Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:37 | March 19, 2019

Jag behöver någon som hjälper mig att hålla ihop mig som människa

Jacka- Länk // Byxor- Länk
ANNICA15 ger er 15% rabatt  på ordinarie priser! 😉

Precis som jag nämnde i veckans poddsavsnitt har jag tagit på mig alldeles för mycket jobb och har idag försökt att få allt att rulla på. På det fick jag höra utkastet på min låt som i skrivande stund får sång på sig och det kan ju tyckas vara stort, det är ju det. Men jag fick en nyhet som fick mig nästan att trilla av stolen. Hårt jobb lönar sig. Visst det tar otroligt mycket på krafterna och jag hade verkligen velat hoppa av glädje men jag är alldeles för slut för att ens lägga energi på att vara glad vilket är så hemskt.
Jag sitter och säger ofta att jag skulle behöva en assistent men får alltid höra “du kommer inte klara av att ha någon för det skulle stressa dig ännu mer” vilket jag också tror med tanke på mitt kontrollbehov. Sedan vet jag inte om jag skulle klara av att ha en till människa omkring mig som säkert också har massa frågor.
Jag var duktig där ett tag och skickade vidare alla mina samarbetsförfrågningar till de som skulle hjälpa mig men på senare tid har jag fått mejl där företagen skriver att de aldrig fått någon återkoppling. Så det jag behöver göra nu är att göra en mind map igen. Skala av mitt jobb och se vad jag VILL göra, vad jag BEHÖVER göra och vad jag kan TA BORT helt.

När jag jobbar så gör jag det i 180 och kraschar efter ett tag. När jag sedan är på påfartssträckan igen så hoppar jag över alla växlarna och gasar upp i 180 igen och jag lär mig aldrig. Det är en sak som jag verkligen måste träna på för utan mig kommer inget av det här att ske. Tar jag inte hand om det som gör allt det här jobbet… ja då går det ju inte at göra något allt. Tackar jag “ja” till något måste jag komma ihåg att jag då tackar “nej” till något annat. Men som det ser ut nu så fungerar jag såhär att säger jag “ja” till något måste jag göra det till allt. Jag vill så gärna räcka till, både inom mitt jobb och för mina vänner men det finns ju bara en Annica och henne måste jag ta hand om nu igen. Jag vill inte hamna där jag var förra året vid den här tiden, när jag var extremt ångestfylld varenda jäkla dag. Rutiner, rutiner, rutiner och jag behöver sätta gränser för mig själv igen!
Och även om jag verkligen vill finnas till för alla så är det bara jag själv som tar stryk när jag gör allt för att ställa upp för dom. Det tar fasen tid att förändra sina mönster och jag är inte misslyckad om jag inte kan göra allt. Men jag gör så gott jag kan och hälsan är viktigare än allt annat så om det är så att jag inte dyker in här varje dag med tre fyra blogginlägg eller kanske inte lägger upp något på Instagram någon dag så är det inte för att jag inte vill utan det är för att jag inte har energin nog att göra det.

Det är sådana här gånger som jag känner “fasen, det hade vart nice med ett 8-timmars jobb som jag går till om dagarna och när jag kommer hem så får jag bara vara”. Men jag ska inte klaga för jag har ju själv satt mig i den här sitsen, jag måste bara lära mig att bromsa lite. Hellre att det tar lite längre tid att nå mina mål än att jag kraschar innan jag ens är i närheten.
Jag bör kanske överväga det här med att skaffa en assistent, en på halvtid. Och inte en bara som “sköter min mejl och fotar bilder” som hör till sociala medier utan en som också kan tänka sig att göra hjälpa mig att leva på med mitt liv genom hushållssysslor också. Typ hjälpa mig att gå ut med hunden, hämta paket, fixa ordning min mat. En assisten som hjälper mig att hålla ihop mig som människa och verkligen ser vad som behöver göras för att jag ska fungera. Är det jättekonstigt att man behöver en sådan person i sitt liv? Det låter ju nästan som att jag vill utnyttja en människa men det jag vill är att ha någon som jag kan avlasta mycket på så att jag verkligen kan fokusera på sådant som jag verkligen behöver och vill göra.


45 kommentarer45 kommentarer om “Jag behöver någon som hjälper mig att hålla ihop mig som människa”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica!
  Tycker det låter som en jättebra idé, speciellt nu när sommaren närmar sig och man gärna vill få lite paus från jobbet ibland! Jag har ett 8h jobb och känner att jag behöver lite variation i livet. Hade väldigt gärna ställt upp på detta om du är up for it. Hojta till isåfall!

  Reply
 • Ja precis. Jag behöver en person i livet som jag kan avlasta saker på och som samtidigt fungerar som ett stöd

  Reply
 • Snacka med Löwengrip. Hon har säkert ett par goda rekommendationer?

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag tycker det låter som en bra idé att skaffa en assistent om du känner att du inte orkar med allt sånt själv. Man ska inte stressa ut sig. Jag jobbar på ett 8-timmars jobb på en förskola och hjälper dig gärna om du behöver!
  Ha det fint!

  Reply
 • Tack fina du!
  Jag har fått in sjukt många ansökningar så jag ska ta och gå igenom dom 🙂

  Reply
 • Hej Annica,
  Jag har följt dig länge och gillar att ta del av det du gör och relaterar så mycket till det du skriver. Framförallt detta inlägget då jag var i precis samma sits för ca 1 år sedan. Mitt liv är däremot helt annorlunda idag då jag verkligen lever ett helt annat lugnare liv idag. Jag söker faktiskt jobb i Stockholm nu och tror vi skulle kunna göra ett bra jobb ihop. Hör av dig om du skulle vara intresserad.
  Mvh Linda.

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har följt dig ända sen du var med i BB, tycker att det är så häftigt att se vart du står nu idag. Jag är extremt tålmodig och lugn som person och har jobbat med båda att vara privat assistent och jobbat som hundpassare så kan rubbet vad det gäller med att hämta saker, laga mat och städa osv. Hör jätte gärna av dig om du känner att jag skulle passa in som din assistent.

  Reply
 • Jag älskar din podd, älskar din blogg, tokgillar hela dig, just för att du inte håller fasad, du är äkta. Du är en av de få som är äkta, i love it. Inte för mycket ångest, inte för mycket perfektion, just you och bra sociala medier i lagom med allt. Tack snälla för att du gör så att det i alla fall finns EN som är det. Eller en av de väldigt väldigt få. Tror Paula är väl också väldigt äkta. Men mer än så vette fasen. 🙂 Så keep it up sweetie och lycka till med vad du söker. 🙂

  Reply
 • Jag tror man verkligen kommer längst på det, att vara äkta men heller inte för öppen med allt för då blir man bara sårbar.<3

  Reply
 • Det enklaste vore väl att skala av ditt jobb och inte se som att du förlorar pengar, om du säger nej till ett jobb.
  Det kostar att ha en assistent också.

  Reply
 • Ja men om jag behöver ha saker i rullning för att det ska gå runt för mig så känns det bättre för mig med en assisten som kan avlasta mig samtidigt som jag har en arbetskollega att bolla idéer med.

  Reply
 • Fattar inte …du skrev för ett tag sen att du skulle tagga ner jobbet lite .Nu istället fixat tre nya väldigt krävande saker.Satsapå musik o vara ute på gig nästan varje helg ….vännerna klarar sig nog utan dig …men klarar du dig utan dem ?Allt detta för tjäna mer o mer pengar…tänk om gör rätt.

  Reply
 • Vilka tre är det du menar?

  Reply
 • Hej Annica!
  Superkul att du letar efter en assistent som kan hjälpa dig med lite allt möjligt. Jag pluggar just nu på distans så jag väljer mina plugg tider och mina tentor efter när jag kan så tror att du och jag skulle kunna hjälpa dig att bilda den framtid som du känner att du behöver för att kunna hålla ihop dig som människa. Vore roligt iallafall och träffas för att se om vi skulle funka ihop om du är intresserad

  Reply
 • Har du funderat på varför det är så många bloggare som mår psykiskt dåligt?
  Som “kraschar” “gasar i 180” “har ångest” “behöver balans” “har utmattningssyndrom” “har depression” “fobier” mm mm mm
  Jag menar ärligt. Är inte elak, men känner att det är så här med många bloggare.

  Reply
 • Ja jag förstår exakt varför det är så!

  Reply
 • Förstår inte riktigt varför du vill leva ett liv som du själv inte hinner med och där du inte har plats för vänner, familj, nära relationer och att bara vara närvarande i nuet. Istället vill du ha in en assistent så att du hinner jobba endå mer? Varför är det så viktigt med mer jobb hela tiden ? Det är väl enkel matematik varför du mår dåligt… sen vännerna går det nog ingen nöd på det behöver du nog inte oroa dig för dom hittar andra mer likasinnade vänner. Det är väl mer frågan hur bra du klarar dig utan dom. Tänk dig för vad som är viktigast, egentligen.
  Blir även fundersam över dina mål i livet, handlar dom bara om att tjäna mer pengar, karriär, bättre bostad osv ? Har aldrig hört dig nämna mål som fina relationer, kärlek, mer tid med familj och annhöriga osv ? Är detta med relationer något som du tänker alltid finns där och väntar på dig när det väl passar eller hur tänker du ? Vad är en karriär värd om man är ensam innuti?

  Reply
 • Hej Annica! Sjukt hur mycket ditt inlägg fick min uppmärksamhet, men kände att så mycket som jag sett av dig som person/ hur du är med dina vänner/ hur du lägger upp bilder på både blogg och instagram tror jag både vi kommer bra överens personlighetsmässigt och jobbmässigt.
  Vet inte riktigt var jag ska skicka in ansökningen, gjorde detta väldigt spontant nu på mobilen. Men ville iallafall hojta och se var det leder! Är för tillfället i London, men blir klar med skolan här om en månad (pluggar business med marknadsföring) är flexibel att flytta till Stockholm om möjligheten finns och jag är därifrån! Okej, kommer säkert inte ens vara här man ska lägga kommentaren… men
  Kontakta gärna mig! Bland de andra tusen, ha ha. Kram!! Corinna

  Reply
 • Mejla mig på [email protected] <3

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag tycker att de låter väldigt spännande med titeln assistent och väljer därför att skriva till dig då jag kom över ett inlägg du skrev på instagram. Jag är stephanie och är 26 år och avslutade precis mitt kapitel inom restaurang världen efter många år i slitet för att jag vill lära mig nått nytt och utvecklas som person. Skulle va kul och se om de finns en chans för oss som team. Som jag ser de skulle vi hjälpa varandra i våra liv att gå vidare till nytt kapitel. Kanske blir skit bra? De återstår att se!
  Mvh, Stephy
  Ciao

  Reply
 • Mejla [email protected] 😀

  Reply
 • Någon som hjälper dig till vardags? Kanske dags att du försöker ta hand om dig själv? Hemmasysslor sköter vi andra som jobbar 8 timmar om dagen. Hinner du inte får du prioritera som vi alla andra gör i livet!
  Sen som många ovan nämnt, tänk på det viktigaste i livet, vänskap och familj. Håll hårt i det du har och vårda!
  Ta hand om dig! Kram

  Reply
 • Fast bara för att alla andra gör det behöver inte det betyda att jag måste göra det.
  Jag gör mina egna val i livet och vill jag ha en som hjälper mig med saker som jag inte orkar eller har lust med för att kunna fokusera på det som får mig att känna mig glad och motiverad så letar jag efter en sådan.
  Tid för mig är så värdefullt och att då överlåta sådant som jag inte vill spendera min tid på till någon annan som kan och har lust så skulle det kännas jättebra. Då kan jag kanske också få mer tid med mina nära och kära 🙂

  Reply
 • Vad hände med din städhjälp och hundvakt som du hade? Tog samarbetet slut för städhjälpen och du ville ej betala själv ?
  Är assistenten du söker någon du kommer betala avtalsenlig lön eller söker du någon som ska gratisarbeta?

  Reply
 • Precis vad jag tänkte, någon “prao” som skall städa och passa hunden. (ett samarbete).

  Reply
 • Absolut inte. Hen får betalt!

  Reply
 • Min dagmatte har jag kvar och hon har Stitch när jag reser bort.
  Jag betalar självklart assistenten där vi tillsammans sätter lönen. 🙂

  Reply
 • […] Jag bör kanske överväga det här med att skaffa en assistent, en på halvtid. Och inte en bara som ”sköter min mejl och fotar bilder” som hör till sociala medier utan en som också kan tänka sig att göra hjälpa mig att leva på med mitt liv genom hushållssysslor också. Typ hjälpa mig att gå ut med hunden, hämta paket, fixa ordning min mat. En assisten som hjälper mig att hålla ihop mig som människa och verkligen ser vad som behöver göras för att jag ska fungera. Är det jättekonstigt att man behöver en sådan person i sitt liv? Det låter ju nästan som att jag vill utnyttja en människa men det jag vill är att ha någon som jag kan avlasta mycket på så att jag verkligen kan fokusera på sådant som jag verkligen behöver och vill göra. //Annica […]

  Reply
 • Du skriver att du vill få tid att göra sånt du vill och behöver. Varför har du hund om du inte vill ta hand om den?

  Reply
 • Jag vill ju kunna få mer tid med henne också. Så istället för att gå igenom min mejl som blir överfull varje dag så kan assistenten sålla bort allt skit medan jag tar en långpromenad. Och sedan när jag är hemma kan jag gå igenom det viktiga så får assistenten kanske pyssla på med Stitch. Typ så 😀

  Reply
 • Lite komiskt dock hur många som direkt skickar in en ”ansökan” bland kommentarerna, som om A kommer att anställa en av sina unga fans utan utbildning i området?
  (Ej komiskt ur Annicas perspektiv, komiskt hur vissa läsare är så desperata att bli sin idols vän)

  Reply
 • taget rakt av från bloggbevakning, en så bra kommentar:
  “Förjäkligt ursäkta ordvalet dessa sk influencers som inte fixar ett skit på egen hand. Tänk på oss som har barn med speciella behov som verkligen skulle behöva avlastning men icke så kommer dessa influencers och hävdar att de behöver en assistent. Någon som säkert också får jobba med kass lön säkert med avdragsgillt hos skatteveket men oss vanliga människor som tar hand om barn med funktionsnedsättningar de kan de minnsan beskatta som för ett vanligt arbete och nej har inte assistansersättning.”
  det är fanimej pinsamt att ni som kan jobba hemifrån, styra allt själv behöver en assistent för att ÄTA. hahaha gud skäms.

  Reply
 • Jag håller med, det är så man baxnar! Storhetsvansinne och inget annat! Tror bloggare att de helt plötsligt blivit världsstjärnor från Hollywood? Filmstjärnor? Många apar efter Bianca och hennes kompis Alice som har “assistenter”. OMG tur inte dessa människor jobbar som hjärnkirurger eller hjärtkirurg eller liknande, där hjärnan går konstant på högvarv hela tiden utan assistenter! Hur ska dessa arma människor klara sig en dag när de blir omsprungna av nya mycket yngre influencer och företag inte längre anser dem intressanta? Dessutom kostar det enorma pengar att ha anställd personal, det ska betalas löner, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter, tjänstepension, för det är väl ingen som är så naiv idag som arbetar som “assistent” utan att även kräva tjänstepension. Arma människor.

  Reply
 • All cred till Alice och Bianca som har så mycket att göra att skaffa en assistent som kan hjälpa dom att kunna fortsätta med det dom gör. Önskar att jag hade skaffat en tidigare faktiskt så att jag också kan fokusera på de viktigaste bitarna!

  Reply
 • Fast vänta här lite. Kirurger har visst assistenter. Dom har folk som skriver deras journaler åt dom för att dom annars inte skulle hinna med sitt jobb att ta hand om patienterna.
  Du kanske inte har jobbat inom vården med kanske borde ta reda på fakta innan.

  Reply
 • Vad ska jag säga!? Det är ett val dom har gjort, precis som att jag gör vissa val i mitt liv 😉

  Reply
 • Hej Annica! Det är första gången som jag läser din blogg. Rätta mig om jag har fel, men jag kände bara en sådan uppgivenhet i inlägget. Det är för mycket för dig och om du inte bromsar i tid finns risken att du går in i väggen. Tycker det låter som en bra idé att hitta en pålitlig person som kan hjälpa dig att styra upp ditt jobb med mera.

  Reply
 • Jag behöver verkligen en till person i mitt liv som hjälper mig! 🙂

  Reply
 • Vem är du?
  Jag har följt din blogg i flera år, men de senaste två åren tycker jag att du har skenat iväg.
  Är det storhetsvansinne?
  Var tog den jordnära tjejen vägen?
  Nu handlar allt om din inre stress (som du uppenbarligen inte gör någonting åt eftersom det är ett återkommande tema).
  Du går och pratar med någon, byt person om det inte leder någonstans. Det ska inte ta flera år att komma på banan när man inte ens har varit ur banan.
  Det kanske är dags att släcka ner bloggen, kör på instagram och din musik. Dra in på samarbeten och events. Då kommer du få mycket mer fritid och du kommer inte behöver en assistent. Visst, du kommer inte tjäna så mycket pengar, men pengar är inte livet.
  Eller så skriver du bara detta för att få kommentarer på din blogg och för att ha något att skriva om. Du tycker vissa saker är för privata att prata om, men det här eviga tjatet om att du kör på i 180 verkar inte vara ett dugg privat för dig.
  Jag vill ha tillbaka de positiva inläggen, den naturliga Annica, den jordnära Annica. Den personen jag började att följa helt enkelt.

  Reply
 • Är det storhetsvansinne när jag känner att saker och ting har blivit för mycket och jag vill ha hjälp för att må bra!?
  Det kanske finns en anledning till varför inte mycket vart positivt här och det är för att jag inte mår bra. Och om du tror att sådana här kommentarer som du nu kommer med ska hjälpa mig att bli en mer positiv människa så tror du riktigt fel alltså!

  Reply
 • Ibland är det bra att ta ett steg tillbaka Annica och se över sin situation.
  Du behöver inte ta mina kommentarer som negativa bara för att jag inte ryggdunkar dig.
  Tänk så här: Om en människa inte mår bra, behöver den människan folk omkring sig som blundar för problemen och låtsas som att det regnar. Eller behöver den personen människor som ifrågasätter och kan får dig att tänka “utanför boxen”.
  Vi människor är skapta för att tänka i vår egen “box”, då kan man behöver någon som ställer de tuffa och hårda frågorna.
  Jag känner inte dig utan utgår från vad du skriver och helt ärligt. Så som du skriver behöver du inte en assistent för att kunna fortsätta ösa på. Du behöver dra i handbromsen och fundera på vad i din yrkesroll som drar dig neråt, eller är det något annat. Dvs hitta roten till problemet.
  En assistent är som att sätta plåster på ett sår, såret försvinner inte, för det finns fortfarande där under plåstret. Du kommer bara skjuta problemet framför dig och problem som får gro tenderar inte att bli mindre med tiden, tro mig.
  Vill du bara ha klämkäcka kommentarer så ska jag självklart sluta skriva och följa dig. Men tänk på att alla som inte ryggdunkar dig kanske inte vill dig illa eller är negativa. De kanske bara har varit där du är och försöker säga stopp av ren vänlighet.

  Reply
 • JÖSSES vad knäckt jag blir av att läsa alla kommentarer här?! Varför är det så fel att skaffa en assistent om man har möjlighet och önskar det? Tycker det låter så bra och jag är så sjukt avis, skulle också ha en om jag kunde! 😀

  Reply
 • Oj vilka reaktioner det blev! Tycker allt som säger att Annica inte behöver en assistent skall leva hennes liv under en period.
  Det är säkert mycket jobb och slit, ni ser ju bara en bråkdel av det Annica gör.
  Märkligt att ni tror att hon glassar runt bara …
  Ni kan inte se det som att hon:
  1. Ger någon ett jobb, applåder tack!
  2. Väljer sin karriär men vill inte stupa/gå i väggen utan bromsar i tid och tar hjälp, applåder igen!
  Annica jag tycker du gör rätt och det är ditt val ♥ ♥ ♥

  Reply
 • Tycker **alla som säger att Annica inte behöver en assistent skall leva hennes liv under en period.

  Reply
 • Jag råkade bara ramla in här men helt fantastiskt att du vill gå in helt för din dröm ❤️ Lev din dröm och få ett underbart liv ❤️❤️❤️ tänk om alla vågade det. Vilken glädje som skulle råda 😍
  Själv har jag gått i den riktning jag önskat, med hinder på vägen men problem är till för att lösas, så heja på! ❤️
  5-barnsmamma med vuxna barn

  Reply