Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:41 | July 4, 2019

Att vara kvinna i musikbranchen

Att vara tjej inom musikbranchen är ganska tufft, eller det gäller såklart i många brancher men jag fick höra det otroligt mycket när jag bestämde mig för att sätta mig in i detta och det är några gånger som jag vart med om saker som inte känts okej. Jag har stött på det här “hon har legat sig till där hon är idag” vilket jag aldrig skulle göra. Jag har så pass mycket respekt för mig själv att jag aldrig någonsin skulle ligga med någon för att ta mig någonstans. Det finns så många andra vägar att ta och jag skulle aldrig utsätta mig själv för något sådant förnedrande. Jag har varit noga med att sköta mina kort rätt, aldrig bränna några broar och försökt att hjälpa till så mycket jag kunnat för att jag vet att ställer jag upp kanske jag också kan få hjälp någon gång när jag behöver det.

Idag var en sådan dag där jag gick till ett möte som skulle handla om ett collab men det slutade med att så fort min manager gick ut ur rummet så fick jag frågan “du är singel va?” av killen vi hade mötet med. Jag blev alldeles ställd och bara “ursäkta”. Fick frågan igen och om vi skulle gå på dejt och då kände jag bara “fan… fan vad trist” och bara “nej ledsen men jag är inte intresserad”. Han var soft och enkel att hänga med men han hade en helt annan tanke med mötet än vad jag och Erik hade. Men det slutade i alla fall med att han oss att vi skulle skicka lite demos så vi får se vad detta blir men mina förhoppningar är lika med noll. Tanken var ju liksom inte att “rida på någon annans våg” men när man får en förfrågan om collab av en person som har 20 miljoner följare så är det klart att det blir intressant att han då vill göra en grej med mig. Bara det att grejen han ville hade inte så mycket med musiken att göra…

Well well, det är bara att fortsätta att jobba på. Jag dömer honom inte, han är säkert ett fett skön kille men var sugen på annat bara. Jag är säker på att många hade tagit chansen att få hänga med honom av olika anledningar men jag har faktiskt träffat en person som jag verkligen tycker om att hänga med. 😉


17 kommentarer17 kommentarer om “Att vara kvinna i musikbranchen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så tråkigt att höra!! Du kommer ta dig långt på egen hand!! (du har redan tagit dig långt) Du är grym!!

  Reply
 • Men fan va lack jag blir!!! Så trött på att man som tjej ska ses som ett objekt! Här slösar han din dyrbara tid för att han vill ligga?! Han kunde väl bara gått ut på en bar som alla andra snubbar & raggat!

  Du är grym Annica! Fortsätt kämpa & låt inte snubbarna vinna!

  Reply
 • Ja… om du hunnit se min kommentar på förra inlägget så förstår du varför jag inte är förvånad. Så stolt över dig! Att du ser ditt egna värde och ser till att de runt omkring dig förstår det. Du är alla gånger bättre utan den där killen och hans “kontakter”. Det är ett som är säkert! Du är grym, Annica, och kommer att få massa andra möjligheter att utvecklas och nå ut med din musik… och det kommer ske på dina villkor och på grund av ditt hård arbete! You absolute badass woman, you!

  Reply
 • Tråkigt men då är du en erfarenhet rikare! Och grattis till att du hittat någon du gillar att hänga med! Nu har du fått upp flytet! 😊

  Reply
 • Intressant att du tycker/känner/tänker efteråt:

  “han är säkert ett fett skön kille men var sugen på annat bara”

  Precis som att du inte tyckte det var fult gjort av honom. Stå upp för dig själv och häng ut honom istället så han inte kan fortsätta försöka utnyttja andra tjejer! Vidrig man!! #metoo

  Är det för att han har 20 miljoner följare, kontakter och makt som du bara skakar av dig hela händelsen?

  Reply
 • Men alltså KOM IGEN!! Kul att killen frågade säger jag. Han kladdade inget utan ställde en fråga. Han passade även på FÖRST att fråga om hon var singel och sedan frågade han om dom skulle gå på dejt.
  Vad mer ska en kille göra?

  Det var ju inte så att han sa att om jag får ligga så hjälper jag dig i karriären.
  Det ni håller på med är fan #Manshat.

  Snart vågar killar fan inte ens bjuda ut tjejer…🙄

  Reply
 • Jösses vad argsint du låter Jessica. Har du läst annicas inlägg. Där står det KLART OCH TYDLIGT att mannen skickat ett DM till hennes insta och lagt upp det som att hon är intressant för att han sett henne uppträda på Lollapalooza.

  Sen NÄR HENNES MANAGER GÅR UT UR RUMMET så är han så fräck och frågar “ÄR DU SINGEL” …

  Om du ens tänker nåt annat så är du korkad, det är uppenbart vad han ville och det skriver Annica också själv.

  Vem vet vad han hade gjort om inte hennes manager varit med, jag tycker det är du som skall skärpa dig! #metoo

  Reply
 • Tycker snarare det är DU Sophie som låter argsint. Håller helt med Jessica. Killen i fråga tog en chansning och frågade om en dejt. Och skulle han blivit sur skulle han inte bett om att de skulle skicka demos.
  Jag har följt båda bröderna i deras karriär länge, inte bara deras You Tube kanaler. Till och med träffat dom. Och vet att de kan vara flirtiga men inte mena något illa. Och kom inte dragande med #metoo kortet. Det passar inte överallt.

  Reply
 • Paul Logan är väl ingen seriös producent inom musikindustrin, han är en skojare på Youtube som filmar döda människor i skogen och döda djur. Hade Annica tagit sig tiden att kolla in vem snubben är och att han bara gör skitlåtar så hade hon inte behövt lägga energi på en sån sak. Han är en skojare och en tönt som lyckats få följare genom att göra helt jävla knäppa saker!

  Men om det är sådana personer du följer och tycker är bra så är vi extremt långt ifrån varandra som människor.

  Ha

 • ***Logan Paul … menar jag förstås, råkade vända på namnen bara.

  Reply
 • Varför skrev han inte det i DM:et på insta direkt då? “Hej jag är singel och undrar om jag kan få bjuda ut dig på en dejt i skärgården?”

  Men NEJ det gjorde han inte. Han lade upp det så som att det hade enbart med musiken att göra och att dom skulle ha en “session” i musikbranschen betyder det att man ev. gör ett collab, bollar idéer och producerar i ett team.

  Försvara inte denna mannen, han är ett rötägg med makt! #metoo

  Reply
 • *applåderar*

  Reply
 • *bugar*

 • Men lägg av! Han är väl först och främst intresserad av hennes musik. Hade hennes manager inte gått ut så hade en förfrågan om dejt kanske inte kommit. Och vaddå #Metoo….???
  Du tycker alltså att en kille är ”fräck” som frågar om en tjej är singel?? 🙄🙄🙄🙄
  SKÄRPNING!! Jävligt mkt gentleman skulle jag säga!

  Och så drar du in ”vem vet vad han hade gjort om inte hennes manager var med”…
  Fy fan för såna som du. Du går det att låta som att han hade hoppat på och våldtagit henne när han i själva verket endast och inget annat frågade henne om hon var singel och sedan om hon ville gå på dejt. Precis som män SKA göra! 👏👍

  Reply
 • Jessica, nu får verkligen ge dig!
  SÅ HÄR SKRIVER ANNICA ENGLUND SJÄLV, JAG KOPIERAR HENNES INLÄGG:

  Idag var en sådan dag där jag gick till ett möte som skulle handla om ett collab men det slutade med att så fort min manager gick ut ur rummet så fick jag frågan “du är singel va?” av killen vi hade mötet med. Jag blev alldeles ställd och bara “ursäkta”. Fick frågan igen och om vi skulle gå på dejt och då kände jag bara “fan… fan vad trist” och bara “nej ledsen men jag är inte intresserad”. Han hade en helt annan tanke med mötet än vad jag och Erik hade. Tanken var ju liksom inte att “rida på någon annans våg” men när man får en förfrågan om collab av en person som har 20 miljoner följare så är det klart att det blir intressant att han då vill göra en grej med mig. Bara det att grejen han ville hade inte så mycket med musiken att göra…

  BARA DET ATT GREJEN HAN VILLE HADE INTE SÅ MYCKET MED MUSIKEN ATT GÖRA.

  Jessica:
  Så du påstår att Annica också har fel? Att hon misstolkat hela situationen? För det är ju det du säger när du skriver så korkade saker.

 • Alla reagerar olika. Som du tex. Du tycker killen var fräck som frågade om hon var singel OCH tror att han skulle hoppat på henne om inte managern var med. 🙄

  Själv så tycker jag att han gjorde alla rätt och var respektfull.

  Men vi säger att han bara ville få kontakt med henne och drog valsen att göra ett collab…och sen bara ville fråga om en dejt. Han var inte elak, våldsam eller äcklig. Han ställde 2 frågor. Han sa INTE att om du går på dejt med mig så hjälper jag dig! En jävligt stor skillnad för då hade han varit ett äckel. Nu var han bara intresserad av att träffa Annica. Antingen för att bara gå på dejt eller för en dejt och musiken. Helt OK tycker jag. Sen att Annica enbart ville bli hyllad och kontaktad för musiken är en annan sak.

  Hade hon inte dejtat någon så kanske hon hade varit intresserad, vad vet vi? Dom kanske hade gått på dejt och blivit blixtförälskade, Annica flyttat till USA och sedan gift sig med Logan och blivit Megakändis världen över.

  Alla män är inte idioter liksom. Logan betedde sig respektfullt och äcklade sig inte som många män säkert hade gjort i hans ställe.

 • Men Jessica, på riktigt??
  Om detta är en gentlemans beteende i din värld tycker jag väldigt synd om dig.
  Självklart utnyttjade han situationen och var respektlös. Detta var ju inte ett forum för raggning, de skulle ju mötas som yrkes människor. #metoo är alltid på sin plats när kvinnor sexualiseras på det här sättet.
  Bara en desperat jävel skulle ta detta som en komplimang. Sluta försvara män som gör fel!!! Det räcker nu.