Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:20 | March 5, 2019

De perfekta 3D brynen


Wow wow wow!
Vilken jäkla respons vi har fått på vårt första poddavsnitt. Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen. Efter 4h låg den etta på poddtoppen bland de mest populära poddarna vilket är gaaaalet. Jag och Xenia kollade på varandra och bara “vi lyckades”.
Däremot, det som inte gick så bra det var länkningen till podavsnittet. Många kom bara till trailern, hittade inte avsnittet så jag har mejlat till Acast som vi poddar hos så de kan kolla vad vi råkade göra fel. För vi fick ju lösa allt själv igår kväll då personen som skulle hjälpt oss inte hunnit klippa podden. Jag satt alltså igår, hann inte äta, missade min träning, hann inte med långpromenaden med Stitch för att jag fick klippa podden. Men det blev ju bra, det var värt allt slit men vi måste hitta en klippare asap. Min tid är alldeles för värdefull då jag har så lite av den, och då vill jag inte spendera den genom att klippa en podd när jag kan göra saker som får mig att må bra. Tex träna, äta och gå på promenader med min hund.

Innan jag kom hem och fick sätta mig och klippa var jag och fixade mina bryn. Efter fyra års tid har jag nu fixat om mina och jag gjorde det hos @BrowsbyMoa eftersom typ alla mina vänner gått till henne och bara “Annica du måste dit”. Precis som med allt annat går utveckligen framåt och i dagsläget när man tatuerar brynen så är det med lite andra produkter och tekniker. När jag gjorde mina gjordes dom först med “skrapan” och sedan tatuerades dom in med maskin och det är därför dom suttit så länge, för att dom gjorts så djupt.

Moa förklarade för mig väldigt tydligt varför mina bryn var röda och varför dom suttit sedan berättade hon hur hon jobbade vilket var att hon strävade efter naturliga resultat. Plus att hon jobbar med otroligt snälla produkter, miljövänliga, ekologiska, veganska och allt vad det innebär. Den listan var lång så jag kommer inte ihåg så mycket men det kändes väldigt tryggt att hon var så noggrann.
Först började hon att mäta ut vilken form just jag skulle ha. Alla brynformer passar ju inte alla ansikten så hon mätte och för att se vilken form som passade absolut bäst på mig. Och hon gjorde även brynen identiska så att jag hade två likadana bryn. Sedan ville jag ha dom något tjockare än vad mina naturliga var och sjävklart kunde hon fixa det. 😀

Jag var lite nervös att det skulle göra ont men precis som hon beskrev det så var det som att noppa ögonbrynen. Och ja, vi alla är ju lite olika känsliga när det kommer till att plocka brynen. Jag har ju inte plockat mina på år och dagar eftersom inget växer ut men det sved litegrann men absolut ingen smärta jag inte kunde hantera. Jag var helt avslappnad och det gick väldigt fort. Så först gör Moa “några strån” genom hela brynet för att sedan lägga på färg och bedövning. Och när bedövningen verkat då finlirar hon väldigt mycket så att brynen blir perfekta.
Här nedan kan ni se verktyget som hon jobbar med. Det är tunna tunna nålar i den här lilla kniven och när man ser den kanske man bara känner “aaaaaldrig”. Men den skrapar väldigt ytligt och det känns inte alls mycket, ungefär som när du typ river dig själv lite lätt med nageln.

Efter stråna är gjorda så lägger hon färg så att det ska bli ett bryn. Jag sa hela tiden att dom absolut inte fick bli röda och visst skulle min tidigare tatuering skina igenom litegrann eftersom den flutit ut lite men hon gjorde så gott hon kunde för att gömma den.
Sedan innehöll hennes färg inga tungmetaller och det är sådana saker som kan göra att färgen slår över och blir tex röd.

Här kan ni se mina bryn direkt efter. Det röda som lyser igen är rodnad och även min tidigare tatuering. Men stråna som Moa gjort är verkligen i en kall cendrefärg vilket passar mig så himla bra!
Första veckan är dom lite skarpa eftersom dom är nygjorda, det blir en skorpa som gör att dom känns något mörka. Men sedan släpper den och tatueringen läker så efter 4 veckor har man ett tydligt resultat.
Första veckan får jag bara smörja med cremen som hon skickade med. Inget smink, ingen brun utan sol (hur ska jag överleva?) och inte pilla på den. Det är ju en sårskorpa liksom och för att den ska bli så bra som möjligt måste den få läka ifred.
Men formen känns jättebra och jag kan knappt bärga mig till att se slutresultatet. Brynen gör så himla mycket i ett ansikte och att få vakna och känna sig hel, fräsch och redo är så nice. Samma sak när man duschar, badar eller bara tvätta ansiktet, man ser ut som samma person även efter.
Jag får många frågor hur man kan hålla sig fräsch utan att saker och ting tar för lång tid. Det här är en av dom sakerna. Det som tar absolut längst tid för de flesta när de lägger makeup är brynen för att det är svårt att få dom lika och perfekta. Tänk om du nu tatuerat dom, fatta hur mycket tid du sparar!? Då kanske du hinner smacka på de där lösfransarna, locka håret som du annars aldrig hinner med. 😉


8 kommentarer8 kommentarer om “De perfekta 3D brynen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Sååå jävla snyggt! Är det kombo med skugga el endast microblading?

  Reply
 • Åhh vad fina!
  Tänkte fråga vad kostar det att göra sånadana bryn ?

  Reply
 • Jättefint Annica! 🙂 Jag skrev senast i helgen ett inlägg på bloggen att jag vill testa microblading. Nu vill ja de ännu mer, haha! Ska spana in henne du gick till! Kram

  Reply
 • Så himla snygga!! Verkligen duktig tjej! Tycker jag rätt ofta ser bryn som ser rätt illa ut, men de här blev riktigt riktigt bra! Vad kostar det?

  Reply
 • Snygga bryn! Men är det inte de oxå lite varma i färgen? Men kanske är pga att de är precis nygjorda? Formen va väldigt snygg!👌

  Reply
 • Hej! skulle uppskatta om du visar efter bilder på dina bryn när dom är helt färdig läkta. Jag har exakt samma problem som du hade. Gjorde också min bryn tatuering för ca 3-4 år sedan och mina bryn är knallröda! Det vill liksom inte gå bort helt.. och jag vågar inte tatuera om dem för jag vill inte att det ska bli likadant igen.. men jag känner också att det är bättre att det går åt det gråa hållet än det röda.. hade iallafall varit jättesnällt om du fortsatte uppdatera om detta 🙂

  Reply
 • Superfina blev dem .
  Gjort mina och vart på återbesök och dem är läkta . Äääälskar de , värt varenda krona .
  Och ja till alla som skriver så är det en varm ton man valt så blir det pt de röda hållet . Jag valde ex därför ha en kallare brun ton för då blir det inte rött alls . Ett tips är att be den som gör de att blanda färgerna och ha i lite mer av den kalla . Jag betalde 3600kr inkl ett återbesök . Detta i Göteborg .

  Reply
 • Åhh får jag bara fråga var i Göteborg du gjort brynen? Så sugen men vet inte vart jag ska göra det!!

  Reply