Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:05 | December 19, 2018

Kinesiskt tempel och portugisisk mat


Jag och Daniel ligger på våra rum halvsover och försöker att jobba samtidigt, nu kan jag säga att jetlagen är jobbig. Jag har vart helt mosig i skallen hela dagen och till och med Daniel börjar komma lite ur balans, men det är också för att vi har så smockat schema med alla saker vi ska hinna med under dagarna. Men jag är så glad för att vi har det så för vi får verkligen se mycket av Macau på så få dagar. Som jag sa igår, det känns som vi vart här i en vecka med tanke på allt vi hunnit med.
Idag fick jag äntligen se det som jag hade sett så mycket fram emot, ett riktigt kinesiskt tempel. Innan vi åkte hade jag en bild i skallen, garanterat från filmer, ett stort rött tempel, runda lampor med tassels, rökelser, drakmönster mm. Det var exakt såhär jag hade föreställt mig att det skulle vara så jag blev så glad när vi hoppade ur vår bil och skulle få knata in.
Vi gick runt och det var så tyst och fridfullt. Måste även nämna att vädret är helt magiskt här, tänka sig att jag hann få lite sol dagarna innan julafton så när jag var innanför staketet till templet så var det lite som att tiden stod stilla. Jag gick en stund för mig själv, helt tyst och tänkte liksom ingenting det kändes som att meditera genom att bara vara där. Det är helt gratis att besöka det här stället och är man i Macau så bör man göra det. 🙂

Alldeles bredvid fanns en staty av gudinnan A-Ma, hon är den som skyddar människorna som är ute till havs för att fånga fisk. Jag tycker det är så fint med statyetter. Typ Rodina Mat, Emperors Yan och Huang, Frihetsgudinnan, Cristo Rei ja men alla de här stora kända. De som vi har i Stockholm är så himla mesiga, hade det inte vart fett coolt om vi kunde placera en gigantisk staty någonstans? Typ högt upp i Slussen så man ser den enda från Kungsan. 😀
Efter det åkte vi till Antonios för att äta en riktigt god lunch, det var en portugisiskt restaurang med några Michelinstjärnor bakom sig. Dom serverade typiska rätter från Portugal och jag kan säga såhär, jag äter ju inte alls mycket kött numera men detta var magi. Det smälte i munnen och det var så mycket smaker, så saftigt och gott att det var första gången på så länge jag saknat att äta kött.
Anledningen till varför jag mer eller mindre slutat med det är just för att jag har lessnat på det. Jag är en mer fiskmänniska, alltid när jag går ut och käkar väljer jag fisk eller vegetariskt. Jag har ju liksom vuxit upp med vilt kött och det är ju helt annorlunda om man jämför med det som man köper i affären. Och sedan är det ju såklart bra att vi också minskar på intaget av det med tanke på hur dagsläget ser ut med miljön, skötsel av djuren mm.
Men ja, jag var tvungen att smaka och det gick inte att motstå att ta fler tuggor av det. Det slank liksom bara ner och jag var så mätt att jag inte orkade någon efterrätt, hur ofta händer det? Jag som annars alltid har plats för efterrätt kunde inte få ner något men jag var mer än nöjd. Innan vi skulle gå kom Antonia (ägaren) och satte sig med oss en stund, han berättade om sin historia och jag älskar att få höra om sådant. Han var en man på närmare 80 år, väldigt varm och framför allt rolig. Han berättade bland annat om sina åtta äktenskap varav hälften av dom var lagliga haha. Jag och Daniel skrattade så mycket att vi glömde bort tiden och vips närmade den sig 16 och vi var tvungna att ta oss tillbaka till hotellet.
Men gillar man kött ska man verkligen besöka det här stället för det var magi. Och vill man endast sitta och prata med någon så är jag övertygad om att Antonio mer än gärna ställer upp! 😀


1 kommentarerEn kommentar om “Kinesiskt tempel och portugisisk mat”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vilket vackert tempel. Ja nog vill man resa dit. Någon som vill åka med?Verkar hel kul och mycket att titta på. Vi har fått snö och jag överraskar mej själv med att tycka det är mysigt för det är inte så kallt. Och ingen blåst heller. 😊😉

    Reply