Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:02 | January 9, 2019

Den perfekta basen- steg för steg!

Innehåller adlinks


Hur får man till den perfekta basen? Många tror att man behöver hur mycket produkter som helst och lägga väldigt mycket av dom för att det ska bli fint. Såklart beror det på vad man är ute efter för resultat, en del vill ha den här “instagramlooken” med extremt jämn bas, en highlighter som mer ser ut som en reflex än lite glow och lösfransar som ser ut som fågelvingar.
Jag personligen är för en bas som ser ut som din egna hud 2.0! Den ska liksom inte se sminkad ut utan den ska bara vara sådär jämn och glowig och när man sedan tvättar sitt ansikte innan man går och lägger sig ska man fortfarande se ut som sig själv. Så med andra ord, en härlig liten uppgradering av sig själv helt enkelt. 😉

Före och efter.


Jag själv sitter alltid vid ett fönster och lägger min makeup för att få dagsljus, ser din makeup jämn och bra ut i dagsljus kan du alltid känna dig säker!
En fråga som jag vill ha ett ärligt svar på, hur många av er har inte lagt er makeup i badrummet och sedan när ni kommit in i en butik, hiss, omklädningsrum eller vad det nu kan vara för ställe som har stark belysning och känt “min makeup ser förjävlig ut”!? Ni behöver inte kommentera det men jag är övertygad om att några av er har vart med om detta, inklusive jag själv och honey no more!
Börjar du tidigt på dagarna och måste lägga din makeup i dålig belysning kan du i alla fall testa ut din bas när det är ljust ute för då vet du i alla fall att du har rätt nyans. 😉
Sedan har jag en spegel där ena sidan är vanlig och den andra sidan har förstoring, det är för att jag verkligen ska kunna se allt på nära håll så det inte lägger sig i linjer, är torrt och fnasigt, ser konstigt ut vid hårfästet eller ser kakigt ut.

Det allra första jag gör innan jag lägger min bas är att tvätta ansiktet noga, är jag torr så peelar jag lite innan och sedan återfuktar jag rejält. Foundation på en torr bas blir sällan snyggt så var rejält återfuktad innan!
Sedan lägger jag Gold Prism Highlightening cream- Klick! en produkt som ger sådan snygg lyster och har ljusreflekterande egenskaper som lurar ögat att huden ser mycket jämnare ut.

Efter det lägger jag min absoluta favoritfoundation som jag har haft i så många år och som mest troligt alltid kommer att vara med mig- Complexion Rescue färg nr 8- Klick! Den lägger jag helst med en Beautyblender-Klick! för att den ska bli så jämn som möjligt och för att få ut det mesta av produkten. Sedan är det så att när man applicerar med en fuktad BB så ger den mycket mer glow än om du lägger med en borste eller fingrarna. 😉

Ett sak som många glömmer eller kanske rent av inte tänker på är att lägga lite bas på öronen, har man uppsatt hår är detta något som syns jätteväl speciellt om man som jag blir lätt röd om dom.
Sedan brukar jag dra in hakan för att dra ner basen under käklinjen, det är för att slippa kanten som man kan få. Även om du har en bas som är perfekt mot din hudton så bör man ändå dra ner den just för att det ska bli en mjukare och naturligare övergång. 😉

Det här med concealer gör alla olika, vissa lägger innan och vissa inklusive jag lägger efter och det är för att jag aldrig vet riktigt hur mycket min bas täcker. Vissa dagar har jag väldigt mörka ringar under ögonen medan andra inga alls. Därför väntar jag med min concealer till efter min foundation för att se hur mycket som behövs läggas. Och min concealer ska även lik min egna hudton för att den ska smälta in som bäst.
När det kommer till appliceringen av den så gör jag det med fingrarna. Varma fingertoppar gör att den också blir smidigare att lägga och just smälter in bättre i huden. Du kommer åt på ett annat sätt och risken för att det ska lägga sig i linjer och bli kakigt är minimal. Jag lägger concealer under ögat men även på locket för att dölja mina blodkärl som annars syns ganska väl pga huden där är så tunn och fin.
Jag använder för tillfället Bareskin Serum Concealer i färgen “Light” och den hittar ni här- Klick!

När jag lagt den så återgår jag till min BB och ser till att den blandas ut med min bas så det blir en jämn övergång.

Jag gör lite olika med puder, ibland lägger jag och ibland inte men just Hourglass Lightening Powder- Klick! är överlägset. Det ger en snygg glowig bas, lämnar inget pudrigt resultat utan lägger sig som en lägg slöja över huden.

När jag lägger mitt puder är jag noga med att stryka det medhårs. Vi har ju små fjun i ansiktet och lägger man pudret lite hur som helst kan det lämnas små spår av det, så gör som vi svenskar alltid gör -alltså stryka allt medhårs. 😉

Såhär ser basen ut när den är klar, innan jag lägger mitt rouge, highlight och allt vad det innebär. Det kan tyckas ta hur lång tid som helst att få till denna bas med tanke på alla steg men ärligt talat så tar det inte mer än 5 min. Jag kan säkert klara mig på 3 min om jag är riktigt snabb. 😉
PS! Den här basen fungerar superbra även på en hud med acneacneärr- läs det inlägget här!


11 kommentarer11 kommentarer om “Den perfekta basen- steg för steg!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Blir alltid så inspirerad av dig och sånna här sminkinlägg tycker jag är så himla bra. Min fråga är om du har något tips på en bra bb-cream/ foundation som täcker bra om man har lätt för att bli röd i ansiktet? Jag har haft de här problemen så länge jag kan minnas att när jag är osminkad (även haft en foundation som inte täckt så bra) kan jag bli knallröd i ansiktet. Det behöver inte bara vara för att jag blir generad utan jag kan bara bli det ändå utan anledning bara om någon pratar med mig. Det här är så sjukt jobbigt och jag vågar inte lämna hemmet osminkad. Så har du något bra tips på något som kan hjälpa mot detta tar jag gärna emot det 🙂

  Reply
 • Gud vad kul! Det kommer flera 😉
  Har du testat bareminerals originalfoundation, alltså mineralerna? Dom har en lugnande egenskap på huden och hjälper många som är väldigt känsliga och blir lätt röd. 🙂

  Reply
 • Nu tänkte jag tipsa att apoteket har flera alternativ mot att dämpa det röda i huden. Annica vet säkert fler ställen.

  Reply
 • Kom gärna med alla tips ni med 😀

  Reply
 • Jag vill som du helst inte använda så mycket smink utan vill främst få en jämnare bas som ser naturlig ut. Jag har en del porer som både är svarta och såna som bara är vita och partier där jag kan vara yttorr. Jag rengör mig varje kväll och använder peeling minst två gånger i veckan.Jag ser alltid till att vara återfuktad innan jag lägger på foundation. Trots det kan jag uppleva att jag både ser torr ut i ansiktet och att både svarta o vita porer syns samt att jag inte får någon jämn bas, Har du några tips eller vad tror du jag gör för fel?

  Reply
 • Jag använder inte mycket smink, det är det som är grejen. Det kanske ser mycket ut men det är väldigt lätt och tunt 🙂
  Peelar du ansiktet för att få bort de döda hudcellerna? Och vad använder du för makeup?

  Reply
 • Jag peelar mig minst två gånger i veckan. Jag använder Bare Minerals lös foundation eller Compexion Rescue.

  Reply
 • Hej Therese
  Jag som du har också porer främst över näsan. Jag har dock lyckats bli en aning bättre i huden de senaste veckorna med hjälp av ngr saker, tänkte jag kunde hjälpa till.
  Jag har en tandborste (mjukare) som jag steriliserar med handsprit eller kokar, tar på lite tandkräm och skubbar lätt på de partier jag har mycket tilltäppta porer på, detta gör jag ngn gång i veckan.
  Jag peelar också ansiktet med skrubb från mary kay just nu och efter använder jag sand and sky ansisktsmask.
  Jag använder aldrig smink när jag är hemma. Tvättar ansiktet varje morgon och kväll och torkar med en ny liten handduk (som en tvättlapp) efter varje tvätt. Varmt vatten först och kallt vatten efter tvål.
  Jag gick över till dermalogica ansiktstlotion utan olja i för att inte få så oljig hud, den har gjort under på min hy. Ibland använder jag även den svarta masken som drar ut pormaskar och krymper porerna.
  Nu klickade jag hem några av produkterna som Annica tipsade om i inlägget för att få en fin och lätt bas.
  Det är tidskrävande och dyrt att komma igång med alla nya produkter men jag tycker det är värt det då jag tycker det är otroligt jobbigt att ha så olja hy med pormaskar.
  Men skam den som ger sig. Hoppas du kan ta ngr tips 🙂

  Reply
 • Jag skulle så önska att jag kunde ha en ”jämn bas” alltså inte alltför mycket smink i ansiktet helt enkelt. Problemet är att så fort jag dricker ett glas vin eller blir varm över lag så blir jag illröd över hela kinderna. Vad har du för tips till en sån som mig?
  Använder just nu urban decays all nighter, den är typ verkligen 100% täckning!! Men ja jag känner mig så otroligt sminkad 😩 skulle uppskatta jätte mycket om du hade tips 💗💗

  Reply
 • Hej Annica, älskar alla dessa make up tips du har 🙂 Så kul att få inspiration av dig!
  Men till min fråga, vad är dina bästa tips för att få sminket att inte se “kakigt” ut? Känns som om jag alltid får det kakigt varje gång jag sminkar mig… Need your help asap!

  Reply
 • Använd inte så mycket produkt. Använd nästan rinnande foundation och verkligen arbeta ut den så det inte blir ett tjockt lager. Beautyblender eller fingrarna ger bäst resultat!

  Reply