Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:11 | January 10, 2019

Hej jag heter Annica! -Hej Annica!

Innehåller adlink

Bästa och framför allt snyggaste blendern från Smeg- Klick!

Har precis gjort mig en god mangosmoothie och klippt Stitchs klor. Jag tycker det är en sådan mysig stund när vi sitter på golvet tillsammans, hon ligger och vilar i mitt knä medan jag klipper. 🙂
Igår kväll var jag på mitt livs första CA-möte, Anonyma Kokainister (Cocaine Anonymous). Jag personligen har inga problem med varken alkohol eller droger utan jag följde med en person som stöd. Det här är ju helt anonymt och frivilligt, ibland är det öppna möten och då får vänner/ familjemedlemmar följa och ibland är det stängda. Igår när jag satt där och lyssnade på allas berättelser så blev jag så tagen och så förbaskat jäkla stolt över dom trots att jag inte kände dom. Hur de vart så starka och tagit sig från missbruket och hur de stöttade och peppade varandra och delade med sig av allt för att alla andra också skulle klara sig ur sina missbruk. Det var så fint, fy fan vilka fina människor!
Man går ett 12-stegsprogram i AA och CA och det första steget är det absolut svåraste då det är då man måste inse att man har ett problem. Det är så många idag som inte ens vet om att de har ett problem, hur vet man om man har ett problem? Måste man inte dricka varje dag i flera år för att vara alkoholist? Är man inte en person som sitter på en parkbänk med en ölburk i handen och inte har något hem? Nej! Jag sitter inte inne på det konkreta svaret på den här frågan men är det så att man har någon i sin omgivning som man inte tycker kan hantera alkohol eller kanske brukar droger så bör man ta upp det. Det kan vara tufft, det kan skapa en irritation mellan varandra men hellre det än att man aldrig kanske får se den andre personen igen för droger och alkohol är gift för kroppen och vet man inte hur man ska hantera det så kan det gå riktigt jävla illa.
I min bransch är det jättevanligt att folk att folk tar droger och man vet alltid när det vaknas fest vilka det är som alltid blir fulla och kaosar och det är så hemskt. När det också kommer till musikbranchen så är detta vardagsmat och på något sätt känner jag mig extra motiverad för att jag vill på något sätt visa att man kan festa, DJa och skapa musik utan att ens dricka eller röra en drog. Det är möjligt, det är inget som hör till eller står i ditt kontrakt.
Jag pratade med min vän igår att det här var något jag ville skriva om. Hen sa att jag inte borde det med tanke på att det är anonymt mm så jag kanske gör fel i detta att ens skriva ett inlägg om det. Men jag tänker också på att det som jag såg igår, hur människor som haft tunga missbruk tagit sig ur det och klarat sig bra i livet det var så jäkla inspirerande. Det är så hemskt att folk behöver ta till droger och alkohol för att känna att de mår bra eller vad de nu kan vara och om det mot förmodan skulle vara någon person som läser detta som har problem eller om det är någon anhörig till en person med problem, våga säga till. Våga rekommendera AA eller CA för att människorna där kommer hjälpa till att skapa skillnad. Vissa kanske tar det som en rejäl förolämpning att någon ens påpekar alkoholen eller drogerna men precis som i de 12 stegen så är det första svårast, att ens inse att man har ett problem. Våga vara spegeln den personen måste möta och se till att rädda innan det är försent!
Hörni, nu startar vi den här dagen. God morgon!


5 kommentarer5 kommentarer om “Hej jag heter Annica! -Hej Annica!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ett riktigt bra inlägg som jag tror kan hjälpa andra en bit på vägen att våga och ta mod till sig attt ta det där steget att ta emot hjälp för sitt missbruk. Vare sig det är en anhörig eller den som missbrukar så kan det vara lättare att veta att hjälp finns och att det är anonymt sen också att dom inte är ensamma. Så jag tycker du gjorde rätt som skrev om det ändå 💖

  Reply
 • Om din “vän” säger att du INTE borde skriva om det då gör du ju fel när du skriver om det?! Herregud lyssna på vad din “vän” säger och ta bort den delen som handlar om AA/CA…..

  Reply
 • Fast det är ju det här jag tycker är så viktigt att uppmärksamma då det är så många som har problem idag. Det finns hjälp att få och det bör fasen uppmärksammas!

  Reply
 • Jättebra att du lyfter detta! Förhoppningsvis inspirerar du någon!
  Kram från en Annika

  Reply
 • Den 11e traditionen inom CA samt AA är:
  ”Vår kontakt med allmänheten är baserad på rörelsens egen kraft snarare än på direkt propaganda. Vi bör alltid iaktta personlig anonymitet i förhållande till press, radio och film.”
  De 12 traditionerna följer man, likväl de 12 stegen.

  Reply