Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:05 | January 24, 2019

När man jobbar i uppförsbacke


Igår tränade jag och Xenia på WörkOut och det var Eva som mer eller mindre slaktade oss haha. När man kör lite crossfitinspirerade pass brukar man köra upplägg som “21-18-15-12-9” osv vilket är antal reps av olika övningar. Det är väldigt jobbigt men något som är ännu jobbigare det är när man börjar med få reps och ska jobba i uppförsbacke som vi fick göra igår:

3-6-9-12-15-18-21
Kettlebellswingar
Mountainclimbers
Goblet squat
Kettlebellsnatch
Burpees
Det här var övningarna vi skulle köra och repetitionerna är siffrorna ovanför. Så man börjar att göra 3 reps av alla övningarna, sedan 6 reps av alla, 9 reps av alla och hela vägen upp till 21. Detta kära läsare är hemskt för när man är på 12 och man vanligtvis kör omvänt att man räknar ner så känns det som att det bara blir lättare eftersom det är färre repetitioner. Men igår blev det ju bara värre så det var mycket psyke vilket är min svagaste del när det kommer till träningen.
Jag har ju alltid vart en fruktansvärd tävlingsmänniska, ville alltid vara snabbats, starkast och bäst. Men jag har ändrat om hela mitt tankesätt med träningen eftersom den enda personen jag faktiskt tävlar mot är mig själv. Det är jag som ska få fram resultaten, det är jag som ska må bra och det är jag som ska utvecklas. Bara för att jag är snabbare eller starkare än någon annan så säger det inget om min personliga utveckling. Så hela det tänket jag hade innan är som borta.
Nu är jag mycket bättre på att fokusera på tekniken och att våga gå tyngre vikter och skiter mer eller mindre på att bli klar först. Okej vissa gånger när man kör AMRAP (då man ska samla så många varv som möjligt) och det är lite av en tävling då köttar jag på. Men i grund och botten är det ju bara sig själv man fuskar mot om tar mycket lättare vikter än man annars brukar köra på samt fuskar med tekniken.


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här