Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | January 10, 2019

Brynguide -Steg för steg!

Innehåller adlink


Här kommer en uppdaterad brynguide, hur jag själv fyller i mina bryn steg för steg och vad man bör tänka på! Alla produkterna som jag använder i detta inlägg hittar ni länkat nedan. 😉

Före och efter.


1. Plocka bort alla strån som är utanför din brynform. Alla vet inte hur man ska forma sina bryn men jag säger bara det att har man tjocka bryn se till att behålla dom för gör man som jag och plockar sönder brynen i tonåren ja då finns det en risk att dom inte kommer tillbaka. Därför har jag tatuerat mina bryn, det gjorde jag för många år sedan och det syns lite kvar fortfarande vilket underlättar väldigt mycket för mig när jag fyller i mina bryn.
Har man svårt att få till formen kan det vara värt att gå till en salong som hjälper dig att hitta en form som passar dig.
2. Borsta igenom brynen så stråna ligger bra. Ju äldre man blir desto strävare blir brynen så dom kan vara lite svåra att jobba med men försök att borsta till dom så att de ligger i den riktningen de växer. När du borstar igenom dom så tar du även bort lite sminkrester från tex din foundation om du lagt den innan.
3. Jag tycker det är snyggt med lite buskigare bryn men har du något strå som sticker upp extra mycket så kan du frisera dom lite lätt. Men tänk på att inte klippa dom för mycket så att dom just ser klippta ut. Här vill vi försöka att uppnå ett ganska så soft och naturligt resultat. 😉

Sedan behöver vi ta reda på hur långa brynen ska vara och när vingen börjar. Alla måste ju anpassa formen efter sina ögon och ansiktsform men jag personligen gillar när dom är lite mer raka i formen istället för rundade.
1. Lägg tex en penna från din näsvinge och rakt upp, där ska brynet börja.
2. Högsta punkten hittar du genom att lägga pennan från nästippen, genom iris på ögat och rakt ut.
3. Slutet får du fram genom nästippen, yttre delen av ögat och rakt ut.
Som sagt, detta är väldigt individuellt och man får anpassa allt lite. Man kanske har en bred näsa och då kan brynen bli väldigt korta eller så har man en liten näsa och då kanske brynen börjar för långt in… anpassa.

Jag själv använder mig av Eyebrow pencil Slim & Thin i färgen Taupe- Klick! Den är tunn och lätt att vara precis med. Den är inte för mjuk för tar man en penna som är väldigt mjuk då kan det bli kladdigt och brynen ser alldeles för målade ut.
Hur väljer man färg då? Jo försök att ta en nyans som är ganska lik din egna eller snäppet ljusare. Jag brukar ibland jobba med två och då använder jag en lite mörkare i yttre delen av brynet just för att naturliga bryn är ofta ljusare i början och något mörkare i ytterkant.

Jag själv börjar med att måla en liten mall undertill och jag skippar den främre delen av brynet. Så jag börjar en bit in, målar väldigt lätt och sedan ser jag till att förlänga det i ytterkant. Stämmer av med lite då och då för att se så brynen följer mallen hur långa dom ska vara, vart dom ska börja och högsta punkten.

1. Sedan målar jag den övre delen för att få en tydligare högsta punk och drar sedan ut den så den möter den yttre delen.
2. När det kommer till främre delen försöker jag måla lite strån istället, så jag målar lätt dit tunna strån nedifrån och rakt upp.
3. Sedan fyller jag i yttre delen, längden, med en lite mörkare penna. Du ska hela tiden vara väldigt lätt på handen för annars finns det en risk att dina bryn ser för målade ut.

Såhär ser brynen ut efter jag målat dom med pennan men det som ger det lilla extra till brynen är en bryngele!

1. Jag använder mig av 24-Hour Brow Setter Gel- Klick! som är den bästa gryngelen jag testat! Jag börjar med främre delen och den borstar jag in mot näsroten rakt upp för att brynen ska se lite mer buskiga ut.
2. Mittendelen försöker jag också få upp lite för det gör även att brynen ser tjockare ut.
3. Yttre delen borstar jag som jag målat, den vill jag ha lite mer definierad.

Och såhär blev resultatet. Är det något som gör stor skillnad i ett ansikte så är det brynen. Har man ett par riktigt bra bryn så kan man känna sig safe. När själv jag har mina bryn fixade behöver jag ingen annan makeup till. 😉


4 kommentarer4 kommentarer om “Brynguide -Steg för steg!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag inte plockat bort mina men tycker det är svårt att måla dom snyggt. Ska köpa den pennan du har och försöka. För det är snyggt när ögonbrynen syns lite mer.

  Reply
 • Dina bryn är perfekta innan målning också 🙂
  Jag lurar på att unna mig en 3D-körning. Saknar så mycket strån att det är svårt att måla riktigt bra.

  Reply
 • […] Ni har min brynguide steg för steg här- Klick! […]

  Reply
 • […] HUR MÅLAR DU DINA BRYN? Jag har gjort en tydligbrynguide där jag visar hur jag målar brynen steg för steg. Ni kan läsa den här! […]

  Reply