Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:44 | July 1, 2019

Jag är en av få som ska uppfylla min dröm!

Bild: Alexander Arnholm
Hemsida // Instagram

Men heeeeeej på er!
Först måste jag bara säga välkommen till den nya sidan. Lite blandade meningar om den från er då vissa tycker att det går långsamt medan andra tycker det går bra. Vissa gillar inte looken vilket är väldigt konstigt då den är snarlik det jag hade innan, bara en ny uppdaterad header så jag misstänker att vissa bara vill ha något att klaga på. Skönt att ni tar ut det på mig och inte era nära och kära. 😉

Varför jag har inte uppdaterat er något förrän nu? Det ska jag förklara för er. I fredags så flyttades bloggen och för att allt skulle komma med hit till den nya sidan så gjorde jag inget mer efter ompekningen. Lördagar är min lediga dag och igår var jag alldeles för sliten då jag spelade på LOLLAPALOOZA.

Jag ska berätta om Lolla men nu kommer ett litet försvarstal. Jag brukar sällan ta åt mig saker och ting men är det något som jag aldrig kommer att tycka är okej det är när folk på något sätt försöker få andra att stanna upp med sina drömmar eller på något sätt börja tvivla på sig själv. Är jag med om det eller på något sätt ser/ hör detta då kommer inte den trevligaste sidan fram hos mig, då är jag helt okej med att man ogillar mig!

Vad ska det här talet handla om nu då? Jo såhär är det. Jag har DJat nu i snart 8 månader, det är inte särskilt länge och att då ens få chansen att spela på ställen som Summerbust och Lollapalooza var något jag aldrig vågade tänka i början. Jag sa det till mina vänner “en dag ska jag fasen spela här” och att få göra det efter så kort tid är inte många som får. Jag vet att det finns många bra DJs därute och det är trist att alla inte får möjligheten att visa upp sina skills. Men det här var liksom inget som bara trillade i mitt knä, jag har jobbat mig dit jag är idag och att jag sedan valde att byta inriktning till musiken och innan det byggde upp ett nätverk som jag kunde nyttja på rätt sätt det är helt och hållet min förtjänst så där får ni tycka och säga vad ni vill. Jag vet att jag har rätt!

Att få spela på dessa ställen drömmer många inom branchen om och det är jävligt creddigt. Men bara för att jag får vara med om detta så innebär inte det att jag tappat verklighetsuppfattningen och tror att jag är en världskänd artist. Detta är min början, jag vet att jag inte är lika stor som Calvin Harris, Alesso, Axwell, Ingrosso, Guetta mfl och jag förväntar mig därför inte att få en bra tid på festivaler. Man sätter de bästa sist, så är det bara. Jag har vart först ut på både Summerburst och Lollapalooza. Vad innebär det då? Att jag är dålig? Nej det kan det ju inte göra för hur korkad hade inte arrangörerna varit om dom tog in en dålig artist för att spela på deras festival!? Ingen skulle göra det! Att jag får spela måste ju betyda att jag är duktig, men jag är långt ifrån lika bra som de andra.

Återigen, detta är min början. Nästa år kanske jag får en senare tid för att jag utvecklats och blivit bättre. Året efter det kanske ännu senare tid och det är så man jobbar upp sig. Hårt jobb lönar sig. Calvin Harris som headlinear på Summerburst i Stockholm startade knappast som just det första gången han gigade. Jag tror inte att jag är världens bästa DJ, jag vet att jag inte drar folk på samma sätt som stora artister gör men vet ni vad!? En dag kommer jag fan göra det och då kommer ni som på något sätt försöker trycka ner mig och förminska mina drömmar få äta upp era ord och kanske bli påminda om hur tragisk egenskap ni sitter inne på. Det är trist att det ens finns sådana människor, det gör liksom lite ont i mig men sedan kommer jag på att det inte är jag som har den egenskapen utan det är jag av få människor som har en dröm och tänker uppfylla den!


41 kommentarer41 kommentarer om “Jag är en av få som ska uppfylla min dröm!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica! Det är så peppande att följa dig och se hur otroligt mycket du växt och fortsätter att växa! Känns så himla mäktigt vart du står nu, från när vi bodde i Tandsbyn och gick på kastal 🙂 jag håller på dig!
  Kram!
  /Jenny fd Gustafsson, nu Wadman

  Reply
 • Men guuuuud hej! Fan vad kul att du kikade in! 😀
  Tack fina fina du! Hoppas allt är bra med dig 😀

  Reply
 • Allt är bara bra! Bor i Eskilstuna, gift med två kids, pluggar till förskollärare, tränar och lever livet och har det allmänt gött 🙂 önskar dock jag hade din disciplin gällande träningen då jag lätt tröttnar och blir såååå avis när jag ser hur du lyckas hålla i den så jäkla bra! Ska självklart fortsätta läsa din blogg och låta din träning peppa mig! Och din livsglöd förstås! Gillar att du verkligen gör din grej och följer dina drömmar! Independent woman! 💪🏻🙂

  Reply
 • Det är så många här som stöttar dej. Tycker inte du verkar märka det? Såklart man får ha sin åsikt. Bilden för på dej var så positiv och fin. Den är fin nu med men skillnad. Inte ok att skriva elakt men vi har alla våra olika tankar. Se det positiva och ta inte bort kommentarer där man undrar hur du mår?! Jag mår iallafall bra och är tacksam när folk stöttar en. Kanske du vill satsa på musiken helt om det ligger närmast ditt hjärta. Lycka till. 😊

  Reply
 • Alltså blir galen. Palla ens skriva en så dryg och tragisk kommentar!!! Tröttsamt

  Reply
 • Verkligen!

  Reply
 • Ja och jag tackar ju för det i princip varje dag via mina kanaler. <3
  Har aldrig fattat det här med att vara elak för att förstöra för andra, kan man inte bara unna varandra framgång och lycka!?
  Skönt att höra och tack!

  Reply
 • Alltså du är elak. Så man stöttat dej trodde du var ok men nu ser man. karma slår aldrig fel. Och mobbning är lågt och jävligt fult. Fy fan men tycker synd om dej. För man mår inte bra när man gör så mot andra. Och var finns dåliga samvetet. Tacka gud att jag inte skulle göra likadant mot någon. Usch.

  Reply
 • Men alltså vaaarför håller folk på! Jag är sjukt imponerad av dig och dit du kommit idag. Det är så tufft!! Hoppas på att kunna ta mig till SB i augusti så man får se dig spela 😍

  Reply
 • Det undrar jag också. Vad har jag gjort liksom!? :O

  Reply
 • Har någon sagt eller skrivit något negativt om din LP-medverkan? Här har jag inte sett nåt sånt över huvudtaget.

  Reply
 • Det är pikar hit och dit som irriterar mig men som raderades.

  Reply
 • Aha ok då förstår jag bättre 🙂 Man förstod inte först varför försvarsinlägget kom då jag bara sett positivt här om din LP-medverkan.

  Reply
 • Så här tycker jag personligen.
  Ska du bli lika stor som Calvin Harris, som du skriver …..

  Hårt jobb lönar sig. Calvin Harris som headlinear på Summerburst i Stockholm startade knappast som just det första gången han gigade. En dag kommer jag fan göra det och då kommer ni som på något sätt försöker trycka ner mig och förminska mina drömmar få äta upp era ord!

  …. då får du nog lägga ner bloggen och jobba med musik på heltid. Du är lite här o där. Lite dj på klubbar i sverige. Lite nagelack och smink. Lite blogg måndag-torsdag. Där mellan klämmer du in Stitch och nu ev. en ny kärlek.
  Nja, tror du måste jobba hårdare för att uppnå det du säger. Du kommer aldrig i helvete nå den framgången om du inte lägger ner hela din själ och vakna tid på musiken. Men hey, lycka till! ♥

  Reply
 • Alltså tragiskt jäkla svar Sophie! Herregud. Ingen vill höra din negativa äckliga åsikt! Håll det för dig själv eller gör kanske något åt din bitterhet.

  Kör hårt Annica! Du är en inspiration! All lycka till dig ❤️

  Reply
 • Anonymous: Puss på dig!

  Reply
 • Jag skulle verkligen vilja träffa Sophie och se hur hennes liv ser ut!

  Reply
 • Om du var snäll skulle du istället bry dej om henne. Du ger ju pikar själv. Ser du inte det.

  Reply
 • Skulle tro att det är just såna där kommentarer som peppar Annica till att fortsätta. Även om det är onödigt att du skriver dom.

  Reply
 • Det hade vart så skönt den dagen då allt går som jag vill och få se hennes min!

  Reply
 • Fast viktigast är ju att ha bra musik och låtar som folk gillar. Då har man det i blodet så att säga. Sjukt konstigt att visa helknäppa kommentarer står kvar och dom snällare rycker. Vet ingen annan bloggare som agerar så. Knepigt.

  Reply
 • Det är en hel del taskiga som raderas. Skulle aldrig ta bort något som är positivt eftersom det är den viben jag vill ha här!

  Reply
 • Du har tagit bort flera av mina. hur som helst hoppas du är lycllig nu när du mobbat en snäll människa. Som sagt det får stå för dej. Jag går vidare.

  Reply
 • Fast Sophie har rätt att man måste lägga ner sin själ. Och hon har rätt att ha sin åsikt. Tycker inte den är elak. Jaja fattar inte att en del kan ta att man tycker olika. Så är det i livet. Finns några när som verkar vilka läxa upp andra. Nej det tilltalar inte mej. Sköt er själv och låt andra leva sitt liv och ha sina drömmar. som många också uppnår.

  Reply
 • Men du verkar vara lite så själv. Att folk ska tycka som du. Som du skriver…Alla tycker olika och det ska du också acceptera. Inte försöka ändra till ditt tycke.

  Reply
 • Jag upplever den elak för att jag får uppfattningen om att tonen inte är så trevlig. “Du är lite här o där. Lite dj på klubbar i sverige. Lite nagelack och smink. Lite blogg måndag-torsdag. Där mellan klämmer du in Stitch och nu ev. en ny kärlek. Nja, tror du måste jobba hårdare för att uppnå det du säger. Du kommer aldrig i helvete nå den framgången om du inte lägger ner hela din själ och vakna tid på musiken”

  Den här personen i fråga har noll aning om vad som sker i mitt liv, hon antar hur mitt liv ser ut. Och vet man inget kan man lika gärna bara vara tyst!

  Reply
 • Annica, du är inte så värst mycket bättre själv och så här skrev du i December 2018:

  Dock måste jag säga att fine, jag är inte en asgrym DJ. Jag har ju bara gigat under en månads tid men jag vet ju vad som krävs från mig för att det ska bli bra. Man ska kunna läsa av ett dansgolv, göra bra övergångar, spelar man en genre måste man spela några låtar inom den för att det ska bli ett bra flow.
  Öhm… DJn som spelade på efterfesten, jag vet inte hur hon fick jobbet men jag tyckte så synd om henne. Det var så många som bara “vad håller hon på med” för ena stunden var det Rnb, sedan kom en gammal Carolalåt som sedan gick över till en house. Det kan låta bra om man mixar in det lite coolt sådär, men här var det liksom en låt som drogs ner, tryckte på play och då kom nästa. Och när den nästan var slut drog volymen ner på den och nästa låt fick spelas alltså det var bara ett väldigt konstigt sätt att spela på. Och speciellt på den officiella efterfesten för Idol. Jag tänkte “fasen jag skulle haft med mitt USB så hade jag kunnat rädda en syrra i nöd” men ja… framöver kommer jag alltid ha med mig ett. 😉

  Är din ton snällare då menar du? För det är exakt den tonen jag skriver med. Så alla ni som tycker Annica är en ängel och att personer som mig inte får tycka saker, så har ni svaret här. Annica är precis lika stor kålsupare själv! Men så fort någon skriver minsta lilla kritik så hugger Annica som en kobra.

  Till dig som skrev att Annica är ödmjuk, så säger jag ………. NOT!

  Peace out! 😉

  Reply
 • Sophie du har ingen aning om vad jag gör när jag inte sitter och uppdaterar mina kanaler. Du vet att det är 24h på ett dygn och 4h av dom kanske går till bloggen. Så kom inte och säg att jag inte jobbar hårt när det kommer till musiken för det gör jag!

  Men att bara släppa allt och tro att saker och ting ska gå runt, jag är smartare än så! Jag har också mina räkningar som ska betalas och behöver mat för att överleva och därför behöver jag hitta en balans där jag får göra det jag älskar samtidigt som mitt liv går runt ekonomiskt!

  Reply
 • Jag försöker inte vara elak.

  Det är ju exakt det jag menar. Du har mycket annat för dig som “influencer” och det är där jag tror du det kommer fallera.

  Jag förstår att du vill göra det du älskar samtidigt som ditt liv skall gå runt, men jag har den åsikten att ska man bli framgångsrik inom något så kräver det 100%.
  Du hade inte varit där du är som “influencer” om du inte hade arbetat så hårt med detta under flera års tid och lagt ner din själ i det.
  Eller hur?!

  Musikbranschen är tuff och att slå internationellt är extremt svårt, få lyckas slå igenom.

  Avicii satt 15 timmar varje dag med musiken, levde på pesto&pasta, bodde i en liten sketen etta. Förstår du hur jag tänker?
  Du köpte en flådig lya för över 5 miljoner och anställer folk. Det kräver förmodligen att du lägger mycket tid på social medier och att vara influencer vilket du är superbra på. ♥ Don´t get me wrong …

  Hope you prove me wrong, really do ♥

  Reply
 • Fint svarat. Vuxna människor kan ta in olika åsikter. Men tydligen inte här. Vill du bara ha 15 åringar som skriver till dej och gör allt för dej verkar som det. Marcelo skulle aldrig gjort det du utsatt mej för. Faktiskt ingen alls änn du

  Reply
 • Vad har Marcelo med detta att göra? Varför drar du in honom?

 • Du är bäst Annica ❤️ Du är beundransvärd 💪💪❤️❤️❤️

  Reply
 • Tack för peppen! <3

  Reply
 • Du är sån stor inspirationskälla för mig! Riktigt jävla grym❤️ Keep up the good work, jag vet att du kommer gå långt!

  Reply
 • Du är grym och all cred till dig & endast dig ❤️!

  Reply
 • Heja dig! Du är grym<3

  Reply
 • Du är gooooals

  Reply
 • Helt rätt inställning! Ditt ödmjuka och självsäkra sätt är en fin kombo som smittar av sig och får en att vilja tro på sig själv! 😊Grym är du 👊

  Reply
 • Du är grym❣️Stå på dig fantastiska människa❣️Och sluta aldrig att drömma ❤️/S

  Reply
 • Heja dig Annica! Kör hårt, du förtjänar all framgång!!

  Reply
 • Svider i ögonen på folk att du lever din dröm och är en tjej! Kör ba, QUEEN är du!

  Reply