Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:50 | February 12, 2019

Vad har dina vänner för funktion i ditt liv?


Jäklar vad jag snoozade idag, jag är nog fortfarande lite sliten från helgen och behöver återhämta mig lite mer. På det tränade jag igår kväll och när jag kom hem lagade jag mat och fastnade i telefonen. Jag har nästa terapitid på torsdag men behövde prata av mig asap och han är så lätt att snacka med.
Det har blivit lite för mycket på sista tiden så jag känner att jag behöver lite egentid. Jag behöver bara få vara själv, sitta med musik, ta promenader med Stitch, hålla koll på hur det går med lägenheten och om det är dags för mig att kolla lite mer noggrant på en ny lägenhet om den här blir såld.
Det vi pratade om igår i telefonen det är hur man har vänner för olika ändamål. Jag gör ju inte allt med alla mina vänner. Om jag vill ha en lugn skön dag med skogspromenader, sköna konversationer, eller ett roligt träningspass finns det en person som jag ringer, ska jag iväg på ett festevent hör jag av mig till någon annan. Ska jag iväg på resa så finns det en tredje ni förstår. Alla är mina vänner men man hittar på olika saker med alla bara och det är rätt så skönt.
Men det blir ju också så att man kategoriserar sina vänner och det den här personen pratade om var liksom tre ringar. Han har nämt det förut och jag har typ inte pallat att lyssna förrän igår, jag bara “okej berätta om dina tre jäkla ringar då” haha! Men det går ut på att se vilka människor man har runtomkring sig, vilka som är för nära och som man behöver putta ut till ringen längre ut och vilka man vill ha närmare sig.
Jag tänkte i huvudet att det är som att kategorisera dom som “Nära vänner”, “Vänner” och “Bekanta” och då placerar man ut personerna som det ser ut just nu. Sedan ska man placera om människorna som man verkligen vill ha det och då kan man tänka “De som alltid finns där för mig när jag behöver det”, “De som jag mår bra av och ger mig energi” och “De som tar för mycket av min energi och suger musten ur mig”. Eller man behöver kanske inte skriva just de här sakerna men tänka lite så och då blir det ganska tydligt när man går igenom person för person vad den personen har för funktion i ditt liv.
Jag kanske håller på att bli knäpp med alla dessa Mind-maps och ringar och allt vad jag nu sysslar med men jag tycker också att det blir stor skillnad när jag väl gör det. I början av januari satt jag med min Mind-map med fokus på lägenhet. Då skrev jag upp hur jag skulle göra för att ha råd att köpa för en viss summa, jag skulle göra mig av med bilen, knyta andra samarbeten, se över min ekonomi mer noggrant mm och nu står jag här med allt klart inför en flytt. 😀
Så jag ska sätta mig med detta idag för jag känner att det är många människor omkring mig just nu som tar för mycket energi från mig. Och sedan finns det människor som jag saknar att ha närmare mig för dom ger mig bra energi och inspiration och den relationen vill jag arbeta upp igen.


9 kommentarer9 kommentarer om “Vad har dina vänner för funktion i ditt liv?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Man får tänka igenom ibland så det inte är en själv som tar energi från sina vänner 🙂

  Reply
 • Bra tänkt, man skall inte vara den som utnyttjar sina vänner.
  De kanske också har något att säga till om, inte vill bli “puttade” i ringarna hur som helst.

  Reply
 • Absolut inte, då är det inte en genuin relation.

  Reply
 • Precis, därför är det bra att alla gör detta så även ens vänner har möjligheten att göra som de vill 😉

  Reply
 • Du tänkter helt rätt! Jag är nämligen i samma situation som dig. Går och pratar med en psykolog. Och i bland måste man pausa livet och fråga sig vart och vad det är man vill? Det kan vara svårt när man är mitt uppe i precis ALLT. Du skall göra det som gör dig glad.
  Ha en go tisdag <3

  Reply
 • Ja jag vet ju exakt vad jag behöver prata om hos min terapeut på torsdag 😀

  Reply
 • Du är en så fin, jordnära och genuin människa! Älskar att följa dig och ditt liv för du försöker inte försköna något utan är öppen med dina tankar. Så himla bra 👏🏻👏🏻😍

  Reply
 • Jag är glad att solen börjar titta fram. Påsken och april och maj är min favorit tid på året. Annars tar jag en dag i taget. Behöver köpa en bok med recept till smoothies. Den du hade på bild den gula ser smarrig ut. 😊

  Reply
 • Hej Annika , grym blogg !!! Bästa !!!
  Du behöver inte svara på detta , men jag undrade om du och Daniel Paris inte var lika nära vänner längre ?

  Reply