Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:06 | May 1, 2019

Dags att inse ert värde!


Hallå!
Jag mår kanon idag, det plingade till i min telefon imorse från Maya-appen som berättade att mensen på gång och trots att det är jobbigt med värk och dylik så är det ändå min bästa vecka på utvecklingsfronten. Jag får liksom mer balls när jag har mens och min bokare Samin sa till mig att den veckan i månaden borde jag ta alla stora och viktiga möten och beslut för då kan det liksom inte bli fel och jag känner verkligen så!
Igår var det ju dagsfest på Mister French och jag träffade mitt ex ex där, alltså Nina Glimsell. Många av er kanske inte vet det men hon och jag har haft en hel del kontakt under tiden hon var tillsammans med vårt gemensamma exa för jag har vetat hur dåligt hon mådde i den relationen. Jag sa det till henne att den dagen hon verkligen inser sitt värde kommer hon att ta rätt beslut. Några veckor senare skrev hon och berättade att hon hade fått tag i en lägenhet och skulle flytta och jag sa till henne att “nu börjar livet”. Det såg jag verkligen på henne igår! 🙂
Vi pratade en del under festen och imorse på min promenad kände jag för att jag verkligen behövde lyssna igenom hela poddavnittet med henne “I sanningens namn”. Jag kokade, alltså som jag kokade. Det gör så jäkla ont i mig att höra hur en person kan förstöra en annan så hårt att man glömmer bort sitt värde, får sig att känna sig så otillräcklig och att man aldrig någonsin kommer att duga. Jag själv har ju vart i den fällan och vet hur det är när man verkligen tappar bort sig själv. När man helt plötsligt glömmer bort den viktigaste personen i ens liv vilket är en själv och sätter sin partner framför allt för att man blivit så jäkla manipulerad. När man istället för att leva i en relation tillsammans med någon så har man helt plötsligt fått en mammaroll där man ska göra allt runt om, till och med försörja den andra personen för att “det är väl så det har blivit”.
Jag är så glad att vi båda plockade bort det som förstörde oss mest i våra liv och jag hoppas innerligt att det inte är en endaste tjej som kommer att hamna i samma situation som vi gjorde för DET KOMMER ALDRIG NÅGONSIN SKE EN FÖRÄNDRING DÄR. En skorpion är en skorpion, den kommer aldrig förändras. (Inte skorpion som stjärntecknet utan läs denna berättelse här- Klick) Den har sina instinkter och jag är ledsen att behöva säga det här men det gäller alla människor. Man kommer aldrig någonsin att kunna förändra en människa. Är man en otrogen j*vel ja då kommer man alltid att vara det. Är man en psykopat ja då kommer man alltid att vara det. Är man en person som psykiskt, fysiskt misshandlar en annan människa, sorry to say men den personen kommer aldrig någonsin heller att förändras. Nej, du kommer inte vara “the one” som får hen att ändra på sig. Du är inte så pass speciell och du har inte dom superkrafterna att kunna ändra på en skorpion till världens bästa människa. Punkt slut!
Jag har fått nog av sådant här, jag vill aldrig mer någonsin se eller höra om relationer där personer blir utsatta för sådana här saker  där den ena personen blir så nertryckt och hjärntvättad av den andra att man tappar bort sig själv, inte inser sitt värde och tillslut vill ta sitt liv. För det ska inte ske! Alltså är det något som inte är tydligt här!? Både jag och Nina har gått igenom samma jäkla skit med samma jäkla människa där vi båda nådde botten att man tillslut ville ta sitt liv. Är det inte f*cked up shit!? Finns det ens någon tjej därute som vill utsätta sig för samma sak!? Är det något av det jag berättar som verkar lockande? Nej!
Det som jag fattat efter många timmar med google och terapeuter det är ju att är man en funtad människa så vet man när man gör fel, och man utsätter aldrig någonsin en person som man tycker om för något som får hen att må dåligt. Alltså aldrig någonsin! Man gör allt för att få den andra att må bra, man känner empati, man går igenom saker tillsammans för att lyfta vandra, få varandra att växa och man blir glad för de andras skull. Men saknar man något i skallen, och det här säger jag inte för att vara taskig utan jag säger det här för att det är det mest logiska jag kommit fram till, så vet man inte om när man gör fel. Man har inget konsekvenstänk och definitivt ingen humanitet. Jag har ingen rätt att sätta diagnoser på människor men det här är ju inte ett sunt beteende. Och skulle jag be den här personen att kolla sig för sitt egna bästa så skulle inte ens den informationen gå fram, han skulle inte förstå vad jag menade.
Jag gör inte det här inlägget för att vara elak utan det är för att berätta för er om att det som vi gått igenom är inte okej, aldrig okej! Relationerna jag skriver om är ju ändå offentliga och det är ett jäkligt bra exempel på hur relationer inte ska gå till! Ni alla måste förstå ert egna värde och sänk aldrig någonsin era krav på andra personer. Håll inte på att kompensera och tänk “även fast hen har dom här dåliga egenskaperna så har hen ändå detta”. Nej nej nej! Du ska aldrig någonsin låta någon få dig att tvivla på dig själv, tro att du är mindre värd än någon annan eller på något sätt må dåligt. Jag har fått nog av att höra och se sådana här situationer och nu, efter många jäkla år men den här bloggen, känner jag att jag behöver utnyttja mina kanaler rätt och det är att försöka sätta stopp för sådant här för att det är vidrigt! Nu är det nog!
Gosh vad jag älskar mig själv när jag har mens!


103 kommentarer103 kommentarer om “Dags att inse ert värde!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fan vad grym du är! Älskar detta inlägg. 🙏
  Jag har varit singel en månad nu och precis kännt samma som du beskriver. Men jag inser allt nu när jag kommit ur förhållandet. Att tappa allt i förhållandet till någon som bara har fokus på sig själv. Att som kvinna vilja göra våra män nöjda och glada men i detta glömma oss själva.
  Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Min familj säger att dom har fått tillbaka sin Sandra igen. Jag är så sjukt stolt över mig själv och nu ska jag leva life! Jag ska aldrig nöjja mig med någon som inte är den perfekta för mig för att jag tror att jag inte kan få bättre. Nu ska jag ska njuta av min frihet! 😀
  Tack för att du öppnar dig och får oss andra att se vad underbart livet kan va på “andra sidan”. Stor kram! #girlpower instagram: sandylarssa

  Reply
 • Sandra håller med. Och sedan är det bättre och vara singel änn med en elak kille. Sina kompisar är ju viktiga .

  Reply
 • HEJA DIG!!!

  Reply
 • Han är ett sånt jävla svin! Så bra att ni tjejer finns där för varandra!

  Reply
 • Lyssnade också på poddavsnittet för någon dag sedan. Så fruktansvärt! Men så grymt att ni båda tagit er bort från den hemska människan. Enda sen Big brother har jag tyckt att han beter sig som ett jävla svin, förstår inte att du stod ut så länge. Och efter att ha sett ph så märkte man tydligt att det var exakt samma hemska människa fortfarande.. tragiskt!
  Bra inlägg! Heja er 😊

  Reply
 • Det är nog få som inte förstår hur han är som person, han har ju lyckats visa det rätt så bra i och med hans medverkan både i BB och PH. Vad jag dock inte är enad om är det du skriver om att a l l a skorpioner är på ett visst sätt. Vi ör ite våra horoskop, det där är larv. Jag känner skorpioner som är allt annat än ens i liknelse med ert ex. Och sjölv var jag otrogen mot ett ex för 15 år sedan och det har aldrig hänt igen. Varlen före det eller efter. Han var en regelbunden cheater och jag valde att give back men mådde skit ändå efteråt. Saker kan hända i en människas liv som formar en men det behöver inte innebära att man alltid kommer att vara densamma. Livet och folk är lite mer komplexa än så. Därför är det trist när att du dömer ut varenda skorpion. Ditt ex är ett svin pga den han ör och hans värderingar och attityd, det ha dlar inte om att han ör skorpion. Tänk om vi alla kunde skylla på våra stjämtecken för våra handlingar? Det fubkar inte så. Döm inte folk på det sättet känner jag.

  Reply
 • (Stavfel pga iphones förskräckligt dåliga tagentbord)

  Reply
 • Du missförstår. Jag menar inte skorpion som i våra stjärntecken utan det är en historia om en groda och en skorpion. läs den: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skorpionen_och_grodan

  Reply
 • Aha😂 Ja jag tänkte liksom…
  Ska läsa!

  Reply
 • Alltså Wow vilken inspiration du är <3 jag tror att det är så många som verkligen behöver läsa det här och är så glad att du använder din plattform för att hjälpa andra! Jag har följt dig sedan en tid innan du var med i temptation island (i temptation island visade vissa personer verkligen sina rätta sidor o du var den enda mogna personen där btw…) och du har verkligen växt och blommat ut sedan den tiden! Så roligt att se, man blir så glad som läsare att följa hur du har utvecklats! Du verkar vara en toppentjej ❤️❤️

  Reply
 • Det du säger är så sant och vilka grymma ord. Dock är de lite jobbigt när du skriver skorpioner. Jag är själv skorpion och va tsm med ett lejon och han ha narcissisten som utsatte mig för exakt samma sak som ni gick igenom.. grymt inlägg annars! Som du sa dom ändras aldrig någonsin

  Reply
 • Så sant som programledaren i BB 2012 kallade honom, stämmer fortfarande, har inte mognat ett dugg. Snarare tvärtom.
  Men nu håller han på att samla följare, löjligt.

  Reply
 • Ja och vad han och Paow sysslar med på Instagram känns…skumt🤔

  Reply
 • JO nog är det Skumt alltid, eftersom Han har väl en Ny PH-Flickvän, vad jag förstått !!! De Tungkyssarna som de delar med Varandra kan väl bara en PH_Älskare gilla, vi andra … urk ! Sett 2 Avsnitt av PH, det Räcker och Blir Över, vicket Fölk, hur kan de vilja vara med och skämma ut sig så !! Fattar Nada !!!!

  Reply
 • Det är en berättelse om en skorpion, inte stjärntecken: https://sv.wikipedia.org/wiki/Skorpionen_och_grodan

  Reply
 • Så bra att ni pratar om det! Det behövs. All kärlek till er. Låt de där männen aldrig någonsin få makt över någon kvinna. Girlpower! ✌🏻

  Reply
 • Har ju följt er i många år, på senare år kanske lite sporadiskt än förr. Vi var ju många som såg det här Beteendet i BB, men trodde väl att det var för Programmets skull, Ni skulle hålla ihop Livet ut , men det förstod vi rätt så snart efteråt att det inte var så, tyvärr 🙁 Du är idag så Framgångsrik i det du sysslar med, fått ett enormt härligt Självförtroende, det är fantastiskt att se … medans Han står kvar och Stampar på samma Ställe, vilket är en Tragedi i sig, umgås med Vuxna Kidz som Han delar med sig på sin Instastory !!!!!!!!!! All Credd till dig att du stöttar Nina, Hon behöver all kärlek , speciellt från nån som Upplevt detsamma. Massa Kramar till dig från Mig <3

  Reply
 • Så jäkla sant och viktigt! Jag har själv varit i dåliga relationer där jag har förväntats sitta hemma och vänta på att personen eventuellt ska höra av sig ifall han nu inte skulle ha något roligare för sig. Jag har tänkt att jag måste ändra mig själv och samtidigt höjt de giftiga personerna till skyarna för “han var ju så gullig och skickade ett sms i förrgår” typ. Det är lätt att se det i efterhand, men när man är mitt i det är man så hjärntvättad att sanningen inte riktigt når fram. Det är även så hemskt att stå utanför och se på när någon i ens närhet blir illa behandlad, men det går ju tyvärr inte att göra så mycket förrän personen själv kommer till insikt och precis som du säger kommer man aldrig kunna ändra på någon. Det enda man kan ändra på är sin egen syn på saken.
  Jag är så glad att både du och Nina tagit er loss! KRAM

  Reply
 • Tack! Tack tack tack, det här va precis vad jag behövde läsa. Kommer aldrig vara den som han ändrar sig för. Hur mycket man än försöker intala sig själv. Han som var en drömman är inte ens i närheten av en man längre. Träffade han för första gången på 1,5 år i helgen. Bara för att säga hej. Inser bara hur dålig energi han ger mig. Aldrig har någon fått mig att känna att jag inte duger så mycket som han. Och det går inte förklara för honom heller, tro mig har försökt.. Har bett han lämna mig ifred. Inte höra av sig när han har ett förhållande. Men inget funkar. När en bästa vän säger ”hur känns det att bli behandlad som man ska” efter man varit på dejt med en fantastisk kille har satt sig jävligt hårt. Nu jävlar ska han ut ur mitt liv! TACK för din text ❤️❤️ Du är så jävla bra!

  Reply
 • Ja nina satt ju och grät i videon
  Fast hon sa då hon fortfarande är kär i honom. Finns ju miljontals killar. Många blir brända och det är ju jobbigt men jag lärde mej och känner dåliga vibbar av en kille pga det. Så jag tar det som en livserfarenhet. Och den killen jag känner så för får nobben direkt. Han har inget att hämta hos mej. Bästa killarna har jag träffat på jobb eller utbildningar. Vi får önska varandra lycka till tycker jag. 😉

  Reply
 • Videon? Menar du den hon gjorde precis efter det blev slut?
  Det folk skriver om här är podden, inte videon.
  Skönt att du också äntligen insett att M är ett svin. ❤️ Kärlek till dig

  Reply
 • Louise kärlek till dej med ❤

  Reply
 • Så himla SANT! Fuck ego killar!

  Reply
 • Annica, DU ÄR SÅ JÄÄÄÄÄÄVLA GRYM!! All cred till dig ❤️

  Reply
 • Du är så jävla grym Annica! STJÄRNA!!

  Reply
 • Vet du vad Annica? Jag älskar det här! Du är en riktig förebild för unga tjejer & för tjejer generellt! (Är själv 30 år gammal)
  Har följt dig sen din första dag i BB huset och alltid (alltid) hejat och trott på dig! Har alltid förstått att det skulle bli något av dig. Du har verkligen lyckats.
  Och så nu.. Du stöttar ditt ex ex! Alltså kan du bli en bättre tjej? GIRLPOWER!!! Önskar dig all lycka och välgång i livet ❤💪👊😍🥰
  Får typ inte ens fram orden! Blir bara så jävla stolt, kan jag bli de?! Haha
  Stor jävla KRAM!!

  Reply
 • Viktigt inlägg💖

  Reply
 • Hej Annica!
  Det bästa du skrivit!!! Kan bara säga ÄNTLIGEN!!!!! Har mått dåligt över att se hur den omoraliska halvfiguren har fått gå runt som en kung trots att hans förtryck av två olika tjejer varit helt offentligt. Två tjejer som enbart gjort sig ”skyldiga” till att älska för mycket! Vi har A-L-L-A ett ansvar i detta. Vi som har tittat på diverse tv-program där detta hänt inför öppen ridå och inte aktivt tagit ställning och avstånd från dessa förlorade killar, utan tillåter dessa att härja runt helt konsekvenslöst. Vad sänder detta för budskap till nästkommande generationer?? Och till alla tjejer som sprider hat tjejer emellan pga av dessa patetiska loosers; Skärp er!!! Tänk på att ni kanske står där med en dotter en dag…
  Vill även tillägga att jag följt dig, Annica, sedan BigBrother och du ska vara så fantastiskt STOLT över dig själv! 👊Girl*fucking*Power👊

  Reply
 • Girl power!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️ Han verkar vara ett jävla svin och hoppas han tar tag i sin problem och sig själv innan han hittar sitt nästa offer. Något verkar vara allvarligt fel med den snubben.

  Reply
 • Så bra skrivit Annica!
  Är så glad att du äntligen berättar och så fint av dej att stötta Nina.
  Han är så makalöst omogen och pinsam. Du går framåt i livet och han tar bara fler steg bakåt.
  Jag vet att det är fel att se ner på en människa men honom ser jag ner på! Han tror han är nåt och han är bara en stor pajas.
  Bra inlägg Annica!

  Reply
 • Där växte du ännu mer hos mig, nu jäklar visar du vad en riktig influencer är. GRYM är du som stöttar både Nina och andra tjejer som går igenom skit. Tjejer ska stötta tjejer och vi ska aldrig ta skit från någon. Ingen kille ska få oss att känna oss mindre värda eller att det är okej att trampa på oss. No more tears eller dålig självkänsla pga idioter, tjejer äger och tillsammans ska vi lyfta varandra och hjälpas åt så varje tjej inser sitt värde!!

  Reply
 • Tack för du delar med dig!
  Du har än en gång visat vilken mogen och fantastisk förebild du är. Jag såg två avsnitt när han var med i pH och det blev sån Flashback från när ni var med i BB så jag fixade inte att kolla. Och den ilskan gick över till verklighet när någon yttrade sig men är brudarna helt korkade ”bara” att lämna idioten. Om det ändå vore så lätt. Har man själv varit med en så destruktiv människa och fallit ner i hens armar då vet man om att det inte bara är att lämna. Dom har en som en liten marionettdocka. Efteråt känner man sig friare än vårfåglarnas första vingslag. Man kan erövra världen. Och man tänker ALDRIG hamna där igen och man Tänker ALDRIG låta någon annan göra det! Må dom brinna i….

  Reply
 • Tack Annica för att du är en otrolig förebild. Jag har variti ett väldigt dåligt förhållande. Kunde inte komma ifrån på 1,5 år. Det du skriver är så viktigt. Tacktacktack för att du tar upp det här. Jag tror det hjälper många <3

  Reply
 • Där insåg jag att jag måste avsluta en relation där jag ger så mycket mer än vad jag får tillbaka. Tack för den sparken i r*ven 😉

  Reply
 • Jag är så glad att ni båda tagit er ur förhållandet. Jag tror dock att folk kan förändras men inte av hjälp av en partner utan att man själv inser vad man hållet på med! Kanske nån dag även M inser att han är körd och ändrar sitt beteende.

  Reply
 • Amen! Grymt inlägg annica!

  Reply
 • All cred till dig för detta inlägg. Ändå upplevde jag att du ändå var rätt självständig och hade driv i ert förhållande och att han bara flöt med.
  Nu syns det ju verkligen att han levde på och genom dig och utan att du klagade, respekt till dig för det! Tror att du nog var den han ändå hade mest känslor för, nu utan dig verkar han ha backat i utvecklingen rätt mycket tyvärr.
  Livet går vidare och du är fenomenal på allt du tar dig för. Uppriktigt glad för din skull.

  Reply
 • Nu har jag funderat hela dagen kring ditt inlägg o känner att jag måste skriva ngt även fast jag inte ”tänkt klart”
  Bra att du berättar om hur dåligt du mått och varför, men min fundering är, var går gränsen för hur mkt man ska skriva? Detta kan ju starta en snöbollseffekt som gör att han börjar må så dåligt att han får tankar på självmord och kanske tom agerar, och det antar jag att du inte vill även om han gjort dig illa.
  Min fundering är väl kanske; var går gränsen? När har man så att säga ”sonat sitt brott?”
  Inga påhopp nu tack-tänker att detta ändå kan vara viktigt att fundera över

  Reply
 • Alltså va? Fattar du inte att hon gör detta för att skydda andra tjejer från detta svin? Han går ju fortfarande omkring där ute och förstör unga tjejer och behandlar dom som skit, varför skulle hon skydda honom?? Hon gör HELT rätt som berättar detta!! Vi tjejer måste hålla ihop.
  Han visar ingen ånger eller empati för människor han gjort/gör illa.
  Bra gjort av Annica att hjälpa Nina och att varna andra tjejer. Han förtjänar inget skydd eller empati så som han beter sig!

  Reply
 • Men är det ändå inte en relevant fråga? Döms man till fängelse är ju straffet avtjänat när man kommer ut, men hur ska man tänka i sådana här fall? Var drar man gränsen? När är brottet sonat?

  Reply
 • Personen kan ju börja med att ändra på sig så att behovet för att varna andra tjejer inte längre finns. Tyvärr visar ju M inga tecken till varken insikt eller att ändra sig, snarare tvärtom, så då är det bra att Annica tar chansen att varna andra.

  Reply
 • Nu pratar vi inte om ett brott utan om ett gubbslems personlighetsstörning. Det är inget man kan ”sona”, bara komma till insikt och en del gör aldrig det.

  Reply
 • Jo men visst är det ett brott! Emotionell misshandel är ett brott likväl som fysisk.

  Reply
 • Psykisk misshandel är ett brott som kan ge böter m m.

  Reply
 • Skriv inte det till Annica, helt fel person, hon gör inte sånt. Det du skriver om finns det andra exempel på i sociala medier och media men Annica hänger inte ut och hetsar mot, hon skriver inte att han ska förlora sitt jobb (om han har nåt), att alla ska anmäla hans blogg, att han ska mobbas osv, hon skriver att ingen person ska behöva vara i ett förhållande med någon som misshandlar dom, psykiskt eller fysiskt. Det handlar inte direkt om bara honom utan om att ALLA är värda respekt i en relation. Så ditt budskap är i helt fel forum.

  Reply
 • Nu missförstod du. Jag menade att mannen utsatt både Annica o Nina för psykisk misshandel. Så det enda raka vore väl kanske att polisanmäla?

  Reply
 • Anna håller med. För mej som följt dej o marcelo och flera andra jag känner är detta en stor chock. För när ni separerade var du så glad att ni var vänner. Du skrev att marcelo förtjänade det bästa och du skulle t o m typ gå emellan om han inte fick en bra tjej. Sedan du skrivit att åren med honom varit det bästa. VAD HAR HÄNT NU. ???? Hänger ut honom gör ju och själv skulle vi aldrig göra så mot vårt ex efter flera år. Och du har som sagt höjt honom till skyarna. Var detta nödvändigt att få många arga kommentarer här fast dom inte känner honom. Ja det är du som får leva med det. Själv känner vi oss som följt er att detta var för mycket. Och vi har rätt till våra känslor. såklart det är förjävligt tycker vi om han behandlat dej illa men som sagt flera år sedan och efter separation du hyllade honom. Stort frågetecken på detta. ??

  Reply
 • Men det är ju exakt det där de gör med en!!! Man älskar dem fortfarande. Det tar tid att gå igenom allt, bearbeta och faktiskt förstå vad personen i fråga utsatt en för.
  Har man inte varit i den situationen så är det kanske inte så lätt att förstå. Men när man blivit nedbruten och förlåtit allt från otrohet till skuldbeläggning för att man lagat maten på fel så är man inte tillräckligt stark för att berätta allt man varit med om. Men vill fortfarande behaga och man har ändå respekt för personen på något sjukt sätt. Man kanske inte ens förstår hur skev relationen har varit där och då.
  När man börjat inse sitt egna värde och att det här är ett mönster hos många, inget man är ensam i, då får man kraft nog. Jag älskar att Annica skriver och tar bladet från munnen. Allt för många lever i pissiga relationer i tron om att det är så det ska vara, I HELVETE HELLER! Man förtjänar att få må bra, bli upplyft och älskad för den man är.

  Reply
 • Hej Annica!
  Du är en fantastisk tjej!! Jag har, som säkert många andra, följt dej (till och från) sedan BB 2012. Redan då såg jag hur illa han behandlade dej. Nedvärderande, nedlåtande osv… När jag sedan såg att ni var med i Temptation island och märkte att han ff inte förändrats ett dugg, så tänkte jag bara att när ska du förstå!!??? Men kärleken är blind. Tack och lov kom ju vändningen för dej efter det programmet.
  När han sedan dyker upp i PH18 och beter sig lika omoget mot Nina… då undrar man…. Den killen kommer aldrig att växa upp. Han är bara kändiskåt! Han har inte åstadkommit en enda vettig sak i hela sitt liv. Att sedan stå och hångla på inststory med Paow o Erika,…vem fan tror han att han e?? Äckligt e det bara. Han vill bara försöka va cool o synas, men allt han gör är att bara sjunka lägre o lägre.
  Du o Nina ska bara vara överlyckliga över att ha kommit över denna läskiga kille, som aldrig lär bli bättre.
  Beundrar verkligen dej för allt du gjort för dej själv sedan ni bröt upp. Du e en superwoman i mina ögon och jag önskar att jag varit som dej när jag var i din ålder.
  ❤️ You rulle ❤️💪

  Reply
 • Jag är på lägsta botten. Mitt ex lämnade mig för en kollega för snart 2 månader sen. Efter 5 år tillsammans, utan förvarning. Vi har inte ens flyttat isär och han är redan med en annan som han träffat bakom min rygg sen i december. Det gör så himla ont att människan är så iskall också och mest ont i kvinnohjärtat att kvinnor går på andra kvinnors män. Förstår känslan av att vilja ta livet av sig då denna tanke slår mig dagligen. Längtar tills den dag man kan vakna och känna att man inte behöver honom, älskar honom, o inte känner sig fullständigt värdelös. Men hoppet känns lite starkare när man ser att andra gått igenom samma sak och kommit ut starkare på andra sidan. Kram!

  Reply
 • Vet inte om du läser detta men ditt ex är inte värd tårarna. Ja det gör ont. Ja det är hemskt. Men! Gråt inte över honom. Var glad att det blev NU och inte efter fem år till med barn etc. Du är värd bättre och du kommer att få bättre! Spill ingen tid på det svinet. Han är inte förtjänt av det. En person som utsätter en annan persom för det där är inre värd skit. Han är tuggummi under din sko!

  Reply
 • Vi kvinnor ska hålla ihop och stötta och hjälpa varandra! Sådana här män har en radar efter snälla kvinnor. Dem är kontrollerande/ svartsjuka men visar det sällan. Istället bryter dem ner kvinnan bit för bit för att få ” kontroll”. Dessa män är riktiga svin. Önskar att ingen kvinna ska behöva råka ut för en sådan här man. Hur undviker man att råka ut för dem? Jo en BRA man säger bra saker till sin kvinna!

  Reply
 • Man undviker genom att be dom dra åt skogen och inte inleda ett förhållande. Du är i sverige en fri kvinna och bestämmer helt hundra procent vem du vill vara med. Om han inte tar ett nej gå till polisen. Dom hjälper er.

  Reply
 • Absolut, i en perfekt värld funkar det så, men i verkligheten är det svårare när man har känslor osv.

  Reply
 • Måste säga att jag är chockad! 😲
  Trodde inte han var en ”sån kille” usch då!
  Tack gode gud 🙌🏼 att du tog dig ur förhållandet!
  Du förtjänar en gentleman! 💕

  Reply
 • Blir lite upprörd när jag hör såna ord av folk. Vänner, familjemedlemmar, som bekanta/ytliga eller totalt främlingar. Nån som sett LITE på håll. Tex sociala medier. Alltså… SÄG INTE SÅ!!! Typ ”inte skulle väl han…” eller ”trodde inte han var en sån kille..” alltså… Ni vet SÅ EXTREMT lite vad som händer bakom stängda dörrar. Och hur nån verkligen verkligen Är. Såna här typer är dessutom smarta och manipulativa och visar det inte konkret utåt sett. De kan vara huur charmiga som helst utåt. Det är så dom också fångar in en. Snälla, varma, lojala fina empatiska tjejer. Marcello känns verkligen som en narcissist!! Kanske ngt ännu värre.
  Jag har själv levt med en sådan.. och mina föräldrar, syrra o vänner typ ifrågasätte mig skeptiskt när jag berättade att han tryckt ned mig i åratal med psykisk misshandel (som faktiskt är den värsta) men, som dessutom gick så långt att det blev fysisk misshandel ett par ggr. Då såg han svart. Jag var skiträdd. Mina nära å kära gav mig känslan/bemötandet ungefär som att JAG ljög eller överdrev…!!!! För dom kunde aasbsolut inte se dessa tendenser med honom och tyckte såå gott om honom. Dom fick liksom inte ihop det i deras huvuden. Av bilden De har. Alltså.. Fy fan. Det var en obeskrivlig känsla av uppgivenhet att få det bemötandet. Dessutom vart dom obekväma o sedan liksom lite avståndstagande mot MIG, när jag som mest behövde dom. Men de blev så fega och obekväma av att höra en jobbig sanning. Jag sjönk genom jorden. Då kände jag Ännu mer känslan av att inte vilja fortsätta leva kanske.
  Jag tror det är precis samma känsla som tjejer kan få när de anmäler en våldtäkt och inte blir betrodd! Det är just även därför många håller tyst. Det är en skam-känsla, blandat med rädsla att inte bli betrodd, eller/och att göra saker värre, eller att den mannen ska börja göra ngt ännu värre. Eller att det bara ev blir jobbigare då. En nojigast över det. Man vill hålla låg profil. Och stannar lite till med denna man… för man är så svag. Sådär är det i relationer med en sån här kille!! Man vågar inte saker. Man tappar allt med sig själv successivt. Och det är precis det dom villl. Men snälla. Yttra aldrig orden sådär. DEN DU MINST ANAR kan vara en vidrig person bakom stängda dörrar i sina privata relationer. Förstår att du vill vara gullig, men detta provocerade mig så ville bara berätta min synvinkel. 😘 HEJA ANNICA!

  Reply
 • You rule!!! Team empati!!! Team empati!!!❤️❤️❤️⭐️⭐️⭐️💥 F*ck psykopati💥

  Reply
 • På tal om diagnos. Narcissistisk personlighetsstörning känns passande för den mannen. Jag kan ha fel men…

  Reply
 • Så grymt skrivet!!
  Har tyckt att du varit för bra för den där idioten ända sen BB! Så jäkla bra att ni båda kommit bort från honom.
  Kärlek till både dig och Nina ❤️❤️❤️

  Reply
 • Marcelo kommer nog aldrig ändra sig. I helgen så hånglade han med Paow. Och nu lägger någon Emilia ut på Instastory att hon bor tillsammans med Marcelo och att dom väntar barn.

  Reply
 • Men herregud, de driver ju bara.

  Reply
 • Så himla viktigt budskap!
  Känns som en klyscha, men vi tjejer måste inse vårt värde och ta hand om/stötta varandra! Alla är bra precis som de är och det finns ingen som är precis som du. Du är värdefull, vacker, intelligent och stark som tjej. Ditt värde kan inte mätas i materiella ting eller din partners ord. Du är du och du är bra! Omge dig med människor som stärker, stöttar och tror på dig. Det är du värd!!! Du är värd att mår bra, vara lycklig, känna kärlek och leva livet fullt ut med ett leende! ❤️

  Reply
 • Kärlek <3 <3 <3

  Reply
 • Jag måste bara få skriva, du och Nina är grymma!! Tycker det är fantastiskt av dig att stötta henne!! Och så otroligt fina tjejer, ni förtjänar det bästa!

  Reply
 • […] vet inte, men jag tycker väl att Annica säger allt som behöver sägas här ovan.  Resten av inlägget är också extremt läsvärt och hon skriver riktigt bra saker om att veta sitt […]

  Reply
 • Wow. Lyssnade precis på dig i ”I sanningens namn”.
  Jag såg Big Brother 2012 och hatade ditt ex och hur han betedde sig mot dig, (även vad som hände med Samantha Giancola i Jersey Shore några år innan) tyckte du var en så underbar tjej och att du förtjänade så mycket bättre. Samtidigt var jag själv i en hemsk relation och jag har gått igenom en liknande resa själv.
  Jag har tänkt på dig ibland genom åren och kollat din blogg och sett att du fortfarande var tillsammans med . och fått lite ont i magen men jag blev så glad när jag upptäckte att du gjort slut med honom och ännu gladare när jag hörde det här fantastiska avsnittet av Gabriellas podd!
  Du är SÅ genuin och lika vacker inuti som utanpå, så klok och stark och jag önskar dig all lycka i världen!

  Reply
 • Samma här! Kunde inte fatta varför underbara Annica aldrig öppnade ögonen men till slut så gjorde hon ju det. 🙂

  Reply
 • Det är ju så. Mobbare mobbar dom med störst hjärtan och hon var väldigt ung. Tyvärr går många omkring och tar massa skit genom tonår och 20-årsåldern. Vissa såklart även som äldre, men man är mjukare då. Jag är också glad att se att hon kom ut så klok, har faktiskt tänkt på det genom åren, hennes och som sagt Sam från Jersey Shores öde. Jag tittade ju på dom samtidigt som jag var tillsammans med mitt ex och kände igen allting, mådde så dåligt över näthatet båda fick stå ut dessutom. Som tur är verkar det ha blivit ”ute” att hetsa mot offer för misshandel, hoppas att det fortsätter vara o-coolt för all framtid.

  Reply
 • Men om mobbning tillåts var det en är i ett förhållande eller i en blogg så är det skit. Att blunda för dom som blir mobbade är hemskt och på dom andra bloggar jag följer skulle aldrig det tillåtas. Det går fett bort.

  Reply
 • Fick sådan magknip när jag hörde det poddavsnittet med Nina. Marcelo verkar faktiskt vara en genomrutten person som helt avsaknar empati!! Hans beteende är ofattbart vidrigt. Ingen tjej bör någonsin tillåta något sådant. Girlpower all the way alltså. Bort med grisarna!!!

  Reply
 • Fast varför skriva gris. Är det ens tillåtet enligt lag. Finns andra ord att välja.

  Reply
 • Varför skulle det vara olagligt? Det e väl en småsak efter det han har gjort, han förtjänar det och mkt värre därtill.

  Reply
 • Jag känner igen mig så mycket i det Nina säger i poddavsnittet och i de du skriver, jag har precis gått igenom något liknande med en och det är så hemskt att man tappar sig själv och att man trycker ner sig själv för en person. Vi alla förtjänar bättre. Kram till er!

  Reply
 • Wow sååå bra skrivet 💛💛💛

  Reply
 • Du är en verklig förebild Annica!!
  Vilken podd är det du pratar i om detta ämne??
  Kram!!

  Reply
 • Annica,jag respekterar dig så mycket! Men kladda inte med Nina! Hon är minst lika stor kolsupare som Marcelo! Hon har betett sig precis lika dåligtoch bör verkligen inte få all dena medömkan!

  Reply
 • Charlotte. Precis ingen känner hur nina är privat. Hon har erfarenhet av förhållanden men klängde sig fast vid marro i ph. Fast han var taskig?? Är man med i leken för man leken tåla. Hade han inte sett bra ut hade hon gjort det då. Tror inte jag. Hon kan inte vara så naiv.

  Reply
 • Naiv? Hur kan du försöka få detta till hennes fel? Ger det Marcelo rätt att misshandla henne psykiskt för att hon accepterade det? Tycker det är fel av dig att kalla offret i situationen för naiv bara för att du själv inte kan acceptera att Marcelo är en hemsk person.
  Så för att en människa är svag så är det dens fel för att den blir illa behandlad, resonerar du så?
  Trodde du äntligen hade kommit till insikt om hur Marcelo är, men tydligen inte 🙁

  Reply
 • Ser han bra ut???
  På riktigt? Nej inte någon stans.
  Dessutom en j*ligt dålig attityd. Så vad ser man i denna slemhög?

  Reply
 • Det är svårt att veta vem som gjort fel osv, och vad som hänt deras förhållande men du har ju varit i förhållande med han innan och man har aldrig trott att det varit så illa för dig. Eller så såg du det inte själv hur illa det var och ingen märkte. Mådde du så dåligt som du beskriver ovan och som Nina gjorde.. känns fruktansvärt, ni var ju tillsammans så många år!

  Reply
 • Sandra det reagerar jag på med. Du såg alltid glad ut med marcelo. Hade också en video där du sa han är ditt liv. Snacka om att ge dubbla budskap med detta inlägg. Uag är så besviken.

  Reply
 • På vilket sätt ger inlägget dubbla budskap? Tycker det ger ett solklart budskap.
  För att man ser glad ut utåt betyder det INTE att man är det!! Det gäller allt ifrån förhållanden, jobb, sjukdom. Framför allt personer som mår dåligt psykiskt gör många ggr allt för att hålla upp en fasad. Trodde det hörde till allmänkunskapen att det funkar så.
  Och att hon sade att han var hennes liv, det är ju exakt så såna här män funkar, bryter ner tjejen så att de är svaga och avgudar dem.

  Reply
 • Starkt gjort av er att hålla ihop sådär, önskade också jag hade haft nån som gjorde detsamma för mig. Vi va tsms i 4 år och jag tappade bort mig själv, mitt värde, ingenting av allt det jag gjorde dög och man kände sig så jävla värdelös.. Men idag ha jag verkligen hittat tillbaka till mig själv och det känns så otroligt bra!

  Reply
 • Fast nu har en annan sanning kommit fram, att N spöade på M:s nya tjej och ska ranta efter honom i nästa PH igen. Såg dessutom första avsnittet av PH där hon fick sig en örfil av honom. Ingen victim blaming men alltså, hur är man funtad då om man väljer en sån kille? Näe, det där är inte girlpower. Undrar om du inte kastat pärlor för svin nu genom att stötta N.
  Du är jättefin och har empati men ge den till rätt människor!

  Reply
 • ”Sanningen”??!! Jadu, kärleken är tamejfan blind. Jag är 36 år och hade nog reagerat exakt likadant som Nina. Hon blir dumpad av Marro för han vill in i PH igen och synas på tv. Hon älskar honom och vill såklart följa efter.
  När han kommer hem igen så hoppas hon såklart på att det ska bli dom två igen…åker hem till honom en natt, han öppnar och där finns en annan tjej. Ja jag hade nog även jag hoppat på tjejen som fanns där men FÖRST hade jag nog gett mig på snubben. Det kallas känslor. Absolut inte rätt att gå på fysiskt men kom igen…
  Hur man är funtad när man väljer en idiot till kille som inte bryr sig?? Jadu. Det kallas KÄRLEK och kärleken kan ibland vara jävligt blind.
  Att Marro inte kan bete sig trots sin ålder är helt sjukt. Han beter sig som om han vore 17 år. Varför kan han inte behandla tjejerna med respekt?? Va en skön kille liksom. Då hade svenska folket diggat honom som man gör med Samir tex.
  Vill man festa, ligga runt, få uppmärksamhet av motsatt kön, göra som man vill så är man SINGEL!!
  Nu är det 3 tjejer som vittnar om Marros elaka beteende. Annica, Nicci, Nina.
  Girlpower handlar INTE om att aaaaaalla tjejer ska hålla ihop. Det finns gott om tjejer som är idioter.

  Reply
 • Tack Jessica för att du orkade svara på den totalt irrelevanta kommentaren. 👏🏼❤️ Snacka om att inte fatta nånting och att vägra inse fakta.

  Reply
 • Nej nina sa i podden att hon inte vill berätta om dom gjorde slut för han skulle till ph. Så när blir det med massa rykten. Att sprida rykten och förtala någon är ett brott. Säger det igen detta drev var onödigt. Fina minnen jag och mina vänner hade från BB har förstörts. Och skriver man ut detta om marcelo som annica gjort får man även ta konsekvenserna dvs vi vill fortfarande vetat varför du hyllat honom så efter er brytning och nu detta. Kan vi få ett svar. Du är en vuxen människa. Förut var bloggen kul med massa sminktips och träning och man blev glad när man fick inn här. Man har ett ansvar för sina medmänniskor.

  Reply
 • Så för att du, en för Annica och Nina helt okänd människa, har minnen från ett tv-program för 7 år sen så ska inte Nina och Annica som har gått igenom ett helvete pga Marcelo få berätta detta och varna andra?!
  Att säga sanningen är inte förtal.
  Som många redan har skrivit till dig men du vägrar lyssna på: när man blivit mindfuckad och nerbruten av den man älskar så har man sjukt nog en lojalitet till denna person och man har ju heller inte BARA dåliga minnen. Därför väljer man av respekt till den andra personen att berätta om de fina minnena.
  Men när tid har gått och man fattat och fått bearbeta vad man har gått igenom, ja, då blir man så j-vla förbannad att man (med all rätt) tappar all respekt och lojalitet till denna människa och vill att hela världen ska få veta vilken skithög personen är. Talar av egen erfarenhet. För mig tog det över 6 månader efter att det blev slut till att jag slutade tala vackert om honom inför andra efter vad han hade gjort mot mig. Oavsett vad jag sade om honom till andra var det en skit i rymden mot vad han hade gjort mot mig och detta måste du försöka förstå att det är såhär det ofta (inte alltid men ofta) funkar för tjejer som har blivit nedbrutna av män.

  Reply
 • Och ja, man har ett ansvar för sina medmänniskor. Det är precis det ansvaret Annica nu tar när hon varnar andra. Otroligt strongt gjort av henne!
  Sen om du endast önskar en “glad” blogg med träning och smink så är det kanske inte rätt blogg för dig. Tycker du inte det är bättre att leva i verkligheten och berätta om både mot- och medgångar i livet eller ska det bara vara yta och undvika allt jobbigt man stöter på i livet?
  När Annica berättat om sin psykiska ohälsa har du ju inte kommenterat det, det verkar ju vara endast när Marcelo hamnar i dålig dager som du inte gillar. Helt oförståeligt.

  Reply
 • Louise du känner inte mej. Varför hoppar du på en kvinna du inte känner? Du måste må dåligt. Detta är mina synpunkter och det är yttrandefrihet i sverige. Du kommer själv med inget stöd och fattar ej att folk tycker olika. Och det har man rätt till. Du kan börja skriva vänligt och stöttande istället för att köra med härskarteknik. Att du inte fattar att folk är olika är ditt bekymmer. Hoppas jag någonsin slipper ha att göra med dej. Så bara stick! Du tillför inget bra.

 • Va? Vad i det ja skrev är härskarteknik? Vet du vad det betyder?
  Självklart kan du tycka olika men i ett kommentarsfält har man rätt att säga emot och argumentera för det man själv tycker är rätt. Gäller både dig och mig, har aldrig sagt något annat.
  Tråkigt attdu skriver att jag ska sticka, har lika stor rätt som dig att vara här. 🙂

 • Jessica då vet man nog inte eller nina vad kärlek är. Vad menar du hon fått för kärlek av Marro nu när hon verkar helt förstörd? Kvinnor lär ej säga hejdå till elaka män.

  Reply
 • Sanna håller med.

  Reply
 • Sanna bry dej inte om arga kommentarer. Det har kommit in några har som vill bråka istället för att ge hjälp till andra kvinnor med fina ord. Och det är fult och fel.

  Reply
 • Ser ingen bland kommentarerna här förutom du som vill bråka, du skriver stick och att man inte tillför ngt bra mm. Att argumentera sakligt är inte detsamma som att bråka.
  Jag vill definitivt hjälpa kvinnor så knappast kan du syfta på mig.
  På tal om att hjälpa kvinnor, har ibland fått intrycket då jag läst dina kommentarer på olika bloggar att du inte riktigt förstår ironi, kan läsa mellan raderna, förstår talspråk mm utan tolkar allt bildligt och ser saker och ting som svart och vitt samt att du verkar ta det väldigt allvarligt detta med bloggar och lätt brusar upp. Att du t ex tror att bara för att man alltid SER glad ut så är man glad, inte kan läsa sociala koder mm. Detta framgår tydligt från alla dina kommentarer.
  Har du någonsin funderat på om du möjligtvis har Aspergers? Säger detta i all välmening då du inte riktigt verkar må bra och verkar ta väldigt hårt på bloggar. För många som har Aspergers är det en stor lättnad och hjälp att få diagnosen då det hjälper en mkt i ens liv och man även kan få hjälp att hantera saker och ting på ett bättre sätt. Sköt om dig! ❤️

  Reply
 • Har du tänkt att du är en elak mobbare. Nej har ingen diagnos utan alla tycker jag är en klok och varm och snäll kvinna och jag är stolt över mej själv. jag är dessutom akademiker. Du kommer med så äckliga påhopp så jag bara skrattar åt det. Tvi för dej. Jag följer bara vintage och dom som bloggar om inredning. Så om du tror du känner en främmande kvinna sök hjälp. Och min kille är väktare och han uppskattar inte det du skriver till mej. En usel mobbare är vad du är. Och sådant du skickar ut kommer du gå tillbaks.

  Reply
 • Oj vad fel du verkar ju tolka detta, min avsikt är att försöka hjälpa dig, jag menar det verkligen!
  Att ha Aspergers har inget att göra med om man är varm, snäll eller är akademiker. Tvärtom är många med Aspergers ofta smartare än genomsnittet. Att ha Aspergers är inget fel eller dåligt, men däremot kan det vara bra att vara medveten om det för att förenkla sitt liv.
  Vad tråkigt att du tycker att jag är elak och en mobbare. Har inte varit elak mot dig eller mobbat dig.
  När ja pluggade till lärare gjorde jag specialarbete om just Aspergers så vet vad jag talar om. Däremot har du rätt i att jag inte känner dig utan ja utgår ifrån de kommentarer du skriver, hur du tolkar saker och hur du reagerar och brusar upp. Det är som sagt inget fel att ha Aspergers så ta det inte så.
  Varför skriver du att din kille är väktare? Min kille är mjukvaruutvecklare, men det har väl inget med den här diskussionen att göra vad våra pojkvänner jobbar med?

 • Så bra skrivet, tack! 💯🙌🏼 Behövde läsa detta, genomgått samma,

  Reply
 • Äkta R e d u c t i l. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi. Erbjudanden just nu.
  r e d u c t i l @ protonmail.com

  Reply
 • Trafiken ökar hos alla inblandade bloggare nu, det tar de nog positivt emot, kan man misstänka.
  Det här kom i rätt tid, när bloggen och instagram började gå ner.

  Reply
 • Jo tycker också om man tar upp som Annica en sådan här allvarlig ämne skulle det behövas här en uppföljare. Dessa kvinnor skriver ju hur dåligt dom mår och tycker man måste ge mer till dom. Tex har ni någon anhörig eller vän som ni kan bo hos och hjälpa er. Min moster hjälpte mej och polisen så jag kom ifrån en hemsk man. Be om hjälp. Och hoppas andra stöttar er. Stöttningen är jätteviktig. ❤

  Reply
 • Och vill tillägga finns massor av kvinnor som bryter upp från elaka män. Och ni kan vända er till kvinnofridslinjen all styrka till er och lycka till. Inget blir bättre av drev utan på kvinnofridslinjen för ni hjälp och stöd ring dom. Kramar. Ni kommer klara att bryta er loss. Bara gör det.

  Reply
 • Ni är starka!
  Och om du vill ha tillbaka pengarna av honom som du lånat ut och han vägrar så kan du alltid gå till kronofogden för att driva in skulden!

  Reply