Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:17 | April 2, 2019

Dödouten & mina styrkor och svagheter inom träning


Igår var det värsta passet på WörkOut so far i år, när jag hörde att vi skulle börja med 100 burpees av gruppen innan trodde jag dom drev. Sedan vände Pischa på tavlan med dagens pass… Skjut mig! Alltså just shoot me in the f*cking head haha. Ska vi börja med 100 burpees och sedan dra igång passet!? Jag ville springa ut genom dörren typ haha. Men det blev ju lite extra dramatiskt med tanke på att jag har mens men samtidigt kunde jag ändå intala mig att vi kommer att klara det här. Pischa skulle aldrig sätta ihop ett pass som skulle vara helt jäkla omöjligt!

Tre, två, ett, goooo! Ja då var det bara att börja beta av Block 1, som då var Burpees:
Grejen är den är när man väl är igång så är det tufft första 5 minuterna sedan börjar man inse att “det här kommer jag ju klara av”. Man är så mycket starkare och tåligare än man tror men ibland blockerar psyket det för en.
Pischa berättade att den snabbaste i gruppen innan klarade det på 43 minuter så redan då började jag planera hur jag skulle fördela min kraft så att jag skulle orka på den tiden. Så jag gjorde 10 burpees, tog 10sek paus, 10 burpees, 10sek paus upp till 100 sedan hade jag 2min vila.
Efter det var det bara att köra igång med Block 2 och göra 7 varv av detta:
10st armhävningar
20st situps
30st airsquats
– Sju varv och här körde jag igenom alla på en gång i ett jämnt flow.

När jag var klar med det tog jag ytterligare 2 min vila innan jag hoppade på Block nr 3:
800m löpning
10st russian twist
10st crunches
10st mountain climbers
10st dynamisk planka
10st bicycle crunches
-Detta skulle vi göra 5 varv

När jag var på mitt sista varv ropade Pischa att jag skulle klå den bästa tiden om jag tryckte på sista varvet. Alltså jag gasade och gasade, tryckte på som satan i löpningen för där är jag stark. Jäklar vilken utveckling jag gjort där sedan jag började träna med Kalle. Mina baksidor kopplas på mycket bättre vilket gör att jag kan trycka ifrån så det kändes nästan som att jag flög fram. Resten i gruppen blev till och med chockade och förstod liksom inte hur jag kunde hålla sådant tempo och det var en sjukt härlig känsla att jag kunde hålla sådant tempo hela tiden. 😀

Jag kom in på ganska precis 40min och när jag väl lade mig ner ja då fanns det inga krafter kvar. Jag kunde inte ens ställa mig upp för att hämta vatten utan jag föll ihop på golvet bland repen och var tvungen att vila ett tag. Men det här är det som också jag är så glad över, det är min återhämtningsförmåga. Min kropp återhämtar sig otroligt snabbt efter träning, jag behöver inte så lång vila innan jag kan hoppa på nästa övning, block eller vad det nu kan vara. Det här fick jag ju även svart på vitt att jag hade en extremt bra sådan när jag var på ett pass där man kunde se allas puls via pulsband och mätare då blev jag till och med utsedd till “mästare av återhämtning” eller vad det nu var.

Det är sådana här pass som jag älskar för då märker jag verkligen vilka som är mina styrkor och svagheter. Vart jag behöver ta det lugnt och vart jag kan trycka på och jag känner mig så redo för att ta mig an lite hinderbanelopp nu igen, det hade ju vart magiskt roligt. Min svaghet där är min greppstyrka och den är otroligt viktig när du kör sådant eftersom man klättrar mycket och bär tungt så den behöver jag verkligen träna upp. Någon som är sugen att haka på!? 😀


1 kommentarer



En kommentar om “Dödouten & mina styrkor och svagheter inom träning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så jäkla grym! Bra jobbat!
  Jag har följt dig länge men kommenterar nog aldrig, måste bara säga att du vuxit enormt mycket.
  Jag trodde du skulle spåra lite när du blev singel men herregud det måste vart det bästa som hänt dig!
  Och nu har du en lysande DJ karriär framför dig!
  Sjukt bra jobbat!
  Många kramar och lycka till med allt!

  Reply