Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | January 7, 2019

Hur man räddar trasiga naglar

Innehåller adlinks


Något som är väldigt terapeutiskt för mig så är det att lacka naglar och igår när jag såg Xenias naglar skrek nagelterapeuten inom mig (nej jag har ingen utbildning, har bara självutnämnt mig till en) att detta är något som jag måste ta tag i. Sagt och gjort och jäklar vilken skillnad det blev! 😀

Såhär såg Xenias naglar ut innan. Man kan väl säga att hon är ganska duktig på att lacka naglarna utan att tänka på någon bas eller topp och jag skulle också kunna ge henne pris för att kunna lacka naglarna samtidigt som hon kör bil, det är inte alla som kan haha.

Hon fick ta bort sitt lack med min Dip-in Nagellackremover (som du hittar här- Klick!)

Efter det lade jag O2 Cuticle Peeling (hittar du här- Klick!) för att ta bort alla döda hudceller på hennes naglar samt få bort alla flisor och torra partier på hennes nagelband. Den lät jag sitta på i ca 5 min men det brukar vanligtvis räcka med 2. Jag själv brukar använda denna varje eller varannan vecka beroende på hur mina nagelband ser ut.
Efter 2 min är det bara att skölja av och samtidigt borsta bort det med en nagelborste.

Då hennes nagelband var så torra och trasiga så oljade jag in dom rejält innan jag ens började lacka hennes naglar. Så hennes naglar var mer eller mindre dränkta i Grape & Avokado Nail Oil (hittar du här- Klick!) innan själva lackningen.

Sedan filade jag till Xenias naglar och hon hade även lite material på dom sedan tidigare men jag filade bort det mesta då det hade börjat lossnat på ganska många ställen.
Som bas- och topplack använde jag O2 5in1 (hittar du här- Klick!) som är en grym multiprodukt, jag älskar allt som förenklar saker och som gör att du inte behöver ha tusen saker att arbeta med. Sedan lackade jag med denna färg på nagellacket ( -Klick!) och avslutade med att olja och smörja in hennes naglar ytterligare.
Det blev en stor skillnad på hennes naglar och detta är endast efter en omgång så de här produkterna som är ganska billiga gör stor skillnad på tassarna! 😀


5 kommentarer5 kommentarer om “Hur man räddar trasiga naglar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gu så bra tips 😀
  Har du något bra tips för att stärka naglarna med? Mina är så mjuka att dom går att böja utan problem och alltid ser ut som spadar när de är lite längre xD

  Reply
 • Hej annica och tack för en sjukt bra blogg! Jag har några frågor som det hade vart superkul att få svar på:)
  1. Har du tips på hudvård förr torr hud, som rengöring och serum? Har köpt reve de miel kräm som du tipsade om sm fungerade jättebra! Runt den prisklassen på Max 300-400kr har jag råd med.
  2. Har du tips för oss som tränar mycket styrka och får lite mer muskler på överarmar och ryggen, hur man hittar kläder som inte blir för tighta på överkroppen? Har tidigare haft S, men börjar bli svårt på armarna och M känns för stort i övrigt på kroppen. Hur gör du för att hitta kläder?
  3. Du gör ju en del behandlingar, men jag undrar om du någon gång har gjort en behandling eller förlängning av ögonfransarna? Tycker du en vanlig fransförlängning ser onaturlig ut? Har du erfarenhet av Lashlift? 🙂
  Kram på dig

  Reply
 • Wow vilken skillnad!! Duktig du är!! <3

  Reply
 • Ja det blev en stor skillnad 😀

  Reply
 • Gud vilken skillnad! Riktig wow-effekt! 😄

  Reply