Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:29 | May 10, 2019

Slipp parkeringsavgift, tullavgift, betala endast när du kör och var snäll mot miljön!


Är det något som jag älskar så är det lösningar på problem! Och förhoppningvis är vi alla medvetna idag om miljön och vet att något måste göras för att vi inte ska förstöra vår planet. Och även fast detta inte kanske kommer vara den avgörande lösningen som får allt bli bra igen så är det ändå ett steg åt helt rätt riktning och som man brukar säga; många bäckar små.
Först kom cyklar som man kunde hyra genom, sedan elsparkcyklar och nu Aimo. När jag fick höra om den här tjänsten så var det jag som kontakta dom, något i stil med “Hej, jag älskar er lösning och vill verkligen hjälpa er att sprida den här tjänsten. Kan vi göra ett samarbete?” För jag tycker verkligen att det är så himla bra! 😀
Det är alltså elbilar som är utplacerade inom Stockholms tullar och vem som helst med bilkörkort får använda dessa. Det är bilar som går på el och man betalar endast när man använder dom. Du ladda ner deras app, registrerar dig och när du behöver en bil knappar du bara in dig på appen och där kommer kartan upp där alla bilar finns. Man parkerar dessa bilar där det är lagligt att parkera och du behöver inte betala någon parkering. Man kan även köra utanför Stockholms tullar med bilen men du kan bara avsluta din parkering inom tullarna.
Jag och Daniel tex åkte till vår vän i Tyresö och parkerade bilen utanför hennes hus. Men då betalar jag fortfarande för den eftersom ingen annan kan boka den. Men det smarta här är att man kan ha bilen i ett helt dygn men betalar bara 600kr. Är man fler är det ju bara att splitta på kostnaden men det blev alltså billigare för oss att köra en Aimo dit än att ta en taxi enkelväg.
Tänk också nu i sommar med alla dessa härliga kvällar man vill ha med sina vänner som kanske involverar lite vin, bubbel eller annat gott att dricka. Ta en Aimo dit, parkera och tänk inte mer på den. Istället för att kanske behöva ta en taxi dit och hem eller att någon i sällskapet “måste” hålla sig till alkoholfritt hela kvällen.
Sedan är det ju inte alla i Stockholm som har bil trots att man har körkort och behöver man ta sig iväg till typ IKEA ja då är det bara att boka en elbil, köra dit ut och sedan ta bilen tillbaka. Alltså den här tjänsten är så himla smart att jag sitter och skryter om den till mina vänner. Har en tjejkompis som har bil men hon tar bara Aimo numera för att det bli billigare eftersom hon slipper betala parkeringsavgifter och bensin som hon annars gör med sin egna bil.
Det här är inget betalt samarbete utan jag tycker genuint att detta är en sådan pass bra tjänst att det enda jag bad om var en rabattkod till alla som läser det jag skriver så de kan testa på tjänsten och kanske överväga att köra Aimo som går på el istället för att ta sin egna bil som kanske släpper ut massa dåliga avgaser.
Hur allt fungerar kan man läsa inne på appen Aimosolution, det är så himla enkelt att jag själv använder bara Aimo när jag behöver transportera mig längre sträckor eftersom jag själv gjort mig av med min bil. Man öppnar appen, ser vart alla bilar är, väljer vilken man vill boka, har 14min på sig att ta sig till bilen, när man kommer fram till den trycker man bara på “lås upp” i appen. Du kör dit du vill, parkerar bilen och avslutar genom att trycka “avsluta rutt” i appen. Du får ett kvitto till din mejl värdet står vad det kostade och du betalar från att du trycker lås upp till att du avslutar rutten. Kan det bli bättre!? Ja det kan det, tycker man att det är svårt att hitta parkering i stan kan jag berätta att Aimo har också egna parkeringar i stan som du kan ställa bilen på också utöver vanliga parkeringsplatser. 😉
Så alla ni bilägare, testa att låta er egna bil stå i en vecka och testa Aimo. Ni kommer bli chockade över hur mycket pengar ni sparar och ni gör även en sådan jäkla bra tjänst för miljön.
RABATTKOD!
Här kommer såklart rabattkoden som jag smörade mig till. Uppger ni ANNICA kör ni för halva priset under hela första timman med Aimo. Ni lägger till den under “Bonus” i appen. Varsågoda! 😀


9 kommentarer9 kommentarer om “Slipp parkeringsavgift, tullavgift, betala endast när du kör och var snäll mot miljön!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men shit vilken härligt smart tjänst!! Den va ju asbra, där har de verkligen tänkt till det. Tror starkt på den ideen eftersom det är skönt att ta en bil in till stan och sen inte behöver tänka mer på den eller bara ta den över en dag etc. Så jädrans bra.

  Reply
 • Du ser ALLTID så jävla fräsch ut 🙈😍

  Reply
 • ja sen löshåret försvann är hon som en annan kvinna ..så fult när de där testarna hängde runt ansiktet.

  Reply
 • Gu så bra ide 😀 Synd att de inte finns på andra ställen än Stockholm 🙁 Hoppas de blir en så bra idé att de väljer att starta i andra orter med 🙂

  Reply
 • Men alltså näääääe så bra!! Första gången jag genuint blivit imponerad av något sånthär, haha? Längtar tills det kommer till Göteborg (om det nu kommer hit, så stockholmare – se till att använda tjänsten;) ) Aldrig hört tidigare, fyfan va najs

  Reply
 • Smart ide! Älskar konceptet med ”ride-sharing”. Om du är intresserad av att läsa mer, sök på MaaS eller Mobility as a service. Handlar om att en mobilitetslösning ersätter behovet av att äga en bil, oftast som en kombination av hyrbilar, hyrcykel, taxi osv. Jag hoppas verkligen det slår igenom i Stockholm och andra städer så man slipper köpa bil i framtiden.

  Reply
 • Aha! Har börjat se dessa bilar lite överallt men inte vetat vad det är för företag. Grymt företag och väldigt grymt av dig Annica att slå ett slag för Aimo. I stockholm behöver man verkligen inte äga bil. Vilken time- och energysaver dessutom ♡

  Reply
 • Varför måste man åka utomlands för att träna ?????

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har länge funderat på att göra brösten men blir rädd när jag läser om breast implant illness. Är det något du har upplevt?
  Kram Elsa

  Reply