Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:12 | March 7, 2019

Trolla bort “hänget” ovanför ögat

Jag har suttit framför datorn konstant idag och än har jag extremt mycket att göra. Men jag har satt en gräns att kl 18 ska jag vara klar och sedan får jag fortsätta med saker imorgon under tiden vi åker till Borås. Som sagt, tourlife sätter igång igen haha!
Jag tänkte ge er ett litet tips på hur ni ska tänka när ni lägger ögonskugga för vissa upplever att när dom lägger skugga att deras ögonlock “hänger” mer. Och visst kan det se ut som att det gör det när man endast lägger en lockskugga. Kolla bilderna nedan så ser ni skillnaden.

Till vänster har jag endast lagt skuggan på locket. Till höger har jag dragit upp den lite mer som en glob- och intensitetsskugga. Det gör att man trollar bort “hänget” lite och ger ögat en piggare look.

Så ta en lite fluffigare borsta, dra den lite lätt i globlinjen och sudda upp och utåt ytterst lite. Toucha bara det som ser ut att hänga för då ser det ut som att man skapar en skugga där istället.
Det här kan man göra till all ögonmakeup. Vill man ha en färgad skugga så kan det vara smart att skapa den här skuggan som trollar bort först och lägg då med en brungrå nyans väldigt väldigt lätt så att den ser ut som en naturlig skugga. Och sedan går du på med din färgade skugga på locket. 😉
Jag har gjort en liten guide här (länk) hur man lägger de olika skuggteknikerna kring ögat så in och kika där för mer tips! 😉


2 kommentarer2 kommentarer om “Trolla bort “hänget” ovanför ögat”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jädrans fin sminkning!!

    Reply
  • Hej! Jag skulle VERKLIGEN behöva din hjälp, du som är duktig på hudvård! Har under 1,5 år kört exuviance för torr och känslig hy vilket verkligen har fungerat toppen. MEN, jag är nybliven student och pengarna finns inte för att lägga 600kr på ett serum.. Är därför på jakt efter nya, något billigare, produkter men som ändå fungerar. Jag vet att man ofta får vad man betalar för, men finns det några produkter som ändå är okej?

    Reply