Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:05 | January 28, 2019

I min sminkväska

Innehåller adlinks


När jag och Xenia åkte till Edsbyn så körde vi en liten live på tåget där vi gick igenom min sminkväska. Som skönhetsbloggare kanske man förväntas att använda hur mycket makeup som helst men det gör jag inte. Och även om det är typ 10 produkter så använder jag ibland inte alla och när jag använder dom så är det inte mycket.
Men sedan har jag min hud att tacka väldigt mycket. Jag har ju alltid vart mån om att ta hand om den och har man en bra hud så underlättar det något otroligt. Det är ju lite svårare att måla en ojämn vägg med gammal plugg och hål än en spacklad och slipad. 😉
Men jag tänkte visa här nu vilka produkter som mer eller mindre alltid följer med mig när jag ska iväg och vet att jag ska sminka mig. Och jag kan även säga att målet med min makeup är att den ska se fräsch, glowig och naturlig ut. 🙂

BAS:
1) Jag kan börja med att säga att mitt mål med börjar alltid att lägga den bästa glowcremen jag testat, jag tar en ärtas storlek och smörjer in i huden och det här gör jag då såklart efter att jag tvättat mitt ansikte och smort in det med min hudvårdsrutin. Den applicerar jag med fingrarna.
Peter Thomas Roth 24 K Gold- Länk!
2) Sedan lägger jag min foundation som vart med mig i år och dagar, jag kommer nog aldrig vara utan den. Ger ett lätt photoshopat resultat då den är lite moussig i konsistensen, den har en lätt till medel täckning och smälter in otroligt lätt i huden. Jag använder färgen 08.
bareMinerals Complexión Rescue- Länk!
Den här produkten applicerar jag för det mesta med en Beautyblender men den fungerar även att lägga med tillhörande borste.
3) Efter jag lagt min foundation så täcker jag det som behövs med en concealer och även den är från samma märke. Den ger en otroligt bra täckning samtidigt som den är lätt och smidig i konsistensen vilket gör att den sjunker in bra i huden utan att det blir linjer under tex ögonen. Den applicerar jag med fingrarna. Jag använder färgen Light.
bareMinerals Bareskin Serum Concealer- Länk!

CONTOURING:
1) Det är inte alltid men ibland så lägger jag puder på min bas och när jag gör det så använder jag det här kompakta pudret som har en otroligt fin finish. Den är ljusreflekterande, otroligt lätt och lägger sig som en slöja över huden utan att se kakig ut. Jag använder nyansen Dim.
Hourglass Ambient Lightning Powder- Länk!
2) Solpuder använder jag inte så ofta längre men det är för att jag är mer besatt av brun utan sol och då räcker det med rouge känner jag. Men när jag lägger solpuder så är det detta och det är egentligen en highlighter för mörkare hud. Jag använder den även som ögonskugga och ibland som contouring när jag vill skapa lite skuggor.
Maybelline Master Chrome- Länk!
3) Rouget jag använder ger en väldigt fin persikonyans på kinderna samtidigt som den just doftar persika. Den är så himla lätt att applicera för att den ger inte så mycket färg direkt, det gör att man slipper kanterna. 😉
L´Orèal Lifes a peach- Länk!
4) Den här highlightpaletten är den bästa någonsin. Inte alls dyr men ack vad mycket den gör. Att den har tre nyanser gör att det blir mycket snyggare när man lägger den då man använder de på lite olika områden. Den vita lägger jag vid brynet, näsrygg och tipp. Champagnefärgade på kindbenet, amorbågen och hakan. Och den rosefärgade som en liten topping på rouget. 😉
Milani Highlightpalett- Länk!
Borstarna som jag använder är bara tre. Den stora använder jag till pudret, rouget och solpuder. En av de små använder jag när jag lägger globskugga eller shading med solpudret och den andra till highlight.

ÖGON OCH BRYN:
1) Brynen fyller jag i med den bästa och billigaste brynpennan, den är tunn och lite hårdare vilket gör det lättare att måla strå för strå. Jag använder färgen Taupe.
Depend brynpenna slim- Länk!
2) Av alla bryngeler jag testat så är den här absolut bäst, den får alla alltså verkligen alla bryn att sitta på plats och den är helt transparent.
Benefit brow gel- Länk!
3) När det kommer till mascara så varierar jag otroligt mycket. Jag använder upp en i taget och just nu använder jag den här som faktiskt är väldigt bra!
Lancome Monsieur mascara- Länk!


4 kommentarer4 kommentarer om “I min sminkväska”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, tack för ett efterlängtat inlägg 😉 visst är det Linda Hallberg borstar? Skulle du vilja skriva (eller länka till) vilka tre modeller det är du använder? Taaaaack💖

  Reply
 • Kul! Jag älskar som dig naturlig bas. Kommer garanterat klicka hem några från inlägget! Kul testa nytt o söka ännu bättre

  Reply
 • Vilken bus använder du till ansiktet? Tycker alla lägger sig i porerna.

  Reply
 • Vilken färg har du på bronzern? Såg att det fanns i tre olika färger😃

  Reply