Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:03 | June 12, 2019

Kom med era tips på hur vi kan vara snällare mot miljön!


Det blev en 5km med Stitch imorse och idag var hon mer badsugen än någonsin. Hon drog typ hela vägen bort till vattnet och så fort vi kom fram kastade hon sig bara i. Jag är så glad över att jag har en hund som gillar att bada, jag längtar till det är tillräckligt varmt till jag också kan kasta mig i då ska vi ta en härlig simtur hon och jag. 😀
På vägen hem blev jag så jäkla trött, alltså jag hade kunnat stå och sova för mina ögon var så svåra att hålla uppe. Kanske för att jag vaknar på nätterna pga ljuset. Nej jag har ännu inte löst någon provisorisk lösning till sovrummet även om det är en sådan jäkla enkelt lösning så är det oftast dom man typ inte prioriterar. Jag skulle också bara kunna sova med en ögonmask men jag är lite rädd att sådana förstör fransarna haha.
Jag tror också att det här vädret påverkar mig otroligt mycket, gud jag blir ju så påverkad av mycket faktorer runtomkring mig. Jag blir otroligt lätt påverkade av andras energier, jag känner av dom direkt och det är så avgörande om jag pallar att hänga med vissa och inte. Och sedan vädret, när det är såhär ljust men inte direkt solljus så blir man ju nästan lite snurrig. Har ni testat att kolla upp i himlen när det är extremt ljus men molnigt och ögonen bara stänger sig och man blir snurrig? Sådant ljus är i det i alla fall nu och det är nog kanske därför jag blev lite seg där. Men så fort jag kom hem, gjorde mina scrambled eggs och poppade en Clean så kände jag mig lite mer på banan igen. 😀
Recept:
3 ägg
1-2 msk fetaost
1 msk flytande grädde
-Jag rör om på värme 7 av 10 till det fått en bra konsistens. Saltar efteråt och sedan slänger upp på en tallrik!
Vad händer idag då? Jo Mikaela kommer till mig efter lunch och då ska vi gå igenom alla samarbeten och se till så allt kommer upp i tid. Jag måste ändå säga att jag är lite stolt över dom samarbeten jag har för de flesta inriktar sig väldigt mycket mot miljön. Jag har blivit så mycket mer medveten om hur saker och ting påverkar miljön, jag skulle inte säga att jag är extremt insatt för det finns så otroligt mycket att lära. Ju mer man lär sig desto mer inser man hur lite man faktiskt kan. Så är det någon av er läsare som är otroligt duktig på miljöfrågor och saker som en “vanlig Svensson” kan göra men som kommer göra stor skillnad så får ni mer än gärna dela med er.
Jag tänker främst på hur jag transporterar mig numera. Alla gig som jag gör försöker vi att boka in med tåg i så stor utsträckning som möjligt men är det så att vi behöver ha med oss massa saker så behöver vi ibland ta bilen. När jag ska åka någonstans så tar jag min elsparkcykel eller Aimo före taxi om det är inte är så att jag har extremt jäkla bråttom att jag knappt hinner leta parkering eller att jag hamnar utanför Aimos zoner. Jag har blivit bättre på att åka tunnelbana även fast det för mig är ganska jobbigt, men ska jag åka så gör jag inte det i rusningstrafik pga min ångest. Jag har även nu fått testa på en elscooter som jag tyckte var så jäkla nice och som ni vet älskar jag teknikprylar och även motorprylar. Vad är samlingsnamnet för det? Jag älskar ju att få köra snabba bilar tex som när jag fick köra racerbil i Malmö på banan som finns där nere. Även deras R8 V10 plus, jäklar vilken härlig bil. Dock är inte det en elbil men jag tycker sådant är skitkul att göra! Men jag kommer att berätta lite mer om min samarbete imorgon med en elscooter som är så himla nice! 😀
Men som sagt, är det någon som sitter inne på bra tips och knep på hur man kan ändra lite saker i sin vardag för att vara snällare mot miljön så bomba mig med sådana tips så kan vi kanske slänga ihop ett sådant inlägg och sprida det budskapet! 😀


21 kommentarer21 kommentarer om “Kom med era tips på hur vi kan vara snällare mot miljön!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Källsortering, att skänka kläder till klädinsamlingscontainers, köpa second hand, äta närproducerat, inte låta kranar rinna eller lampor lysa i onödan

  Reply
 • YES YES YES! Annica, med ditt driv så finns det nu hopp om att influencervärlden börjar prata klimat och/eller miljö! För gör en cool brud det så är det inte så töntigt längre. För mig är klimaträttvisa en viktig kamp att föra (nope, skäms inte det minsta längre över att kalla det kamp ens, för jag är cool som bryr mig mycket) och jag börjar helt ärligt att tappa intresse för influencers, som ofta kör samma typ av content tycker jag. SÅÅ frisk vind att läsa din utlysning! Det ska bli så kul att se vad som rullar in bland kommentarerna.
  Jag skulle tycka det vore intressant om du testade vegansk kost i kombination med din träning. Jag har börjat träna mycket och äter veganskt och ja, det är en (härlig) utmaning som jag fortfarande inte får till vissa dagar, och känner mig håglös.
  Om man vill värna om miljön så är alla kunskap kring microplast i vårt smink och skönhetsprodukter värt att uppmärksamma. Jag träffar människor hela tiden som inte känner till att det är plast i sådant som handkräm och mascara, och ännu mindre vet om att de plastförorenar våra hav när de tvättar av sig dem produkterna eftersom våra reningsverk inte klarar av att rensa så små platspartiklar. Du är ju beutyjunkie så jag tänker att det måste ju vara jätteintressant för dig!
  Tack för att du tar dig tiden att uppmärksamma klimatet, konsumentmakt är en stor makt <3 <3 <3

  Reply
 • Allt smink och alla förpackningar som du förmodligen inte behöver, som du måste slänga, alla kläder som kommer genom samarbeten som du kanske använder en gång eller aldrig.
  Då hjälper det ju inte att man skänker eller säljer, de skulle inte behövts överhuvudtaget, Alla burkar med drycker, vem behöver dom.
  Renoveringar som inte behövs. osv. osv.

  Reply
 • 12:36 vilka massa pekpinnar. ??

  Reply
 • Det är alltid lättast att först göra det man kan påverka själv.

  Reply
 • El-sparkcykel är ju livsfarlig ..en dödsolycka redan ..är ju tal om att ta bort den .

  Reply
 • Då borde vi ju förbjuda bilar också

  Reply
 • Äta veganskt, skippa flyg dit man kan åka tåg samt begränsa flygandet, åka kommunalt, minska konsumtion och handla begagnat, källsortera, minska vatten och el användandet (stäng av vattnet mellan schamponering och stäng av element och släck lampor när man inte är hemma). Några tips 😊 Kul att du vill engagera dig, älskar miljöfrågor!! 😊

  Reply
 • Inte renovera fyllt fungerande lägenheter till höger och vänster

  Reply
 • Ät veganskt, källsortera, flyg mindre och köp kläder second hand! ☺️

  Reply
 • Inte riva ut ett fullt fungerande kök som det du har bakom dig. Som du skrev på insta att du skulle göra… tragikomiskt att du skriver det till samma bild som du här frågar om miljötips till.

  Reply
 • Jag vill börja med att säga att jag tycker det är så bra att du som bloggare, dj och influenser engagerar dig i att öppna upp din kanaler för mer miöjörelaterade frågor. Stor eloge! 😊 Som landsbygdsbo och lantbrukskunnig som brinner för djur, natur och miljö så kan jag bidra med några tips om hur vi tar hand om vår miljö bättre på kort sikt, lång sikt är enligt mig över vår privata nivå. Att sortera sopor åtminstone mellan matavfall, papper och plats samt återvinna batterier, elektronik och lampor. Sälja det man inte behöver på secondhand, ge bort eller återvinna dem också. Tänka på vilka material man köper in och använder på sina kläder och inredning och försöka se till att de är av återvinningsbara material, naturmaterial eller redan återvunnet material. Inte byta ut saker som fungerar och om man då måste tänka på de två ovanstående punkterna med återvinning, återanvändning och val av material på det nya. Att försöka köpa svenska produkter så långt det går, för det finns få importerade varor, livsmedel eller produkter som är så bra som våra egna på de viktigaste punkterna så som djurvälfärd och utsläpp. Om det så handlar om mat, skönhetsprodukter, inredning eller kläder köp och använd svenska produkter då går Sveriges miljötänk framåt bäst och världen kommer att följa tillslut.
  Slutligen vill jag tacka för det du delar med dig av dig själv varje dag, du är fantastisk!

  Reply
 • Vad man kan se så får ju bloggare drivor med kläder som de gör reklam för, om de går att återanvända undrar man ju. Verkar vara trendkläder och av
  varierande kvalitet.
  Renovering av lägenheter, stuckatur och bokhyllor, verkar ju också vara en trend bland bloggare.

  Reply
 • Testa appen Deedster. Den är rolig och ger dig tips och utmaningar för att bli mer miljövänlig.

  Reply
 • Det man kan göra som faktiskt gör skillnad är att sluta flyga och handla nyproducerat (möbler, kläder, teknikprylar osv). Och äta mindre kött! Konsumtion av alla slag helt enkelt 😊

  Reply
 • Hej Annica!
  Vad roligt att du vill ha tips på hur en kan leva mer klimatsmart! Jag har nu suttit hela våret och arbetat med att miljöcertifiera event och gått igenom varje liten del av eventet för att se hur vi kan förändra något och minska vårt avfall eller utsläpp.
  Mina topp tips som jag tagit med mig genom mina år är:
  1. Återanvändningsbart bestickset.
  Jag har ett i bambu från ”package free” som kommer i en liten förpackning, superenkelt att ha med i väskan var man än är! Nu har jag också köpt till ett sugrör i metall som också får plats med besticken. Använder varje dag till mina matlådor och istället för att köpa med plastbestick de gångerna jag köper mat.
  2. Vattenflaska
  Köp en vattenflaska du tycker om och kan fylla på istället för att köpa vatten i plastflaskor, då du reser mycket kanske det inte alltid går att säkerställa vattenkvalitén, då finns extremt bra vattenflaskor med filter som gör att du filtrerar vattnet bättre än de vi har i våra kranar. Den jag hört bäst om är grayl och de finns på naturkompaniet. Jag har inte en själv då jag haft tillgång till rent vatten de gånger jag rest och i min vardag men för framtida vandringar och resor är dett något på min införskaffningslista!
  3. Hyr kläder.
  Detta har blivit jättestort på många platser och till fler tillfällen än bal/bröllop eller andra tillställningar du skall ha en klänning/ kostym som du knappt kommer använda igen.
  4. Köp kläder second hand
  Detta då kläder innehåller mycket gifter från tillverkning som släpper i tvättmaskinen, störst andel gifter släpps ut vid första tvätten och därför är det bättre med second hand kläder då de (förhoppningvis lol) redan tvättats. Sen sparas en massa vatten, material osv också.
  5. Duscha kallt
  Detta sparar en massa energi då vattnet inte behöver värmas upp (lika mycket.. du behöver inte förfrysa i duschen) men du sparar också vatten då dessa duschar ofta går snabbare att genomföra. Kalla duschar är också bättre för kropp och hår men även ångest(!!) byt ut några duschar i veckan till kalldusch så sparar du en del energi som du kanske återinvesterar i dig själv.
  6. Undvik animalier
  Att kött och mejeriprodukter är miljöbovar är ingen nyhet, undvik dem och ät allra helst en vegansk kost. Tips!: se https://simpleveganblog.com/simple-tofu-scramble/ för recept på scrambled tofu och mycket annat!
  7. Ät säsongsbaserat och närodlat
  Denna har jag det allra svårast med, hur vet jag vad som är bra vs dåligt?! Naturskyddsföreningen och matbutikernas egna reklamblad hjälper mig i virrvarret. På sidan https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/valj-bland-sasongens-godsaker finns en grym lista över frukt och grönsakers bästa tid på året!
  8. Panta burkar och ha med tygkasse/ egen kasse till butiker
  6 pantade burkar motsvarar drygt 1 dygns datoranvändning, sinnes. Jag brukar handla efter en springtur och har länge konfunderats över hur jag ska få med påsen de gånger jag inte springer med tjocktröja eller har jacka med fickor. Hittat bästa grejen nu! Jag knyter den runt armen, endast testat med en plastpåse hemifrån än så länge men ska funka även med tygkassar!
  9. El
  Se över vad du har för elavtal hemma, är det miljömärkt el? Byt ut lampor till LED och stäng av apparater du inte använder.
  10. Köp förpackningsfritt
  Ta hellre de större tomaterna än de mindre i plastförpackning exempelvis. Här kan du ta med egna mindre påsar och lägga de lösa grönsakerna i eller så lägger du dem bara i blöt innan du skall använda dem väl hemma, det funkar prima för min del!
  Detfinns såklart mycket mer och alla små saker gör stor skillnad i längden!! Men en måste börja någonstans och då tycker jag dessa saker är ganska enkla att att implementera i sin vardag. Stort lycka till och uppdatera oss gärna hur det går!💜💜
  Kram

  Reply
 • Ät växtbaserat och lokalt!
  Din scramble imorse hade exempelvis kunnat göras så här istället:
  0,5-1 block naturell, fast tofu (ex. Yu-Pin som produceras i Sthlm)
  1-2 msk vegansk fetaost (ex. Violife)
  1 msk havregrädde (ex. Oatley, görs på svensk havre)
  Smula ner blocket i en stekpanna och tillsätt övriga ingredienser. Smaksätt med salt, peppar, gurkmeja och en tärning grönsaksbuljong. Spä eventuellt ut med lite vatten och tillsätt lite mer kryddor så som cayennepeppar och vitlökspulver. Efter smak helt enkelt! 🙂
  Fortfarande bara tre ingredienser i grund och botten, buslätt att göra och schysst mot miljön!
  Tips! Använda svart salt om du vill ha en något “äggigare” smak/doft på röran.
  Happy cooking! 🙂

  Reply
 • Finns svart salt fortfarande? Det är aktivt kol med färgämne som Livsmedelsverket klassade som ohälsosamt. Det får inte användas i salt.

  Reply
 • Slit och slängsamhället är oerhört negativt för klimatet.. det tillverkas kläder som vi endast använder någon gång och man river ut fullt fungerande badrum/kök och byter till nytt som gör att vi måste fälla ytterligare träd och spränga ännu mer sten. Det finns lixom inget långsiktigt hållbart tänk utan allt ska bara vara trendigt så är vi nöjda. Jag tycker att det känns tråkigt att vi förstör jorden bara för att verka trendig osv..

  Reply
 • Otroligt bra att du lyfter detta!!
  Överlag så är ju influenceryrket tyvärr helt uppåt väggarna när det kommer till miljön, då det går ut på att göra reklam och få folk att konsumera, konsumera, konsumera. Det hålls massa event där man får goodiebags fyllda med förpackningar, pyntas massor, flygs folk hit och dit för ex det där eventet för sminkblenders, ej försvarbart för fem öre.
  Massa pressutskick med förpackningar som ska testats och vad händer med alla de förpackningarna sen, vad gör alla influencers med dom… Alla lådor, utskick och förpackningar som ska fraktas, hämtas ut och sedan slängas i massor. Allt för att få folk att konsumera. Det är ju inte ett hållbart yrke för fem öre. Bryr man sig om miljön ska man nog inte ha det yrket. Därför är det ju bra att du satsar på musiken istället för att som så många andra vara en levande reklampelare för konsumtion. Har du en till inkomstkälla så slipper du ju ta samarbeten som är dåliga för miljön och kan istället satsa på ex Aimo och liknande när du ej är lika beroende av att få in pengar där.

  Reply
 • Så bra sammanfattat.
  Det finns så mycket som är helt onödigt, alla möbler som byts ut, alla möjliga prydnadssaker etc, etc
  Jaa säga vad man vill om det yrket, men för miljön är det inte bra, som det är nu.

  Reply