Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:52 | January 9, 2019

Ta reda på hur din kropp mår!


För ett tag sedan gjorde jag en hälsokoll via Svensk Provtagning. Hälsan har nog aldrig stått så mycket i fokus som den gör nu och även om vi mår bra kanske kroppen inte gör det. Eller så kanske vi mår dåligt och sätter en diagnos på oss själva, jag menar hur många av er har inte googlat på “ont i magen” eller “huvudvärk” och så har ni fått värsta möjliga svaret på google!? Jag tror vi alla är överens om att Google är inte den bästa läkaren. 😉
Så jag gjorde så att jag gick in på deras hemsida och skrollade bland deras olika paket som finns, jag tex valde “Sportpaket Kvinna”. Sedan kan man se på deras sida vart deras provtagningar finns och dom har drop-in tider så det var enkelt att bara åka iväg. För att resultatet ska bli så exakt som möjligt så ska man helst göra det innan kl 10 och på fastande mage vilket jag gjorde. Så jag åkte in en morgon, dom tog blodprov på mig och redan dagen efter fick jag mina provresultat- direkt i telefonen. Jag fick ett mejl att nu kan du se dina resultat” så jag gick in i min journal och där kunde jag se svart på vitt vad det var som var okej och om det var något avvikande.
För mig var mitt Hemoglobin- och järnvärde lite för högt så jag gick in på varje flik och kollade hur mina värden såg ut samt att jag kollade läkarens kommentar där hen hade skrivit vad jag behövde göra för att det skulle bli normalt igen. Just i mitt fall så var det sannolikt uttorkning så det var ju enkelt fixat för mig då jag bara behövde tänka på att dricka lite mer vätska under dagen. 🙂
Det här är ju så förbaskat himla bra att genom ett blodprov kan du få svar på så himla mycket och verkligen se att dina värden i kroppen, om dom är bra eller om det är något som du behöver ändra på. Hur många går inte runt och är konstant trött, har huvudvärk, får kramper, mår illa etc. Istället för att Googla på dina svar eller försöka att boka någon tid hos läkare där det finns en risk för väntetid så går du bara till närmsta drop in, tar ett blodprov och får svar väldigt snabbt i telefonen för vårdcentralen gör mest troligt inte 30- tal analyser utan orsak… Plus att du får rekommendationer från en läkare vad som behövs göras om något är avvikande.
Jag har alltid sagt det och jag säger det igen, jag älskar saker som på något sätt underlättar i vardagen och det här är ett sådan enkelt sätt för att ta reda på hur kroppen mår. Precis som att gå till tandläkaren en gång om året kan man göra en hälsokoll bara för att se till att man mår bra. Håller ni inte med!?
Då detta är ett samarbete jag gör med Svensk Provtagning så kan jag erbjuda er 15% rabatt på deras olika paket. Ni får rabatten genom länken nedan så passa på medan nu har en härlig rabatt att kolla hur kroppen mår! 😀
Besök Svensk Provtagning och få 15% rabatt här- Klick!

Längst upp här kan man klicka sig vidare för att se läkaren kommentar.


16 kommentarer16 kommentarer om “Ta reda på hur din kropp mår!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men åh så perfekt för mig då jag länge gått och tänkt att kolla upp ett ställe som testar kroppens mående. Så toppenbra att man har resultateten i mobilen!!!
  Annars btw så ÄLSKAR jag dina makeupe tips!!
  Kram Anna

  Reply
 • Ja det är så himla smidigt!

  Reply
 • Men va? Skämtar du? Jämför du ett blodprov med en riktig hälsokontroll utförd av en läkare som lyssnar på hjärta, lungor, reflexer osv.?

  Reply
 • Fast A säger ingenstans i inlägget att detta blodprov ska ersätta en FULL hälsokontroll som inkluderar blodprov, reflexer, hjärta, lungor etc. Känner du själv att du inte har svårt att andas, dåliga reflexer, balans eller dylikt men däremot känner dig trött eller svårt att somna på natten så räcker det rent generellt med ett blodprov för att ta reda på orsaken – och det gör Svensk Provtagning lika väl som att gå till vårdcentralen. Går du till din husläkare för att du känner dig trött så kommer hen med största sannolikhet ta ett blodprov rather than att börja kolla dina reflexer och EKG utan direkt anledning.
  Andas lite och sluta läsa in något negativt i något så enkelt. Du kanske borde ta ett blodprov, eventuell brist på endorfiner 😉

  Reply
 • Helt rätt Leoni! 🙂

  Reply
 • Men Gud. Vi får väl ändå utgå ifrån att folk är normalbegåvade och inser skillnaden mellan att gå till vc när man behöver och att ta reda på vad ens kropp är i behov av via ett blodprov. Håller med tidigare kommentar (som jag skrattade mycket åt) endorfiner verkar du ha brist på.

  Reply
 • Ja men precis. Vet man specifikt vad det är man har problem med är det en sak men vill man kolla allt i kroppen för att se så allt är som det ska är detta perfekt!

  Reply
 • Ofta är det så att ska du göra en hälsokoll hos en läkare på tex VC så är det för att du kanske har något problem. Hostar du mycket, har svårt med andningen, balans eller vad det nu kan vara då kollar dom just det. Här kollar dom allt bara för att du själv vill. 😉

  Reply
 • Jag har gjort såna tester förut, asbra och viktigt att man gör men så krångligt om man behöver hjälp av en vanlig läkare sen i alla fall. För då börjar de krångla om att vem gjorde testet, vart, vad står det, vi kan inte se det i din journal etc. Så jobbiga så det slutar nästan med att du ändå måste ta testerna IGEN via vårdcentralen. Men det är viktigt att hålla koll på hälsan på ett eller annat sätt.

  Reply
 • Fast man kan också tänka såhär, även om du väljer att göra ett prov och tror att allt är bra kanske du får svar att något är avvikande. Då kan man sedan gå till läkare för att kolla närmare på det. Då slipper man leka detektiv själv 😉

  Reply
 • Vill bara säga att jag blir sjukt inspirerad av din blogg och att trots att du uppnåt så stora framgångar fortfarande är så ödmjuk, du får mig att vilja leva ett mer hälsosamt liv med mindre fest och mer träning och fokusera på saker som gör en glad, du e bäst, bra jobbat tjejen 🙌👍

  Reply
 • Wow vad kul att höra!
  Jag tycker det är så viktigt att ha fötterna på jorden och ärligt talat så är jag ju precis som vem som helst bara att jag knappar in mitt liv i inlägg på en blogg. Men jag älskar att kunna inspirera folk till det bättre 😀

  Reply
 • När var det du skulle spela i Jönköping och vilken klubb?😍😁

  Reply
 • Jönköping nästa helg måste dock kolla vilken klubb det var :O

  Reply
 • Tack för tips! Detta ska jag ta tag och göra. Inte för att jag är sjuk, tvärtom har jag bra immunförsvar osv men ändå skönt med en liten koll.

  Reply
 • Ja så man ser att allt är som det ska i kroppen 😀

  Reply