Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:37 | May 27, 2019

Fästingar & den kommande veckan

Innehåller adlinks

Lampa- Länk! // Stol- @ByCrea // Skjorta- IvyRevel // Snygga kaffemuggar- Länk!

God morgon!
Ja då var det måndag och jag har haft en sådan rolig helg, en riktig spontanare. Fredagen blev lugn men i lördags gick jag ut och verkligen festade till det, senast jag festade till det sådär var ju nog förra året när jag hade min festperiod. Men en kompis som jag inte träffat på ett år var i stan så vi träffades upp och hade som sagt en riktigt rolig utekväll. När jag vaknade på söndagen så var jag ganska trött och sliten så jag halvsov mig igenom dagen innan vi möttes upp på kvällen igen för en middag.
Imorse när jag vaknade och Stitch kom krypandes upp från fotändan så ser jag att hon har en fästig på sig, hennes första fästing och jag får typ panik. Jag har inga redskap för sådant trots att jag tänkt varje gång jag vart på en djuraffär eller ett apotek att jag måste köpa. Så jag hoppade ur sängen, blev alldeles stressad, kastade på mig kläderna och sprang till veterinären runt hörnan. Så glad att jag en sådan så nära! Så jag kom in, frågade efter hjälp och dom var så himla gulliga så plockade bort den direkt. Skulle köpa med ett sådant där verktyg den här gången men dom hade inte dom inne… Så dagens mission, köpa fästingprylar så dom inte sätter sig på Stitch och om dom gör det ska dom plockas bort jävligt enkelt! Har ni några verktyg som ni verkligen rekommenderar?
Tiden går fort när man har roligt! Tre kampanjer ska göras idag, jag ska iväg på en ansiktsbehandling hos New Clinic och sedan i eftermiddag kommer My Window till mig för att börja måtta upp gardiner. Imorse vaknade jag första gången 05:24 och trodde klockan var typ 9 men det var ju för att det var så ljust i rummet men det gick ändå att somna om i några timmar innan hela fästigkalaset drog igång.
På tisdag ska jag till @ThereseFrieberg för att slinga till håret lite. Jag har bestämt mig för att behålla det korta, jag har verkligen fastnat för min look i den här kortare frisyren, den tar inte tid att hålla ordning på och som ni säger så kommer jag fram mer i den. Så it´s a keeper for now!
Förutom träning i veckan så har jag två spelningar på lördag, en dagsfest i Skövde och sedan direkt efter den kommer jag åka till Västerås och köra på kvällen. Och redan nästa vecka är det f*cking Summerburst. Helgen jag längtar mer än någon annan helg på hela året, det är helgen som jag är i mitt esse. Det är som julafton för barn, Elitloppet för hästintresserade, El Clasico för fotbollsnördar, ett giftermål för par, förlossning för en gravid. Ni fattar. Så den här veckan kommer jag verkligen sitta mycket med musiken för att ta fram de bästa låtarna till de kommande helgerna.
Trevlig måndag guys! 😀


24 kommentarer24 kommentarer om “Fästingar & den kommande veckan”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej ! lite kokosolja i nacken ..fästingar gillar inte det .

  Reply
 • Då testar jag det 😀 tack för tipset 😀

  Reply
 • Det är inte sant, kokosolja funkar inte. Läs på innan du rekommenderar, forskare och veterinärer har gått ut och varnat pga att denna myten sprids på sociala medier, det finns inget vetenskapligt belägg alls för att fästingar skulle bli avskräckta av några droppar kokosolja. Köp riktigt fästingmedel på apoteket! Sen behöver man inget verktyg för att ta bort fästingar, det är mycket enklare och bättre att bara ta dem med fingrarna. Jag har plockat tusentals fästingar från olika djurslag och ingen av fästingborttagarna slår att använda fingrarna. Ta tag helt in vid huden och vrid om och dra samtidigt. Viktigt att ej trycka på kroppen eller smörja något på fästingen för då kräks den och ev smitta överförs till djuret. Om du inte vågar ta i den så går det bra att använda en vanlig pinsett som är platt och ta tag i huvudet. Tweezerman är bra. Om du har hunden i sängen är det jätteviktigt att du kollar dig själv också! Hundar kommer ofta in med fästingar krypande runt i pälsen och de kan lika gärna välja att fästa sig på dig som på Stitch.

  Reply
 • du säger att andra inte ska komma med dumma påståden, så gör du det själv.
  man ska EJ VRIDA fästingen, bara dra sakta rakt ut.

  det du skriver om kokosoljan har du dock rätt med.

  Reply
 • Vi använde alltid en helkt vanlig pincett för o plocka bort fästingar, och så fick även vår hund fästingsmedel o sätta i nacken ( dock vart detta en vallhund, så mycket springandes i skogen )
  🙂

  Reply
 • Denna är sjukt bra att ta fästingar med – misslyckas aldrig. Finns på Apoteket och Clas Ohlson
  https://www.clasohlson.com/se/F%C3%A4stingplockare-Tick-1/Pr340693000

  Reply
 • Mysig helg! Behöver verkligen också en ansiktsbehandling nu! 🙌🏼🙌🏼

  Reply
 • Kollade på M instastory var en bil av du och han tillsammans efter Finlands matchen i går, tror han saknar dig!

  Reply
 • Och??

  Reply
 • Varför skriver du detta här?? Vad spelar det för roll om det nu skulle vara så att han saknar henne. Bara rätt åt honom i så fall.

  Reply
 • Och varför skulle det betyda att han saknar henne bara för att han inte skär bort henne från ett foto han lägger upp för att visa att han är Finland-supporter/halvfinsk?
  Det är ganska långsökt att dra den slutsatsen, då måste man nog verkligen VILJA att det ska vara så att han saknar henne.
  Hon har ju gjort väldigt klart att hon aldrig kommer att ta i honom med tång igen och samma sak gäller ju hans andra ex också, så det är rätt tydligt vilket svin han är.

  Reply
 • Anonym 2 undrar bara hur du kan vara arg på någon du inte känner? Är det inte jobbigt?

  Reply
 • Inte jobbigt alls 🙂 är det inte jobbigt att tycka så mkt om nån du inte känner?
  Och dessutom, hur vet du att jag inte känner honom? 🙂

  Reply
 • Jag tycker det är så mycket bättre att vara positiv till dom man gillar. Men såklart man kan inte gilla alla. Är ju inte ok om han behandlat annica dumt. Så ska man ju inte göra mot någon man älskar. Ha det fint iallafall. ☺

 • Absolut, jag håller med! Ha det fint du med!

  Reply
 • Kan du visa hur du redigerar sina bilder? 😍😍

  Reply
 • Men snälla… använd en vanlig pincett till fästingar. Jag plockar vanligtvis flera per dag på mina djur.. Det veterinären försöker lura på dig fungerar inte bättre, snarare sämre, än en pincett, men de tjänar pengar på det!

  Reply
 • Köp inte den där pennan med en ögla som man trär runt fästingen, den är kass och tar inte små fästingar. Bästa verktyget vi haft kommer i två-pack, det ser ut som en “mini kofot” i plast. En för större fästingar och en för mindre, den är superbra. Vi har haft fästingar som precis har satt dig på vår hund och då är den mini storlek, den “lila kofoten” tog den utan problem. Men “pennan som har en ögla” hade varit helt omöjligt. Och man skall ju ta fästingen så fort man bara kan tycker jag.
  Jag länkar:
  https://www.apotea.se/o-tom-fastingplockare?gclid=Cj0KCQjwla7nBRDxARIsADll0kAVCTa7ghhaG48E9hCNee-AE1YN4Ky7WQkQQfW0nKE2uM7teAUQvCMaApfoEALw_wcB
  Kram Sophie ♥

  Reply
 • Denna är helt klart bäst!
  https://www.apotea.se/o-tom-fastingplockare?gclid=Cj0KCQjwla7nBRDxARIsADll0kAVCTa7ghhaG48E9hCNee-AE1YN4Ky7WQkQQfW0nKE2uM7teAUQvCMaApfoEALw_wcB
  Köp absolut inte den som ser ut som en penna, där en plastögla skall träs runt fästingen. Helt värdelös!

  Reply
 • Men du hade väll en pincett att ta bort fästingen med??

  Reply
 • OT: Umgås du och Xenia fortfarande? 🙂 Var ett tag sen man såg henne

  Reply
 • Ett tips fråga xenia på hennes instagram så kanske du får svar. Lycka till ☺

  Reply
 • Köp inte fästingmedel som säljs och exempelvis droppas i nacken eftersom det är rent gift som även hunden kan reagera negativt på. Kan dock rekommendera Tic Clip som är laddat med bioenergi som gör ett magnetiskt fält runt hunden. Du sätter brickan i ett gummiband eller i halsbandet som hunden får ha på sig och det har funkat för mig två år i rad då fästingar inte sätter sig på min Boston. ☺

  Reply
 • Hej 🙂 Vart i Skövde ska du spela? Vill inte missa dig! <3

  Reply