Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | February 6, 2019

Mitt nya hår


Just nu är jag på New Clinic för lite IPL- behandling, gosh vad jag gillar det här! Gårdagen och den här dagen är en av de bästa eftersom då handlar det bara om att få bli lite extra fin och vem gillar inte det!?
Igår kom @ThereseFrieberg hem till mig för att fixa mitt hår. Bangs har skaffat sig en ny salong som håller på att renoveras så hon, Marre och Marcella kör lite #BangsonTour så igår kom hon hem till mig på eftermiddagen och började göra min makeover.

Jag har ju vart blond väldigt länge och jag har velat bli lite mörkare, jag ville att min bottenfärg som är cendré skulle vara tydligare och att mycket mer av mina längder var i samma färg. Jag ville inte att vi skulle färga min botten just för att det är så skönt att kunna låta håret växa ut utan att man måste gå till frisören för att göra något så det som färgades skulle gå bra ihop med min egna ton för är det något som man verkligen passar i så är det ju ens naturliga hårfärg. 🙂

Så Therese plockade ut alla mina gamla Hairtalks och började sedan behandla och färga mitt hår. Färgerna på Hairtalket som hon använde var #72, #18 och #613. Hairtalk är en väldigt bra och skonsam hårförlängningsmetod som man sätter fast med tejp. Det gör att man inte behöver tvinna små slingor och sedan bränna fast något utan håret ligger platt längs med hårbotten och slits inte i någon riktning. Dom känns eller syns knappt heller så jag älskar den här metoden och håret är i så bra kvalitet!
Att ens frisör kommer hem till en såhär är ju rena rama lyxen. Det är verkligen så härligt häng att komma till Bangs salong och bli fixad men det var riktigt jäkla skönt att ha Therese hos mig så jag kunde jobba och ta hand om Stitch samtidigt. Xenia var ju såklart också hos mig så vi hade ett mysigt och produktivt häng!

Här ser ni min naturliga hårfärg i botten och jag har länge velat att mitt hår ska vara typ i den färgen. Jag har ett typiskt skandinaviskt hår, tunna men väldigt många strån i en råttfärg som många säger men ja… cendré heter det ju. 😉

Vi hade ju ingen tvättstation så vi löste det genom att jag lade mig på min köksbänk och Therese fick tvätta mig under kranen och med en karaff haha. Det var som att bli döpt i Bangs namn, vilken ära haha! 😀

Efter tvätten såg jag skillnad direkt på färgerna, det var mycket mjukare nyans, snäppet mörkare och lyxigare. Jag passar så mycket bättre i mjukare toner än de här jättetydliga kontrasterna och det som är så kul med Therese är att jag visade henne en bild på mitt hår när det var ett filter på och sa “jag vill göra det här” och hon fixar det utan problem. Det var inte så att hon bara “men vi måste tänka på det här och göra det på olika sätt bla bla bla” utan hon bara “yes vi kör” och hon gjorde bara sådär. Magi!

Såhär färgade Therese mitt hår, teknik mm kan ni alltid fråga henne om på hennes Instagram för hon svarar på allt och vill verkligen dela med sig. Jag tycker att det är så himla fint att dela med sig av sina kunskaper, speciellt när man är en av de frästa inom sitt yrke. Alltid när folk frågar vart jag gör mitt hår och jag svarar Therese Frieberg så vet folk direkt vem det är för hela Bangs är kända för att göra magi med hår. 🙂

Och såhär blev då resultatet efter att hon satt i Hairtalk. Alltså magi! Mitt hår är snäppet mörkare än det tidigare varit och hon har utgått från min naturliga hårfärg så att den är liksom grunden till hela looken. Sedan har hon highlightat med olika toner. Eller dom går i samma ton som min egna hårfärg men är lite ljusare för att skapa lite kontrast och för att mitt hår ska få ett djup. Gud det känns som att jag knappt vet vad jag pratar om just nu, försöker referera till det Therese sa igår men hon kommer garanterat förklara det bättre på sin Instagram. 😀
Men looken, alltså jag känner mig så lyxig. Och nyansen är perfekt för den smälter in i mitt ansikte och skapar en sådan harmoni. Ibland när man ser vissa människor så smälter allt bara ihop och man bara ser att det är något speciellt och sedan fastnar man bara i att hen har så fin hårfärg. Men det är just det här när håret, hudtonen och brynen går i samma ton det är då allt bara ser så jäkla perfekt ut! 🙂
Jag sa även det till Therese igår att jag hela tiden säger “det här är verkligen min look” för det känns så varje gång hon gör något och jag säger det även igen. Jag känner mig så hemma i den här looken, mitt 55cm långa skandinaviska svall i centre beiga toner. Hon kom på ett riktigt bra namn till den här looken igår men jag har fasen glömt bort det. Vilket som känner jag mig i alla fall så rätt i den här looken! 😀


7 kommentarer7 kommentarer om “Mitt nya hår”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej
  Håret ser fantastiskt ut!!
  Vad kostar det att göra detta? Dvs vad skulle jag få betala om jag skulle gå till Therese och få exakt samma behandling (inkl Hairtalks) som du?
  Kram

  Reply
 • Du ser helt SUPER ut !!
  Otrolig vacker, det passar dig såå bra att ha den längden. Det är otroligt långt men så fint. 🙂

  Reply
 • Hej!
  Undrar hur du gör så det inte syns vid uppsatt och när håret är superstylat?
  Mina fästen syns typ alltid vid uppsatt. Sätter bara i två-fyra för lite tjockare. Du sätter ju in en hel hästmann och ändå syns det inte

  Reply
 • WOW så jävla SNYGGT!!! 😍 Är det inte svårt att hålla håret trasselfritt? Jag hade extension för längesen men fick världens dreads i skallen trots att jag sov med fläta och allt man nu skulle göra. Har ett väldigt klistrigt hår i grunden. Kraam

  Reply
 • Sp fint de blev!
  Behöver din hjälp, jag gör en helrenovering av mig själv. Fyller 28, dags att ta tag i mig o lägga fokus på mig.
  Jag har pluggat klart till sommaren så kände att de va dags. Vill komma ut på arbetsmarknaden fräsch.
  Har börjat träna och äta bättre.
  Men åren bakom skolbänken har gjort sitt och jag är inte 20 längre.
  Dags för botox!
  Vilja din hjälp med vart och hur minska börja? Tips på ställe att gå till? Hur mycket ska man göra på en o samma gång osv.
  Så mycket frågor 😅
  Tack för fin blogg med massa inspiration

  Reply
 • Jättefin färg!! Men du sa att du ville va “edgy” o sticka ut med jättelångt superblont kallt hår a la kim k, men nu har du ändrat dig igen asså 😁 tjusigt iaf👌

  Reply
 • Hej fina du!
  Hur mycket kostar det att göra hairtalks? (Både förstagångsbehandling samt påfyllning) Hur ofta behöver man byta ut/göra om håret? 🙂

  Reply