Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:37 | May 19, 2019

Mitt tankesätt kring pengar


Jag kom precis innanför dörren efter att jag och Stitch promenerat in till stan för jag var tvungen att köpa väggfäste samt antennkabel till min TV. Vi tog en lugn och skön promenad i duggregnet och inom en kvart var jag inne i Gallerian, alltså den här flytten har inte bara jävligt bra utan den har underlättat så mycket. Tänk vad mycket saker som jag kan ta mig iväg på nu utan att det tar alldeles för lång tid. Det är många möten som jag inte tagit pga att det vart lite för långt. Men nu kan jag liksom ta ett möte kl 12 och nästa kl 15 och även hinna hem mellan där om det behövs. 😀
När jag skulle gå hem gick jag förbi NK och såg att Rusta öppnat på hörnan och då kom jag på att jag behövde tvättmedel. Jag är ingen budgetshoppare, ska jag köpa något så lägger jag mer än gärna pengar på saker för att det ska vara bra kvalitet. Och behöver jag hjälp med något så tar jag hellre hjälp från ett proffs och betalar mer än hjälp från grannen för en symbolisk summa.
Men när det kommer till saker som tex tvättmedel, sköljmedel, diskmedel ja men disk-, tvätt- och städprylar över lag så köper jag det där just för att det är billigare trots att det är samma märke. Även toapapper, hundbajspåsar, fryspåsar kan jag köpa med därifrån. Så egentligen saker som går åt i hemmet, finns att köpa på andra butiker men på Rusta för en billigare slant. Det var samma sak när jag skulle köpa flyttkartonger, bubbelplast mm, drog till rusta och det blev ju superbilligt! Även om det handlar om småkronor så blir det många bäckar små. 😉

Det som jag gärna lägger pengar på är teknikprylar för där vill jag ha riktigt bra kvalitet! Står jag och väljer mellan två kameror tex som fungerar lika men de ena är dyrare så väljer jag alltid den dyrare! Det var ju så med min dator, hade ställt mig in på en för 35 tusen men valde en för det dubbla. Kanske lite extremt exempel men hela mitt jobb kretsar kring en dator och då ska man fan ha en bra sådan!
Sedan lägger jag också mycket pengar på skönhet för jag vill verkligen ha bra saker. Dock kan man hitta mycket budgetvarianter som är bra inom skönhet men när det kommer till hår- och hudvård vill jag ha lite mer avancerade grejer och då kostar det lite mer. Däremot kan jag köpa typ Icas bomullspads istället för något annat märke bara för att det går åt, även tops.
När det kommer till inredning så lägger jag också gärna mycket pengar på det just för att jag vill ha få men fina saker. Jag vill inte ha massa småprylar som ligger “bara för att det ska vara fint”, det ska ha någon slags funktion. Sedan är det så enkelt att sälja av sig inredning om man lessnar på det, så fort något inte har någon funktion hemma hos mig eller jag vill byta ut något så säljer jag av mig det! Även om man kanske inte får så mycket pengar för en soffa när man sätter ut den till försäljning så är ju dom kronorna bättre än inget.
Som jag sa, så fort något inte har en funktion hemma hos mig då ryker det och det gäller ju inte bara inredning. Jag köpte ju en hel del märkesväskor där ett tag men jag använde typ ingen så jag sålde av mig dom och lade dom pengarna på tex en DJ-kontroller samt då datorn för att jag skulle kunna utvecklas mer inom mitt jobb.

När jag ska köpa något dyrare så brukar jag ofta ta ett varv i hemmet och tänka “finns det något jag kan sälja av mig”. Även fast jag har råd att köpa det som jag vill så är det en liten grej jag gör för att kompensera lite, ska en sak in ska en annan sak ut.
Sedan har jag blivit mycket bättre på att ha koll på mina pengar. Jag vet exakt hur mycket fasta utgifter jag har i månaden och efter jag tog reda på det så planerade jag in jobb så att jag hela tiden har fasta samarbeten som täcker dom utgifterna och sedan alla andra samarbeten som kommer in utöver det är bara pengar som får ligga och växa i företaget. 🙂
Enda sedan jag var liten har jag vart duktig på att spara pengar, jag började även jobba när jag var 14 år och när jag var 17 flyttad jag hemifrån. Och jag skäms inte över att säga att jag gillar att tjäna pengar och gör gärna saker för att tjäna ännu mer men däremot har jag ändrat min inställning till det att jag inte styrs av pengar på samma sätt som förut. Jag överjobbar inte för att dra in ännu mer pengar utan jag jobbar tillräckligt för att sedan kunna lägga tiden på sådant som jag verkligen vill göra. Idag är ju situationen så att jag tjänar mer pengar på mina sociala medier än på musiken och målet är ju att det ska bli tvärtom. Så idag lägger jag tiden som jag annars hade använt till att överjobba till att bli bättre på just musiken. 🙂
När det kommer till pengar så är många bäckar små ett bra tankesätt, även om det kanske inte känns så just i stunden. Istället för att ta en take awaykaffe så ta med direkt på morgonen istället. De där 30 kronorna varje måndag-fredag under en månads tid blir ändå 600kr varje månad som blir till 7200kr varje år. Dom hade man ju kunnat lägga på något annat som man verkligen behövde. Eller att köpa förbrukningsvarorna på Rusta eller typ ÖoB där tex sköljmedel är 15kr billigare, går en flaska åt i månaden är det ca 200kr/ år på en endaste sak. Tänk då om man köper tvätt-, disk-, sköljmedel där, tops, bomullspads, toalettpapper, munskölj, tandkräm och allt vad man nu behöver. Det blir en hel del pengar du sparar in! 😉
Har ni några bra ekonomiska tips som ni använder er av?


5 kommentarer5 kommentarer om “Mitt tankesätt kring pengar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Dollar store är ganska ok. Inte inredning men typ rengöring m m. Och rusta tycker jag om. Ja det plockar ju till vad man behöver i ett hem. Men nu har du ju plats för allt och det måste kännas skönt.

  Reply
 • Gillar också Rusta, billiga inredningsdetaljer för såna som jag som tröttnar fort på gardiner, kuddar m.m. Men jag kör faktiskt samma princip, ska något in så ska något ut. Fast jag är sämre på att sälja, jag ger bort eller slänger. Lättast då det ändå inte är superkvalitet eller samlarprylar.

  Reply
 • En helt annan sak!
  Vad heter det serum som du använder i hårbotten från Kerastase som har gett dig en massa nya hårstrån?
  Kram

  Reply
 • Hej, använder du Pro Tools?

  Reply
 • Bra inlägg! Jag gillar med spara in på Rusa, det är otroligt onödiga pengar på trist, ska genast gå till den i stan 🙂

  Reply