Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:12 | February 11, 2019

Turné med Will Sparks


Då kommer vi till helgen som varit, en av de bästa helgerna i mitt liv. Att få uppleva det jag upplevt med tanke på hur kort tid jag DJat så är det helt galet. Jag blev tillfrågad att vara Warm Up DJ åt Will Sparks som kom till Sverige. Han skulle spela i Borås, Karlstad och Örebro och jag fick vara med på alla stoppen.
Han kör ganska hård musik så jag var lite nojig över vilken typ av musik jag skulle spela. Men jag körde typisk warm up musik i början, sedan många kommersiella hits och avslutade med lite hårdare musik så att när han väl klev på så kunde han riva stället. Vilket han också gjorde på alla tre stoppen haha, det var galet!
Så vi började i Borås och det gick ju hur bra som helst, dagen efter var vi rätt så slitna så vi sov ganska länge innan vi alla rullade mot Karlstad.

Jag körde första halvan och när Xenia och jag blev hungriga stannade vi på en pizzeria efter vägen. Alltså den här pizzan var så magiskt god, alltså varenda tugga var en njutning och på det så var det nog den godaste bearnaisesåsen till. Jag fick nästan i mig min halva men sedan tog det tvärstopp och jag blev så illamående. Jag trodde nästan att jag skulle spy så Xenia fick köra sista biten medan jag satt och lade till lite andra sköna låtar i min lista.
Många tror att man bara lägger in låtar i en lista och trycker på play, att det går som en Spotifylista. Men för er som tror det kan jag säga att det är så långt ifrån att trycka på play som möjligt. Man ska kunna beatmatcha, lägga på effekter, mixa ut och in det bra så man inte slänger in en låt med vocals i versen halvvägs in i refrängen på en annan låt. Sedan kan man inte mixa alla låtar med alla för det kan låta hemskt. Jag personligen är för det mesta noga med mix in key, alltså mixa in låtar i samma tonalitet.

Anyways, pizzan gjorde mig illamående så när vi kom till hotellet vilade vi i några timmar innan vi begav oss till Nöjesfabriken och där satt redan grabbarna och käkade. Och när det var dags för mig att dra igång hakade dom på, vilket jäkla skönt stöd!

Såhär såg lokalen ut första timman så jag kunde bara dra på ett mixtape. Sedan fick jag ett sms av Samin som är min bokare att jag skulle kliva på och då var det bara att gå på toa, ta med sig lurarna, kliva upp på scenen och dra på musiken som jag tänkt spela. 🙂

Efter typ en timma började det flockas folk på dansgolvet och som jag sagt tidigare är det så kul att vara warm up för man lär sig så mycket. Man ser vad för typ av musik som lockar ner folk till dansgolvet och man ser vilka låtar som de sticker till baren eller tar rökpauser på. Dom låtarna vill man inte ha med, man vill ju bara spela låtar som gör att alla vill stanna kvar och sista halvtimman så var jag väldigt noga med vilka låtar jag skulle dra in och det blev en homerun! 😀

Det var helt galet att se så många människor dansa, hoppa och sjunga med. Till och med folket som satt i båsen på sidorna viftade med armarna och gungade till musiken. Så fort det blev lite lugnt i någon låt så var det folk som skrek och ropade mitt namn, jublade och den bekräftelsen… alltså det är så svårt att beskriva men jag var bland molnen där ett tag. 😀

Jag fick en knack på axeln när det var fem minuter kvar så jag kunde mixa in en sista låt och när klockan blev 00 så mixade jag ut allt och Will klev på. Jag gick bakom scenen och satt för det mesta bak i logen för att käka lite, dricka vatten, ta det lugnt med de andra för jag skulle även avsluta kvällen. Jag fick ett sms en timma innan vi var framme i Karlstad där jag fick frågan att även avsluta efter Will och självklart ville jag det.
När det var 10 min kvar av hans spelning började jag typ ångra mig. Han har bokstavligt talat slaktat hela Nöjesfabriken och så skulle jag avsluta efter honom, hur skulle jag behålla hypen som var efter honom!? Så jag velade mycket fram och tillbaka vilken låt jag skulle köra igång för det var viktigt att den första låten efter honom var bra.
När jag skulle kliva upp så tackade Will för sig och sa “Let’s give Annica a big round of applause so she can wrap it up” och att få jobba med en sådan person som peppar en och gör sådana där saker är verkligen så tacksamt och är väldigt skönt för ens självförtroende.
När jag drog in första låten ropade han även till mig “I love this” och peppade mig ännu en gång. Det här var verkligen en kväll som jag sent kommer att glömma för jag fick verkligen känna mig så himla bra och duktig!


Jag fick så många videos och bilder skickade till mig under kvällen och alla ni som följer mig, tack för alla fina ord och komplimanger. Jag blev så överröst med kärlek att jag hade så svårt att ta in allt. Jag känner verkligen att jag har hittat rätt, jag älskar det här och vill stå på scenen hela tiden och bara se alla dansa och sjunga med. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är när man producerat egen musik och publiken sjunger med till det. 🙂

Dagen efter skulle vi dra till Örebro, här började vi alla bli slitna men jag hade tillräckligt mycket energi att köra från Karlstad hela vägen.

När vi kom fram till Örebro hade jag bokat in oss på en middag på ett persiskt ställe som heter Tehran. När Samin såg vart vi skulle äta blev han överlycklig och vi satt där i flera timmar och åt för en hel familj. Det var så otroligt gott att jag kommer gå dit varje gång jag åker till Örebro!

Efter middagen mötte vi upp Wills crew, det blev en middag för dom och efterrätt för mig och Xenia. Sedan skulle vi dra till Ritz där vi hade vårt sista stopp. Denna kväll var väldigt speciell för det var nämligen en till warm up DJ innan mig som spelade så jag skulle endast spela en halvtimma innan Will skulle kliva på.

Det var väldigt konstigt uppstyrt här för vi fick en annan spelare som var placerad på ett hörn och det var knappt så jag såg publiken. Hur tänker man när man placerar en warm up DJ så? Tanken är väl att man ska kunna hypa upp publiken innan main kliver på. Hur ska man göra det när man knappt får någon kontakt med publiken? Vi frågade varför dom hade gjort som dom gjort, till och med Will och hans team ifrågasatte allt men det var inte riktigt genomtänk. Hursom. Jag levde fortfarande på kvällen i Karlstad och eftersom det bara var 30min så var det inte hela världen. Vi fick dansa oss igenom Wills spelning istället och peppa honom lika mycket som han peppat mig under tiden jag spelat!

Fick precis den här bilden skickad till mig från Vincent, hans fotograf haha. Det är från när vi agerar bakgrundsdansare under spelningen. Det var tre grymma dygn som jag verkligen värdesätter. Att jag som gjorde mitt första gig för ganska bra precis tre månader nu fått spela på dessa ställen och tillsammans med en stor artist som även har peppat mig och givit mig beröm efter varje spelning. Det är som sagt svårt att förstå och ta in.
Tack alla som kom på turnén även om typ alla kom för att se Will så var det även helt magiskt för mig att få underhålla er innan. Jag hoppas verkligen att det blir fler gånger! Men nu är jag ledig ett tag framöver så nu kan jag lägga all fokus på att producera lite musik så jag en dag kan få spela mina egna låtar. 😉


9 kommentarer9 kommentarer om “Turné med Will Sparks”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du hade gärna fått utveckla tonalitet lite mera 🙂 Jag har nämligen DJat själv lite när jag gick i högstadiet och gymnasiet, läste även musikproduktion som linje på gymnasiet. Men jag har aldrig kallat det tonalitet. För mig är det tonart och man ska mixa låtar som är i samma tonart eller ”bredvid” varandra för att det ska bli harmoniskt.
  Tonalitet för mig är mer hur man kommunicerar och marknadsför sitt varumärke/företag. Men det är väl för att jag utbildar mig till E-Commerce Product Manager 😀 Man blir yrkesskadad.

  Reply
 • Sarah: Tonalitet, ett inordnande i en särskild tonart, med centralton och centralklang som huvudbegrepp, med hit hörande förhållanden mellan melodier och harmonier i till exempel kadenseringen.
  Så, nu vet du vad Annica menar …

  Reply
 • Tack för drygt svar 👍

  Reply
 • No problem, you are welcome! 😉

  Reply
 • Åh vad snygg du är!!!
  Vart kommer militär skjortan ifrån? 😀

  Reply
 • Vad kul att det går så bra för dig!!! 😀
  Kram

  Reply
 • Shit vad duktig du är!! Och modig!! 💐💪

  Reply
 • Hej Annica! Skulle du kunna göra ett inlägg med dina bästa träningstips för en nybörjare som man kan utföra i hemmet? Skulle vara såå uppskattat!

  Reply
 • Asså WOW vad stolt man blir över dig när man läser det här och ser alla bilder! Du är HELT fantastisk Annica, på riktigt!!!!

  Reply