Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:12 | January 2, 2019

Information om Macau


Sista resan jag gjorde under 2018 var ju till Macau som ligger i Kina. Jag hade aldrig besökt Kina innan men när det kom på tal så kändes det som en jätterolig ide, speciellt Macau som påminde lite om Las Vegas och där var jag ju året innan.
I december så är det väldigt behagligt väder där, vi hade det närmare 30° varje dag och på kvällarna så blev det svalare att det var skönt att ha på sig långa byxor och en hoodie. Det var inte alls lika mycket folk där som jag hade förväntat mig, jag hade en bild av att det skulle vara smockat med människor på gatorna och att man skulle behöva tränga sig fram men det var typ som i Stockholm.
Macau påminde som sagt en hel del om Las Vegas, det var höga gigantiska och framför allt häftiga byggnader, massor av hotell och alla hade casinon. Gatorna var otroligt rena och dom hade till och med utmärkta ställen som folk fick röka på, allt för att det inte skulle ligga fimpar överallt. Jag såg inte en enda person skräpa ner under tiden vi var där, inte ens spotta ut ett tuggummi.

Det som jag gillade med Macau var att dom hade två olika delar, en äldre bevarad del med mycket kultur och historia. Vi var på en stadsvandring en förmiddag och då besökte vi bland annat The Monkey King Temple. Deras tro här är väldigt stark så varje morgon skänker människorna här gåvor till sina gudar i form av mat och dryck men de tänder även tre rökelser som står för speciella saker. När vi fortsatte ner i parken möttes vi att otroligt många olika grupper som hade lite morgongympa, tai chi. Det såg så harmoniskt ut, de olika grupperna hade olika musik och körde i olika tempon och det här var något som vem som helst fick haka på. Jag och Daniel hoppade in i en grupp med äldre damer som hade en väldigt lugn och harmonisk tai chi och när vi kom in i det blev vi så lugna och fridfulla. Det var liksom ett skönt sätt att börja sin morgon med!

Idag bor över 600 tusen människor på Macau och senaste året hade halvön över 30 miljoner turister, helt galet! Men det är också för att det är så himla lätt för människor i Asien att ta sig dit med flyg eller färja. Jag och Daniel flög ju från Arlanda, mellanlandade i Bangkok och flög vidare till Hongkong. Därifrån tog vi bara en färja över som tog ca 1 timma och sedan var vi framme. Vi åkte från färjeterminalen till vårt hotell City of Dreams och det tog oss 15-20 minuter max och det är väldigt billigt att åka taxi i Macau. Där betalar man antingen med Hongkong Dollar eller Macau Money och det är ungefär som i Sverige, en Hongkongdollar är strax över en krona. Så en 15 min taxiresa kostade runt 200kr vilket är hur billigt som helst!
När vi var i Macau så fick vi äta på lite finare restauranger och jag kan säga såhär att gillar man indisk mat så bör man besöka The Golden Peacock som ligger inne i byggnaden The Venitian. Har man ätit indiskt där så kan man nästan glömma att beställa från Foodora för du kommer aldrig någonsin kunna mäta den maten med den man får på The Golden Peacock. Det var så brutalt gott och vi satt där ganska länge och njöt av de fantastisk smakerna. Vi blev så mätta att vi knappt kunde få i oss efterrätt och då ni, då är vi mätta! 😀

Längs The Cotai Strip fanns de här olika gigantiska byggnaderna som då var hotell, bland annat City of Dreams, The Venetian, The Parisian men även olika lyxiga butiker samt gallerior som hade dag dygnet runt. Ja inne i The Parisian som var ett hotell inspirerat från Paris så fanns det en del som hade ett panoramatak med en blå himmel som rörde på sig så ibland kunde det komma lite moln svävandes förbi. Ett sådant hade jag velat ha hemma i min lägenhet! 😀
Eftersom det här hotellet var väldigt Parisinspirerat så hade dom såklart ett Eiffeltorn som man kunde åka upp till. Åkte man till toppen så var man halvvägs upp i det riktiga så det här var ju då häften så stort men man fick sig en bra och fin utsikt därifrån och en tydlig bild av vart allt låg.

Inne i The Parisian fick vi ju också en välkänd ansiktsbehandling på Le Spa´tique som utförs på de som ska gå The Victorias Secret Show. Vi var där i över två timmar och blev rejält bortskämda och när man ändå är här så bör man boka in sig. Jag har vart på många behandlingar i mina dagar och den här går upp till topp tre bästa någonsin!

Trots allt modernt och häftigt vi fick se så var det magiskt att få komma till det här kinesiska tempel A-ma. Jag blev helt pirrig och i extas när jag såg detta men så fort jag kom innanför portarna var det som att all stress slungades ur mig och blev så harmonisk. Dofterna från alla rökelserna, alla dekorationer runt om, energin här innanför murarna var så lugn att jag kände att det här är något som jag behöver ha nära mig. Så vet någon om ett kinesiskt tempel i Stockholm säg till!
Det var väldigt fint och precis som med alla andra tempel så skänkte man även små gåvor här och tände de tre rökelserna för att ens familj och omgivning skulle må bra och få ett fint liv.

Är man i Macau och älskar äventyr och att utmana sig själv så bör man boka in sig på ett av världens högsta bungyjumps i Macau Tower. Jag gjorde det. Jag som är otroligt höjdrädd älskar också att få adrenalinkickar och att just våga utmana mig själv så samma dag som vi skulle åka hem hade jag bokat in ett hopp på morgonen och jag älskade varenda sekund av det. Det var en av de läskigaste sakerna jag gjort men jag tvekade inte en sekund på att inte hoppa.
Många har frågat mig hur det känns när man studsar upp igen men allt är så mjukt att man knappt märker när man studsar upp igen. Jag var tvungen att kolla runtomkring mig för att se om jag fortfarande var påväg ner eller upp för att sedan dra ut spärren mellan fötterna så jag kom upp i sittande ställning. Så nej, ingen känsla av att inälvorna skulle komma ut genom näsan eller något haha. Detta var typ det bästa under hela resan och jag rekommenderar verkligen er att göra detta! 😀
För er som är sugna på att åka, vi svenska medborgare kan stanna i Macau i upp till 90 dagar utan visum. 😉


7 kommentarer7 kommentarer om “Information om Macau”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vart kommer de blå jeansen ifrån? Ser jättefina ut!

  Reply
 • Från Diesel 🙂

  Reply
 • En fråga om bungyjump: Hur kommer man upp igen efter man hoppat ner? Blir man upphissad eller studsar man hela vägen upp?
  Du är för övrigt superduktig på att blogga. Det är jättehärligt att du är så personligt och jag tror verkligen det inspirerar andra.

  Reply
 • Jag tror att man landar på marken haha! 🙂

  Reply
 • Nej man hissas ner. Man studsar två tre gånger men det är inget som känns eller är jobbigt. Sedan när man stannar till lite börjar dom hissa ner en 🙂
  Tack snälla!

  Reply
 • Wow vad modigt av dig, skulle aldrig våga!! Får man inte ont i ryggen eller nacken typ??

  Reply
 • Nej inte alls 😀

  Reply