sin hund dit och det har fungerat bra 🙂

  Reply
 • Hej Annica!
  För att resa in i Kroatien med hund krävs det att;
  Hunden har ett micro-chip för identifiering.
  Har ett internationellt vaccinationsintyg (EU-pass) utfärdat av veterinär. Rabiesvaccinerad för senast ett år sedan. Ska ny vacc göras så kan hunden resa tidigast den 21:a dagen efter rabiesspruta.
  De flesta stränder har hundförbud och resterande allmänna ytor koppeltvång.
  Man får inte föra in burkmat (blöt mat) utan endast torrfoder.
  Inga hundraser som kan klassa som ”kamphundsraser” är välkomna in i landet.

  Kolla upp det flygbolag du ska åka med vad som gäller för resa med hund, om din hund får åka med i kabin eller i lastutrymmet.

  Har man koll på detta så kan vovven både åka med dit och hem.

  Trevlig semester

  Reply
 • Ta inte med dig Stitch till Kroatien.
  Punkt.

  Reply