Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:18 | January 9, 2019

Tråkiga besked från banken


God morgon!
Solen skiner och jag känner mig så produktiv idag trots att jag inte hunnit uppdatera er förrän nu. Hur mår ni idag? Jag startade i alla fall min dag genom att ta liiiite sovmorgon sedan när jag klev upp råkade jag sparka in tån i soffan så halva stortånageln lossnade, alltså utan att överdriva. Den släppte längst ner och halva nagelbädden så nu har jag en tå med en halvt lackad nagel på… Snyggt…
Igår kväll var jag lite bitter, jag hade löst allt som hade med lägenheten att göra och väntade bara på det här beskedet om jag fick ta lånet eller ej och tillslut fick jag tag på min bankman som gav mig ett tråkigare besked. Grejen är den att jag har råd att ta lånet, jag har till och med råd att betala och leva om räntorna skulle bli skyhöga men dom har ju sina kalkyler som dom måste följa som alla måste passa in på och då mitt jobb är lite annorlunda så blir det lite konstigt i beräkningen. Så det kändes väldigt trist och jag kände mig lite nere igår men idag är det nya tag som gäller, jag pratade med mäklaren och har jämfört lite andra banker med varandra för att se hur dom gör med räntor etc. Och som läget ser ut nu så kan jag köpa mig en ny lägenhet för nästan det beloppet som jag ville låna så jag känner inte att allt har vart förgäves. Men det är just det att jag vill ha nyproduktion där allt är nytt och fräscht, jag är mer för det än sekelskifteslägenheter med lite äldre känsla.
Men det är ju egentligen ingen stress, jag har ett tryggt boende och stabil ekonomi. Det var bara det att det kändes som att en flytt var nästa steg för mig för att på något sätt komma vidare i mitt liv. 🙂
Men mäklaren vet vad jag är ute efter så han kommer återkomma så fort något liknande kommer upp, min lägenhet kommer som planerats fotas imorgon så den ska jag fixa lite med idag. Vi hörs lite senare! 🙂


8 kommentarer8 kommentarer om “Tråkiga besked från banken”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Har alla banker samma villkor, att du måste ha ett ”vanligt” jobb? Känns ju väldigt fånigt att det ska stupa på en sån skitsak när du ändå har råd.

  Reply
 • Ja det kändes lite konstigt men det är lagstiftat…

  Reply
 • Det lönar sig absolut att kolla med olika banker. Vi fick tvärnej från ena banken för ett lån trots kund sedan många, många år (SEB) men gick då till Handelsbanken som glatt sa ja till samma lånebelopp 😀 Så vi bytte bank bara. Det gick smidigt! Så det behöver inte vara för sent att få ihop till den lgh som du förälskade dig i.

  Reply
 • Det skiljde sig flera miljoner i lån hos bankerna, jag är i chock!

  Reply
 • Gud vad trist att deras kalkyler är så “insnöade” … om räntorna går upp till 7% som bankerna räknar på idag i deras kalkyler … ja då kommer väl många behöva flytta i Sthlm och andra storstäder där priserna är så höga och hur skall alla hitta hyresrätter? Nja, känns inte som ett verkligt scenario. Hoppas det löser sig. 😀

  Reply
 • Precis, det är så konstigt det där men det är så dom måste göra…

  Reply
 • Hej!
  Jag tycker du har så fin hårfärg! Vilken färg ha du?

  Reply
 • Kolla allt med Therese Frieberg på Instagram, hon är min frisör 😀

  Reply