Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:33 | January 4, 2019

Mina värden i kroppen


Hello friday!
Igår kväll satt jag och en kompis med musiken i flera timmar. Jag fick hjälp med att strukturera upp en del så det låter bra, några ljud justerades och jag fick även lite feedback. Jag har ju extremt hög press på mig själv och har också svårt att ta emot beröm. Säger något att jag gjort något bra så är det mer vanligt att jag tänker “om jag hade gjort såhär hade det blivit ännu bättre” istället för att faktiskt suga in det och bara “fan bra jobbat Ankan”. Men jag fick faktiskt mycket beröm igår och det var så kul med tanke på att jag inte alls hållit på så länge. Så planen nu är att göra klart den, hitta någon som kan sjunga på den och sedan är den nog redo för att släppas till våren. Det är rätt sjukt om jag tänker efter. 🙈
Kollade min mejl imorse och hade fått en del av mina provresultat och jag har lite för höga hemoglobin- och järnvärden. Dom samspelar ju en del så jag inväntar bara svar från läkaren för att se vad jag behöver göra för att sänka dom. Alltså jag blir mer och mer glad över det här samarbetet för att jag vet att så många hade mått så jäkla mycket bättre genom att ta blodprov och fått sina provsvar direkt i telefonen. Det är så jäkla lätt fixat liksom.
Nu ska vi äta lite frukost här och sedan fortsätta med musiken. ☺️


16 kommentarer16 kommentarer om “Mina värden i kroppen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du är så söt!! Jätte fin blogg har du, ska fortsätta följa dig. Men först ska jag titta igenom alla gamla blogg inlägg;)

  Reply
 • Men tack och trevlig läsning 😀

  Reply
 • Vad exakt är ditt HB och serum järn? Tar du några tillskott som innehåller järn? Kolla även på dina proteinpulver och bars, de är oftast berikade med vitaminer och mineraler. Dagsbehovet är 15-18 mg järn per dag. Att du tränar så hårt är även det en vanlig orsak till höga blodvärden och inget att oroa sig för. Är det superhögt kan man ge blod för att normalisera det, men annars är det ingen fara. Tvärtom är det positivt och något som gör att du mår bättre. Många kvinnor sliter med att få i sig järn och går omkring med kronisk järnbrist. Har själv haft det jobbigt med anemi i flera år, det är verkligen inte kul. Järn och HB ska transportera syre runt till kroppens alla organ och vävnader, med för låga värden fungerar inte systemet. Kroppen går på sparlåga, jag fryser, har svårt att andas, känner mig svag och svimfärdig.

  Reply
 • Annicas utbildade läkare kan säkerligen hjälpa henne med värdena och vad som behöver ändras/inte ändras. Alla kroppar är olika och reagerar olika, M.

  Reply
 • Visst kan hennes läkare sitt yrke.
  Men man ska vara medveten om att för höga värden av S-järn och hemoglobin inte är bra. Nu beror det på hur stor avvikelsen är, och vad förhöjningen beror på. Kan vara så enkelt att personen ej druckit tillräckligt. Men ett nytt test på de förhöjda värdena kan vara ett första steg.

  Reply
 • Nej det hade ju vart skönt om allt stod bra till i kroppen men nu var det ju bra att jag gjorde detta så jag kan rätta till det 😀

  Reply
 • Ja men precis, det ska bli intressant att höra vad hen säger.

  Reply
 • Nej jag gör inte det men jag tänker att jag skulle kunna bli bättre på att tex dricka mer vatten, det kan bara vara en sådan grej att jag är lite uttorkad?
  Men jag väntar på läkarens råd så får vi se vad hen säger 🙂

  Reply
 • Exakt, värdet kan bero på nått så enkelt som att du drukigt för lite.
  Din läkare kommer såklart att ta beslut om eventuella vidare åtgärder.

  Reply
 • Jag tänker att avvikande kan väl lika gärna innebära låga? Isf är det ju inget konstigt som kvinna. Det där löser doktorn!

  Reply
 • Visst är det som du säger, det står bara avvikande och kan lika gärna vara lågt.
  Men många tror att ett för högt hemoglobin och s-järn är bra, men det är det ej. (Mitt första svar var till personen som skrev om s-järn och hb, som jag uppfattade tyckte att högt värde är bra).

  Reply
 • Fast man kan klicka sig in och se sina värden och där såg jag mina resultat. Men det kan ju bara vara just den dagen och att det är enkelt att ordna 🙂

  Reply
 • Nej mina var höga när jag klickade mig in på dom.

  Reply
 • Vem sov du över hos? Är det han som du handlade med igår? 😉

  Reply
 • Det där låter riktigt riktigt creepy!! 😳 Låter som en riktig stalker!

  Reply
 • Nej det är ingen stalker 😉

  Reply