Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:58 | April 30, 2019

Ångest efter dagsfylla


Är hemma efter en dagsfest på Mister French. Jag tog en lång lugn promenad med Stitch innan jag åkte, sedan tog jag mig till Daniel och vi drack lite bubbel innan vi åkte vidare till Mister French.
När vi kom dit serverades ytterligare ett glas bubbel och jag stod och smuttade på det till jag helt plötsligt kände mig påverkad. Det var länge sedan jag drack alkohol och var full, innan spelningar kan jag två shots för vi har gjort det till en grej men that’s it. Men efter två glas bubbel blev det som att en spärr försvann och jag fortsatte att dricka. Jag hade fett kul men samtidigt kom det slängar med röster i min skalle “tänk på din hund”. Även fast jag visste vilken tid jag behövde åka fick jag ångest för att jag drack för att jag skulle hem till min hund sen.
Jag vet inte om det är helt skevt att jag känner såhär, att jag inte kan vara berusad framför min hund men så fort den rösten kom i mitt huvud fick jag dåligt samvete och tillslut kände jag bara att jag var tvungen att ställa ifrån mig glaset. Timman senare åkte jag hem.
I taxin satt jag och kände bara “kan du köra snabbare så jag kommer hem till min hund” och så fort jag betalat sprang jag upp till lägenheten och möttes av en glad liten tjej. Och trots att jag vart borta knappt 4h så fick jag ångest över att jag druckit alkohol och skulle hem till min hund. Jag försökte gräva lite djupare i detta och tänkte att det kanske har att göra med att jag aldrig sett mina föräldrar fulla och därför kändes det fel att komma hem påverkad till “mitt barn”. Jag skulle aldrig kunna dricka mig full framför mina barn den dagen jag får några och eftersom Stitch är som ett barn för mig så får jag ångest att träffa henne efter några glas bubbel.
Nu är jag inte full men jag är lite salongs. Jag har kunnat jobba på som vanligt efter att jag kommit hem, jag har även tagit en prommis med Stitchan och en sval härlig dusch men jag är lite obekväm i den här känslan att vara påverkad och vill bara att den ska försvinna. Så nu ska jag sova. Jag lägger mig redan nu och vill vakna pigg och fräsch imorgon och återgå till mina rutiner.
En dagsfylla kan vara lite roligt och visst var den här festen bra, även om jag stod i DJ båset för det mesta för att kolla mest när Brian körde för att lära mig lite nya grejer. Men nu räcker det för ett tag.
Så ja, nu ska jag sova och vi hörs imorgon. Och ni som ska ut ikväll, ta det lugnt och ta hand om varandra. Man kan fan ha roligt utan alkohol också!


4 kommentarer4 kommentarer om “Ångest efter dagsfylla”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • sov gott …ingen fara ju..koppla bort sådana tankar <3

  Reply
 • Jag jobba natt. Men inte behöver du ha oro inför din hund. Ta hand om dej. Ha en fin maj månad.

  Reply
 • Kan det vara att du inte litar på dig själv/ditt beteende när du är påverkad? För om du vet till 100% att det inte är något att oroa dig för så skulle du nog kunna vara lugn i att vara lite dragen framför Stitch. Eller? Svårt 🙂

  Reply
 • Annica, jag förstår dig till 100%. Jag vet inte heller var det kommer ifrån men jag vet att det började när jag var ung. Redan vid 14års ålder var jag och två vänner bjudna på fest hos äldre personer på andra sidan sthlm. Jag bodde i Sigtuna så det var en bit att åka. När vi skulle av vid södra station ångrade jag mig. Jag bara kände ”jag måste hem till vår katt!” Jag hade lovat mamma som var och jobba i Norge att ta hand om Agnes vår katt och det enda jag villa var att va med henne. Så jag banga fest och vänner för att åka hemåt igen. Bland det bästa jag gjort som ung. Så du är inte ensam om sådana känslor, även om de är oförklarliga.
  You rock btw!! 🙂

  Reply