Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | February 27, 2019

Få kontroll på dina virvlar

Trots att jag sover med håret i två flätor så ser min skalle ut såhär, alltså dessa virvlar är inte att leka med. Och eftersom jag har Hairtalk så är det så himla viktigt att jag verkligen fixar till håret så att dom inte syns för att representera både dom och Therese Frieberg och gå runt såhär… det tror jag verkligen inte är så jätteuppskattat haha!

Jag använder mig av en varmluftsborste och den jag har kommer från Dyson. Och det jag börjar med det är att blåsa först varmluft för då blir håret formbart. Jag är noga med att dra borsten i hårbotten så att håret kommer med enda från rötterna och när det lagt sig som jag vill sätter jag på kalluft så håret behåller formen som jag vill. Här nedan beskriver jag exakt vad jag gör:

Så jag börjar med luggen och då kör vi på varm luft. Jag ser till att piggarna från borsten kommer enda ner i hårbotten för att få med sig allt hår och forma håret redan från rötterna. Jag drar borsten underifrån och sedan ovanifrån och när håret format sig som jag vill ha det så sätter jag på kalluften och kör samma vända igen- underifrån och ovanifrån.

När jag är klar med luggen ser det ut såhär, allt hår ligger framåt och det är så jag vill ha det. Då delar jag bara upp en bena på mitten, slänger varsin del åt varsin sida och vips får man en parted bangs. 😉

Jag gör typ samma sak bak i skallen där jag har de jobbigaste virvlarna. Det jag dock börjar med är att först borsta allt hår åt ena sidan och sedan åt andra sidan och så håller jag på fram och tillbaka några gånger med varm luft. Det är för att verkligen se till att håret följer med åt den riktning jag vill och inte efter mina naturliga virvlars håll. När jag tycker att virvlarna försvunnit så drar jag på kall luft och borstar till håret där bak som jag vill ha det.

Jag gör samma sak med håret uppe på skallen men baktill, det är här det är värst så här får jag jobba lite. Men samma teknik som i luggen, jag jobbar under och ovan för att sedan kunna lägga håret bak utan att det delar sig. När varmluften gjort så att håret formats till så jag vill ha det så drar jag på kalluften som då gör att håret håller sig där jag vill. 🙂

Såhär blir det efteråt baktill, rejäl skillnad från hur det ser ut när jag vaknar. Lite mer representabel för Hairtalk och Therese. 😉

Nu ska jag ta och locka på det, ha en fin dag!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här