Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:37 | February 21, 2019

Vem är mördaren?


Jag har suttit i telefonsamtal typ hela dagen. Det har löst sig med banken, jag har bytt och jag kan bara tacka underbara Emelie för det. Hon läste mitt inlägg igår och kontaktade mig direkt, vilket jäkla proffs! Hon jobbar på banken som jag byter till och hon hade stenkoll på allt och visste exakt vad som behövde göras. Varför finns det inte fler som henne? Så allt är under kontroll nu och nu ska vi se om det blir lägenheten jag kikat på. Jag har en köpesmäklare som ska kolla in alla viktiga detaljer och snoka lite mer i föreningen för att se belåningen mm för det är något som jag har noll koll på. Och visst har jag i min skalle redan flyttat in och det skulle vara trist om något fel upptäcks men då får jag ta nya tag och fortsätta att leta!
Nu lite om gårdagens event. Daniel bjöd in till en mordgåta tillsammans med P3 som nu startar en radioserie som heter Sviten. Den verkar hur spännande som helst! Det är en 17 årig tjej som blivit mördad och såklart får man följa med i utredningen, alla förhör, samtal, händelser i Radios app men även där man hittar podcasts. Daniel har en roll där så därför höll han i eventet. 🙂
Vi alla fick roller under eftermiddagen och skulle skådespela. Vi blev satt i ett scenario där två blev mördade och vi skulle lista ut hur det hade gått till. Vi fick instruktioner vad vi var tvungna att göra för att ta reda på saker och ting men fick inte avslöja något för de resterande i gänget. Det var hur kul som helst att få leva sig in i denna mordgåta, spela lite teater och göra sitt yttersta för att ta reda på vem mördaren var.
Jag fick roll som Fredrico, en advokat som blivit indragen i maffian. Jag hade vart med och tagit fram ett avtal som ledde till att när personen som blev mördad dog skulle personen jag tog fram avtalet till ärva pengarna. Man kan ju tro då att det var den personen som var mördaren men så var inte fallet. Det var klurigare än så.
Men det var riktigt kul och det kom fram att Sara som var styvdottern var mördaren, utan att hon visste det själv haha. Och jag gick ju all in i rollen som Fredrico och i slutet fick jag även diplom för min roll så det var lite kul. 😀
Det finns ju företag som har denna typ av event vilket är perfekt att ha på en företagsmiddag eller fest. Eller varför inte hemma under middagen med vänner!? Detta måste jag verkligen göra då jag har möjlighet att ha just en bjudning hemma!
Glöm inte att lyssna på serien som heter Sviten, första avsnittet har redan släppts! 😉


Vi får lyssna på första avsnittet av serien.

Dags att gå in i våra roller.

Jag står och ifrågasätter Sara som är styvdottern.

Daniel, aka Fred, dör… Precis som hans fru Fiona gjorde tidigare.

Christian var personen som jag hjälpte för att fixa ett avtal.

Alltså mitt hår åkte fram hela tiden från peruken. Ser ut som en riktig dålig hårförlängning haha!

Vi får alla ledtrådarna framför oss och ska nu luska ut vem som mördade Fiona och Fred.

Vi blev indelade i lag för att luska.

Mördaren var styvdottern.

Jag fick diplom för min roll. Man tackar! 😀

Beatrice som också hette samma i sin roll var tydligen någon jag vänstrade med haha.


7 kommentarer7 kommentarer om “Vem är mördaren?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica! Ser superspännande ut 😉 påminner om lekarna man lekte som barn typ mördare och detektiv haha!
  Jo, jag har en väldigt ytlig fråga till dig. Förstår att första instinkten från ditt och säkert andra som läser denna fråga är ”acceptera och älska dig själv” men om man försöker bortse från detta bara för min fråga, vad påverkar utseendet mest? Det handlar ju såklart om typ och smak men det finns ju vissa människor som många tycker är wow, vad har dom? Bakgrunden till min fråga är att jag själv är riktigt less på mitt utseende, jag tycker att jag är rätt ful. Är beredd att satsa riktigt mycket pengar (jag inser hur rak och nästan lite knäppt det låter, men är ärlig) på just mitt utseende – men vad ska jag satsa på. Tycker tex inte om min näsa, påverkar det mycket (visst har du opererat den?). Botox i kindbenen? Hudbehandlingar, jag har väldigt känslig hy som lätt blir röd? Träning, kanske en vältränad kropp lyfter mycket? Hår, bryn, smink, bus, något annat? Kan hårfärgen påverka mycket?
  Somsagt, förstår hur ytlig min fråga låter men du känns ändå som rätt person att fråga då du kan så mycket om skönhet. Tack för en bra blogg, håller tummarna för att du snart hittar din drömlägga!

  Reply
 • Ja men det var så jäkla kul!
  Det här är en ganska viktig fråga så jag tänkte ta upp den i bloggen så du får svar i eftermiddag! <3

  Reply
 • Jag sträckhörde hela serien idag 😂 jag lyssnar på poddar i typ 9 timmar i sträck på jobbet varje dag så bränner en del på en dag 😂🙌 den var SUPERbra! Både Daniel och Ellen var med tror jag? Dom gjorde en jävla bra insats!

  Reply
 • Happy är med, Ellen har ingen roll. Men den är bra och det är så kul att Daniel är med!

  Reply
 • Okej! Tyckte dom läste upp Ellen Bergström, men hörde fel då 😃 det var en grym serie iaf!

  Reply
 • SÅÅÅ KUL!!!

  Reply
 • Jaaaaaa såååå kul!!! 😀

  Reply