Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:23 | January 3, 2019

Kolla kroppens värden

Hallå!
Är allt bra med er? Imorse blev jag tappad på blod, jag var hos läkare för att göra en så jäkla grym hälsokoll.
Alltså lyssna på det här, för länge sedan snackade jag om att man borde kunna gå till läkaren, lämna blodprov och sedan kollar dom alla ens värden i kroppen för att se om man har brist på något eller om det är något organ som inte levererar som det ska.
Innan jul fick jag en samarbetsförfrågan av Svenskprovtagning och det gäller just det som jag eftersökt. Så via deras sida beställer man vilket prov man vill göra, jag tog “sportpaket kvinna”, sedan går man till någon av deras drop-in mottagningar för att ta blodprov och då kollar dom typ allt i hela kroppen. Blodstatus, mineraler, hjärta, kärl, vitaminer, inflammationer, njurfunktion, enzymer, diabetes, metabolstörning, sköldkörteln mm.
Det är ju så många idag som går runt och har smärtor, rubbningar, man har krämpor och vet inte vad det är, man sätter liksom diagnoser på sig själv, googlar runt och det slutar alltid med att man tror att man har cancer. Genom ett blodprov kan du få svar på så jäkla mycket och jag sa det till en vän det här bör man göra en gång om året, precis som att man går till tandläkaren och checkar sina tänder. Lämna ett blodprov och få svar inom 3-5 dagar och du får alla resultat direkt till telefonen. Då kan man få svar på varför man är extremt trött, varför man har konstans huvudvärk, kramper i bröstkorgen, konstant sötsug mm. Det här är ju en grym hälsokontroll som visar hur dina värden är, hur din kropp mår och vad den behöver.
Jag kommer skriva lite mer om detta så fort jag får mina provresultat, det ska bli intressant att se hur min kropp mår och dess värden.
Efter jag var hos läkaren blev det lite frukost eftersom man helst skulle vara fastande innan provtagningen. Så det blev lite scones och en ruggigt god cappuccino. ☺️


20 kommentarer20 kommentarer om “Kolla kroppens värden”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gjorde också en sån blodkoll imorse för att kolla värdena ☺️

  Reply
 • Gick det bra? 😀

  Reply
 • Vad kul! Jag skulle också gärna vilja kolla upp mina blodvärden!

  Reply
 • Ja så himla bra!! 😍

  Reply
 • Jättebra, men tyvärr stirrar sig läkarna blinda på enbart siffrorna och lyssnar inte alls till ens symtom. Kanske är skillnad om man går privat förstås! Kram

  Reply
 • Fast här får dom svart på vitt om det är något som inte stämmer rätt till i kroppen och sedan utefter det kan man kolla på andra symptom 🙂

  Reply
 • Vad kostar såna prover? Blodproverna vet ja. Men tänkte om det kostar något speciellt? Och vad finns det att välja mellan. #Östersund

  Reply
 • Det kostade ca 1400kr och då kollar dom allt 😀

  Reply
 • Om man faktisk känner sig sjuk, trött, har ont osv så kan och ska man gå till sin vårdcentral och be om hjälp. Det kostar 100 spänn inkl alla prover pga att vi betalar minst 30% i skatt. Vi har redan betalat för sjukvård, vi ska inte behöva betala dubbelt upp! Om man är frisk men bara vill göra en hälsokoll så kan absolut dessa privata provföretagen vara en bra grej, det finns hur många som helst. Det är inte de själva som vare sig tar provet eller analyserar dem, de samarbetar alla med ett fåtal stora lab som gör analyserna så det spelar ingen större roll vilket man väljer. Själv har jag testat werlabs och var nöjd med det. Det är dock dyrt! Över 1000 kr för en basic panel. Kan också vara bra om ens läkare inte håller med en om att vissa prov ska tas, att man vill kolla NU och inte vänta i en månad på en läkartid på vårdcentralen osv. Men mår ni inte bra ska ni som sagt i första hand vända er till den vårdcentral där ni är listade. 🙂

  Reply
 • M jo visst man går till vårdcentralen. Och säger där till läkare vilka prover man vill ha. Billigt och bra. Dom upptäckt jag hade järnbrist. Och fick då tabletter för det.

  Reply
 • Ja men här tar dom prover på typ allt så slipper du själv gissa dig fram vad dom behöver kika på ☺️

  Reply
 • Håller med. Tycker det är svårt att få VC att ta några prover alls, då måste man tjata och vara väldigt bestämd, och hur kul är det? Nä, bättre beställa privat även om det kostar en slant.

  Reply
 • Jag aldrig behövt tjata. I så fall skulle jag byta läkare. Alla behöver ibland kolla sina olika värden. Jag är nöjd.

 • Ja du går när du själv har tid då det är drop in, jag väntade 20min det tog typ 10 min att göra det och fick svar redan dagen efter 😀

 • Hello! Kommer du möjligtvis ha något erbjudande till dina läsare kring detta? 😃

  Reply
 • Självklart kommer jag kunna lösa det 😀

  Reply
 • Jag undrar samma som ovanstående ☝️ hade varit så bra med en rabatt eller erbjudande till hälsokontrollen! 😁

  Reply
 • Absolut ska vi lösa det! 😀

  Reply
 • Har nu kollat igenom alla alternativ man kan välja. Dessa tester är inte speciellt övergripande alls och som en del skrivit här så kan de flesta tas på VC för en bråkdel av pengarna. Vill du verkligen veta hur kroppen mår behöver du ta fler prover än dessa! Kontakta en riktigt bra funktionmedicinare så kan denne vägleda dig och du får en RIKTIG utredning av precis ALLT. Men detta är också bra, dock inte så omfattande tyvärr.
  Kram H

  Reply
 • Det är många fler svar än de som jag visar på bilden 😉

  Reply