Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:08 | January 21, 2019

Hur man målar eyeliner

Innehåller adlinks


Att måla eyeliner med en vinge är inte lätt men precis som med allt annat så ger övning färdighet. Man föds inte med kunskapen att kunna måla en jämn eyeliner som är anpassad till ögonformen och är likadan på båda ögonen, det tar inte 10,000h som det sägs för att bli bra på något men det krävs en hel del träning. Mitt tips är ju att innan du tvättar ditt ansikte innan du lägger dig så kan du träna på att lägga din eyeliner. Gör det varje kväll under några dagar så ska du se att det tillslut sitter. 😉
Här kommer i alla fall mina tips på hur man målar en bra eyeliner!

1. Börja med att lägga en fransmarkering. Den lägger man med en blöt svart skugga och “sågar” in mellan fransarna med en snedskuren borste för att huden inte ska lysa igenom. Man kan se på vissa som lagt eyeliner att de inte vet om detta eller bara rent av glömt för då är det liksom “vita prickar” mellan fransarna så lägg alltid en fransmarkering!

Sedan kan man lägga eyeliner med olika produkter. Denna gång använde jag mig av en liquid eyelinerpenna. Känns nästan lite som en tuschpenna och just denna var lite svår att jobba med men det finns många andra bra produkter som ger ett bra resultat! 😉

1. Länk // 2. Länk // 3. Länk // 4. Länk // 5. Länk

2. Jag lägger pennan ner så att det blir en jämn linje när jag drar den efter fransarna.

3. Sedan när det är dags för vingen så mäter jag ut vinkeln. Jag går från ögast yttre kant till slutet av mitt bryn och då är det viktigt att man målat en bra form på brynen!

Ni har min brynguide steg för steg här- Klick!

Man måste såklart anpassa vingen efter hur ögat är, vissa har lite mer hängande ögonlock än andra och man vill inte att vingen ska gå in i något veck. Så alla kan inte ha detta gigantiska vingar i ytterkanten utan man får anpassa sin makeup efter ansiktet.

4. Jag börjar med att måla den undre linjen och tänker lite att den ska sluta där min egna globlinje börjar.
5. Sedan drar jag från ytterkanten och in mot mitten och jag vill att linjen ska vara så rak som möjligt.

Så när jag blundar så linjen på mitt öga vara relativt rak.

6. Sedan fyller jag i eyelinern och eftersom just den här pennan var lite dålig så tog jag en cakeeyeliner och fyllde i linjerna med så att dom blev mer intensiva och jämna. 🙂


9 kommentarer9 kommentarer om “Hur man målar eyeliner”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Herregud ändå så vackra ögon och målningen av eyelinern var super🖒

  Reply
 • Ja vad snyggt det blev. Jag får fortsätta öva. En vacker dag lyckas jag . Tycker det känns som minus 10 ute men ibland är man väll lite extra frusen. Ha det fint. 😊

  Reply
 • Ja övning ger ju färdighet 😀

  Reply
 • Jag har lärt mig att vingens vinkel ska vara en fortsättning på undre ögats “linje”. Alltså ligga lite högre upp än din om du förstår hur ja menar?

  Reply
 • Man kan göra lite olika 🙂

  Reply
 • Vet att du gillar att vara osminkad, men shit vad bra du passar i eyeliner!

  Reply
 • Tack snälla men som du säger, jag trivs mycket bättre med en lättare makeup eller ingen alls 😀

  Reply
 • Herregud ändå så vackra ögon och målningen av eyelinern var super🖒

  Reply
 • Tack snälla 😀

  Reply