Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:47 | February 1, 2019

AQA -Skönhetsfrågor!

Innehåller adlinks

Jag hade en frågestund på min Instagram där mina följare fick möjligheten att ställa frågor och så svarade jag på dom i ett blogginlägg. Här kommer det inlägget och jag har plockat ut de vanligaste frågorna!
HUR MÅLAR DU DINA BRYN?
Jag har gjort en tydligbrynguide där jag visar hur jag målar brynen steg för steg. Ni kan läsa den här!

VAD ANVÄNDER DU FÖR HÅRPRODUKTER?
För tillfället använder jag Kerastase Resistance Bain Extensioniste just nu då min frisör tipsade om den. Jag tvättar håret ca 2 gånger i veckan och då använder jag den serien. Använder silverschampot Eleven Australia en gång i veckan samt hårinpackning en gång i veckan.
När jag torkat det använder jag oljan från Kerastase i hårbotten. Olja samt värmeskydd från Moroccanoil i håret innan jag fönar det torrt med min Dyson. Efter det stylar jag det för det mesta med GHD Soft Curl Tong för att få de perfekta lockarna. Avslutar med den första hårsprayen som jag hittar hemma haha!
VILKET TORRSCHAMPO ANVÄNDER DU?
När det kommer till torrschampo så använder jag Batiste för det mesta och eftersom jag tränar så mycket och mitt hår blir svettige är det här är ett måste hos mig! Sedan borstar jag håret med en svinborste från Hairtalk. Allt är ju såklart inte mitt egna hår utan jag använder extenstions från Hairtalk som är en skonsam tejpmetod. Vilka nyanser, längt, bredd mm som används i mitt hår kan ni fråga min frisör @ThereseFrieberg.
HUR GER MAN HÅRET LITE MER BEACHKÄNSLA?
När det kommer till att skapa en mer beachig look så använder jag GHDs konformade styler, lämnar några centimeter av topparna raka och sedan sprayar jag med Moroccanoils texturespray, det blir hur nice som helst speciellt när man har lite kortare längd, typ page. 😉
HJÄLP, JAG HAR TORR HÅRBOTTEN!
Har man en torr hårbotten kan man försöka att tvätta håret mer sällan så att hårbotten får komma i balans och producera mer eget fett. Använd även produkter som är till för just torr skalp, jag har ingen på rak arm som jag kan rekommendera men prata med din frisör som garanterat om du har detta problem. 🙂

FOUNDATION MED FULL TÄCKNING?
De foundations som jag testat som ger bäst täckning är Makeup Forever Ultra HD samt bareMinerals barePRO.
VAD ANVÄNDER DU FÖR HUDVÅRD? 
Jag använder i princip samma sak hela tiden och har gjort det i många år. Ibland kan någon annan produkt komma och gästspela men de produkter som jag använder för det mesta är:
Rengöring från Jan Marini.
Serum, crème och ögoncreme från antingen Jan Marini eller Biotherm.
Ibland kan jag använda någon mask och peeling från olika märken men just nu kommer favoriterna från Peter Thomas Roth.
Sedan har jag även min räddare i nöden om min hud blossar upp, den här produkten från Dermaceutic bör alla ha som har detta problem!
Hudvårdsrutinen ser likadan ut på morgonen och kvällen; rengöring, serum, ögoncreme, crème. That´s it!
VAD SKA MAN ANVÄNDA OM MAN ÄR TORR OCH JOBBAR UTOMHUS?
Har man en torr hud så har NUXE en creme som heter Reve de Miel som är väldigt skyddande även mot kallt klimat. Även Biotherm för torr hud är bra. Tvätta ansiktet med rengöringscreme eller rengöringsmjölk istället för gel- och mousse. De två sistnämnda är bättre för en person med fet hud. Är man torr så får man heller inte vara rädd att peela huden, gör det en gång i veckan för att få bort döda hudceller för det underlättar för cremen att komma ner i den “nya” huden istället för att de döda hudcellerna suger åt sig allt.
VILKA ANSIKTSBEHANDLINGAR GÖR DU?
När det kommer till behandlingar ser jag till att gå på ansiktsbehandling var 8e vecka för portömmning samt milkpeel-masker. Det gör att pormaskar håller sig borta! Sedan peelar jag och lägger mask en gång i veckan och då tvättar jag rent mitt ansikte först för att inte gnugga omkring smutsen.
Sedan har jag även börjat med “laser” som har en föryngrande- samt uppstramande effekt och den ser till att min hud som lägg blossar hålls i schakt. Läs mer om den behandlingen här.

Är man väldigt oljig så bör man använda lite lättare hudvårdsprodukter, satsa på gel istället för feta cremer typ som Biotherm Aquasource den ljusgröna. Sedan när det kommer till makeup så är bareMinerals mineralsfoundation “Matt” väldigt bra för den lugnar huden, täpper inte till utan låter huden andas och suger upp sebum som annars gör att man blir väldigt glansig.
HUR FÅR MAN BORT ACNEÄRR?
Det finns olika metoder, bland annat kan man gå på olika salongsbehandlingar där de jobbar med högre syraprocent. Men man kan även göra Dermapen eller tex IPL (laser). Det är ganska kostsamt men värt det. Men vill man prova hemma så bör man kolla in märken som Priori och Men&Moy. 😉
NÄR DU FICK PROBLEM MED HUDEN, HUR GJORDE DU DÅ?
Jag besökte en hudläkare på Östermalm. Det var en klinik man inte behövde remiss till, så jag gick dit, visade upp min hud och sa “jag måste få hjälp asap och det måste försvinna helst igår” typ. Och då fick jag Tetralysal utskrivet och det var det som gjorde att allt försvann efter någon vecka. 🙂
VILKA PRODUKTER GER GLOW?
När det kommer till hudvård så skulle jag säga att det mesta med syra ger huden en fin glow. Det finns bland annat ampuller från Mesoestetic som är grymma och ger resultat direkt! Man använder en ampull varje eller varannan vecka. Även pumpapeelingen samt Glowcremen från PTR är magisk. Biotherms senaste Aquasourseserie är jättebra och ger huden en fin glow. Sedan finns det ju massa makeup som ger huden glow. Foundations som bareMinerals Complexion Rescue, Milanis highlightpalett och ni kan läsa om dom produkterna här!
HUR FÅR MAN TILL DEN PERFEKTA BASEN?
Jag har gjort en guide hur jag själv lägger min bas som är den perfekta för mig. Ni kan läsa den här!
STRESSAD MAMMA SOM KNAPPT HAR TID FÖR ATT SMINKA MIG, VAD ÄR DINA BÄSTA TIPS FÖR ATT FORTFARANDE SE FRÄSCH UT?
Man har ju inte all tid i världen för skönhetsfix när man har barn men det man kan göra för att slippa sätta undan tid varje dag det är att tex boka in sig på saker som ger ett längre resultat. Tex färga fransar och bryn på salong samt testa på att göra en permanent fransböjning. Det gör att man vaknar upp och känner sig redan fixad. Har man inga bryn kanske man ska kika på att kanske göra en bryntatuering. Tro mig, det här gör att man sparar så mycket tid. Sedan en bra concealer som tex bareMinerals serum concealer under ögonen, den smälter in otroligt bra, lägger sig inte i linjer och gör att det ser kakigt ut. Lite läppglans på det och sedan är man redo att möta världen! 😉
Sedan är ju jag själv besatt av brun utan sol för är jag brun så känner jag mig otroligt fräsch! Så att brun utan sola sig en- två gånger i veckan gör också att man ser väldigt fräsch ut. Den bästa BUSen genom tiderna hittar du här!
VILKEN ÄR DEN BÄSTA MASCARAN?
Oj jag har testat många men det finns en som är oslagbar, billig bra och levererar alltid! Isadora Insane Volume, alltså den är grym!


4 kommentarer4 kommentarer om “AQA -Skönhetsfrågor!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilket väder du får ge dej ut i när du åker till spelningen. Jag ska komma och festa nån gång när du spelar. Men jäklar vad kul ni kommer ha i kväll. 😊💃

  Reply
 • Hej,
  Vet du något bra puder som inte ser kakigt ut när man lägger på det. Letar just nu efter något bra som inte är allt för dyrt! smink är inte min starkaste sida.

  Reply
 • Hej,
  Jag misstänker att jag kanske har rosacea. Vad har du för tips då?

  Reply
 • Gå till en hudläkare för att bekräfta att det faktiskt ÄR rosacea innan du ber om tips för att behandla/dämpa det. Risken är ju att du lägger massvis med pengar på att hjälpa ett problem som du ”kanske” har, och får ett dåligt resultat.

  Reply