Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:33 | May 8, 2019

Morgonrunda och stilen i min lägenhet


Kl 7:55 ringde min mobil då jag hade råkat boka in en städning såhär två dagar efter inflytt. Smart ass me! Jag var lite lätt borta för jag satt uppe i natt och kollade inredning, lade saker i varukorgen som jag tyckte om och vid utcheckningen ser jag att beloppet närmar sig 60,000kr… Men jag skulle aldrig köpa inredning för så mycket bara sådär utan jag gör alltid så när jag ska shoppa. Allt som verkar intressant lägger jag i varukorgen och sedan går jag igenom den, rensar ut och tillslut beställer det som jag verkligen vill ha. Så inatt lade jag en liten beställning och jag vet exakt nu vad jag vill ha för känsla i lägenheten.
Det är ju en sekelskifteslägenhet med 3,5m i tak, pardörrar, stora fönster. Men! Jag vill ändå ge den en “stelare och kalare” känsla. När jag gick in på Sleepo och kollade under fliken inspiration hittade jag Broste Copenhagen och det är liten den känslan jag vill åt. Så trots att det är en “gammal charmig lägenhet” så vill jag precis som med allt annat i mitt liv gå emot det och göra den till en “clean, naken och stel lägenhet med raka linjer”. Ni kan se mitt lilla kollage här nedan. Visst kanske det ser ut lite som en reception eller hotellobby men det är det här hållet jag vill gå. Inte så mycket saker, inte så mycket smådekorationer som bara fyller ut. Och trots att jag vill ha den här kala känslan som ni kan se nedan så kommer jag nog vilja blanda upp det med stilren stuckatur. Tro mig jag har en ide och plan hur jag vill ha det och jag tror verkligen att det kommer att bli bra, men nu när jag läser det i efterhand låter allt bara som en sörja haha. 😀
Men som jag känner nu vill jag måla hela lägenheten vit, alltså verkligen allt i en ren klar vit färg och sedan bara använda inredningen som sätter färg. Jag kommer låta lägenheten gå i tonerna grå, beige, blå och såklart vitt och svart, det känns väldigt jag.

Men kl 8 var en städare här, jag klädde på mig och tog med mig Stitch på en runda för att bekanta mig med området som jag tidigare bott i. Jag vill ha en runda på 20min, 45min och 1h som jag kan gå med Stitch på och den här jag tog imorse var ganska bra precis 45min vilket är perfekt att ta på morgonen! 😀

Solen sken så det var ganska varmt och skönt. Vi tog oss bort mot Hundudden som det kallas och här hittade vi en liten sandstrand som Stitch sprang ner till och rakt ut i vattnet för att hämta pinnar. Hon älskar verkligen att bada min hund! 😀
Vi var där i några minuter och bara njöt för det var så varmt, lugnt och stillsamt. Jag kan verkligen slappna av och njuta när jag ser att min hund har det roligt och att simma efter pinnar är verkligen en sådan grej.
Hallå jag fattar att föräldrar ser sig själv i sina barn men är det sjukt att jag kan känna igen mig lite i min hund!? Ahaha. Men alltså hon är liten men jäkligt tuff och det är ju fasen jag med. Och sen brukar även vi matcha, jag går ju för det mesta i svarta kläder och när hon har sin militärsele på sig, klart jag då ska ha en militärjacka på mig. 😉

Guys idag ska jag förövrigt iväg på en ansiktsbehandling. Jag är väldigt torr och fnasig i ansiktet och huden är lite ur balans vilket inte är konstigt eftersom den här veckan har vart lite ostrukturerad med tanke på flytten. Så det ska bli skönt att bara fö njuta även om det är portömmning och allt vad det innebär. Och idag fick jag hem min elsparkcykel från Clean så den kommer jag brassa iväg på bort mot salongen. Hur kul!? Jag har liksom en egen sådan så nu kan jag verkligen ta mig fram hur smidigt som helst. 😀
Och en sista grej, idag skickade jag in utkastet på min andra låt. Jag siktar på att släppa den 7 juni, alltså Summerburstfredagen vilket betyder att jag har en deadline den 17e maj. Håller tummarna att det går vägen! 😀


3 kommentarer3 kommentarer om “Morgonrunda och stilen i min lägenhet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nej usch vattnet är ju iskallt, lite tidigt att bada även för hundar 😏
  Vänta med bad!

  Reply
 • Ja det är kallt men hon hoppade i 😀

  Reply
 • Så festlig hund, ett litet spontandopp så där bara. Klart att hundar likaväl som barn blir präglade av sin uppväxt och ägare, mysigt. När man kan ha med sin vän överallt utan problem då känns det att man verkligen lyckats som ägare.

  Reply