Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:17 | February 7, 2019

IPL mot rodnad, acneärr och hårborttagning. Tajt hud på köpet!


Igår var jag hos New Clinic för min andra IPL-behandling, den första gjorde jag för typ tre veckor sedan och ni kan läsa om den här. Jag gör ju IPL främst för min hud som lätt blossar upp. Jag har inte fått någon diagnos att jag har rosacea men jag har tendenser till det och gör allt för att det ska hållas under kontroll. Och när jag var hos New Clinic förut pratade Anna med mig om det här att IPL förebyggde rosacea otroligt mycket, att det lugnade huden väldigt och att den inte alls blossade upp på samma sätt. Vissa som gjort den här behandlingen har gått en kur på några gånger och sedan har dom inte problem på ett helt år. Och när det börjar komma tillbaka behöver man bara göra en “touch up” och sedan håller det ett år till.
Och det är fruktansvärt jobbigt när huden blossar upp och det känns som att det brinner i kinderna och sminket bara rinner för det gör ganska ont. Och därför tvekade jag inte alls att testa på den här behandlingen om det kunde hjälpa mig att slippa få en blossande brinnande hud.
Eftersom jag inte har bil längre då jag är mitt uppe i lägenhetsförsäljning och kanske köper inom kort så hoppade jag på tunnelbanan mot Hötorget och promenerade bort till kliniken som ligger vid Humlegården.

Det var så fantastiskt väder igår trots att det var svinkallt. När solen kommer fram så får jag så mycket vårkänslor, den är så efterlängtad!

Jag kom fram till New Clinic och skulle då göra min andra behandling och fick frågan hur det känts efter första omgången. Och visst har jag märkt av att jag inte blossar lika mycket, speciellt efter träningen. Visst kan jag bli röd i ansiktet när jag är ute i kylan men det blir de flesta och det är inte pga stressad hud.
Det som kan ske det är att jag är ute och sedan kommer direkt in i värmen som huden ballar ur för det blir för stor temperaturskillnad, eller att jag äter något starkt, blir generad, stressad eller om jag dricker alkohol. Men inget sådant har hänt vilket är väldigt positivt. 😀

Sedan frågade jag Anna hur snabbt man kan se resultat när det kommer till huduppstramning för jag känner mig så mycket fastare i ansiktet och sen har även till och med folk omkring mig sagt att jag ser mycket smalare ut i ansiktet. Nu tränar jag ju en hel del och är inne på min andra vecka av mitt kostschema, men jag väger lika mycket nu som för typ två tre månader sedan så jag har ju inte gått ner något i vikt så. Men jag håller ju å andra sidan på att omvandla fett till muskler i min kropp så det kan ju såklart ha med det att göra också?
Jag vet inte alls men vilket som gillar jag det otroligt mycket och bad Anna brassa på ännu mer denna gång så igår körde vi lite högre effekt. Jag är ju inte purung men jag vägrar att låta min hud och kropp samarbeta med dragningskraften haha så därför älskar jag att testa på sådana här saker som på något sätt är föryngrande och uppstramande. 😉
Hmm, undra vad det skulle kosta att göra hela kroppen? 😀

På bilden nedan kan ni se mina ytliga blodkärl kinderna och det är genom IPL som dom ytliga försvinner och det gör att min hud inte blossar lika lätt. Så just på kinderna jobbade Anna med lite högre effekt än resten av ansiktet.

Info om priser och övriga behandlingar hittar ni på New Clinics hemsida. IPL kan användas precis som vi gör här för att dämpa rodnader och tex rosacea. Ljuset stramar åt huden och har en föryngrande effekt. Man kan även använda IPL mot acne och hårborttagning genom att arbeta med olika ljus.

 


2 kommentarer2 kommentarer om “IPL mot rodnad, acneärr och hårborttagning. Tajt hud på köpet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • God damn vad du är snygg!!
    Galet fin
    Hoppas det gick bra och att det ger resultat. 🙂

    Reply
  • Jag har lite blodkärl att ta bort mest runt näsan. Måste ta tag i det. Men aldrig sett du har det. Min hud blossar inte men jag har tunn hud. Men du skriver du vill göra något liknande på kroppen. Är du inte nöjd med dej själv? Det fattar jag inte i så fall.

    Reply