Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:57 | December 17, 2018

We’re in Macau


Alltså den här resan hörni… Alltså WOW!
Okej såhär är det att jag fick ett jobberbjudande att åka till Macau med deras turistbyrå för att visa upp hur staden är och vad som finns att göra där, lite När och fjärran-style. Jag tog med mig Daniel och vi kommer nu att vara här i några dagar just för att testa på allt spännande som finns att göra här.
Vi kom fram till Arlanda strax efter 12 och när vi checkade in och fick vår biljetter blev jag så glad! Vi skulle flyga från Stockholm till Bangkok, Bangkok- Hongkong, Hongkong- Macau så det var en del timmar vi skulle resa och när vi fick våra biljetter såg vi att vi blivit uppgraderade. Alltså den känslan att veta att man kommer sova bort hela resan var så jäkla skön! Alltså jag kan somna i princip vart som helst men att kunna sova bra i så många timmar är guld värt när man bara är borta i några få dagar, då kan man vara så himla produktiv och alert direkt när man kommer fram.

Men vi var glada, åt fyrarättersmiddag och direkt efter jag ätit somnade jag och sov i typ fem timmar för att inte vara alltför trött när vi landade i Bangkok. Vaknade av att frukosten serverades, kollade lite Mama Mia, tittar till vänster och ser en ganska så sliten Daniel bredvid mig. “Jag har inte sovit något alls…” och jag brister ut i skratt för han ser verkligen trött ut. Vi hade två timmar kvar av vår flight och han hade inte sovit något. Det var ju tidsskillnad så när vi landade i Bangkok var klockan runt 6 på morgonen så det var ju synd om honom.

8:00 gick vårt flyg till Hongkong och även här hade vi fått uppgradering och jag somnade direkt, sov hela flighten och vaknar av att vi landar. Märkte alltså inte ens när flygvärdinnan hade tryckt upp mitt säte från liggandes till sittande. Kollar till Daniel som är ännu mer stirrig och får fram lite ynkligt “jag har inte sovit en endaste minut” så han var ju fortfarande inne på svensk tid medan jag ändå hade kunnat anpassa mig lite. Men trots att jag sovit ganska mycket så var jag fortfarande trött, jag kan ju liksom ta power naps mitt på dagen när jag är hemma och ändå sova på kvällen så min kropp var nog också lite inställd på svensk tid, dock inte lika illa som för Daniel.
Vi landade i Hongkong och här får man ta en båt över till Macao, det tog strax över en timma att åka ut tid och ja, även här somnade jag och nu även Daniel. Han fick sig knappa 20min sömn och var lite svår att få kontakt med. Jag var också lite trög i skallen ett tag till vi blev hämtade av våra guider som kommer att hjälpa oss runt dessa dagar. Dom berättade om allt vi skulle göra och jag kan bara säga att jg är så taggad på dessa dagar!
Jag har ju sagt att jag vill hoppa bungyjump och här i Macao har dom en av världens högsta. Gissa vem som bokade in sig på det nu på torsdag? JAG! Det kommer att bli galet, jag älskar att utsätta mig för sådana där saker och man ska väl passa på innan man skaffar barn. Många av mina vänner som vart lite galna innan har verkliga lugnat ner sig på den fronten just för att de har så mycket att förlora om något händer. Jag själv tänker lite såhär att händer det så händer det. Jag vill göra lite vildare och galnare saker i livet, det ger mig lite sköna kickar och framför allt roliga minnen!

Vi fick oss en kort rundtur på hotellet då vi har en hel del saker att hålla reda på. Vi ska på en vattenshow nu ikväll som tydligen är världsberömd. När vi var i Las Vegas förra året var vi på något liknande och det var magiskt så jag hoppas att det är något liknande. Vi kommer få äta på restauranger med Michelinstjärnor, gå på shower, besöka museum, se staden, shopping och vi har till och med party inlagt i schemat.
Dom har sett att jag DJar så dom har till och med sett till att vi ska hänga med kvällens DJ på onsdag och ha en helkväll på Club Cubic. Tidigare har Tiesto, Garrix, Hardwell, The Chainsmokers mfl spelat där så klubben är tydligen bra. Vet dock inget om onsdagens DJ men ändå väldigt roligt arrangerat, och ni kan ju gissa vem som tog med sig USB och lurar hit haha. 😀
Efter turen smet vi direkt upp till våra superfina rum. Den här duschen var så efterlängtad och jag känner mig så fräsch just nu, ligger faktiskt i sängen och jobbar innan vi ska iväg på showen. Efter det ska vi äta, jobba och sedan kommer vi båda garanterat slockna som stockar.


9 kommentarer9 kommentarer om “We’re in Macau”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det där med uppgradering händer inte oss vanliga människor. Så mycket som jag flugit och aldrig ens varit i närheten.
  Ni blev ju uppgraderade till Dubai också vilket får mig att tro att det har med de som sponsrar resan att göra. All good and well för er, men som sagt, det händer inte en vanlig dödlig en i första taget.

  Reply
 • Klart det är resebyrån som uppdaterat deras biljetter, men vad spelar det för roll?

  Reply
 • Ingen alls roll såklart men det framställs som att oj, hoppsan vilken tur vi hade och den turen tror jag ej på🤗

  Reply
 • Vi blev såklart paff då vi inte visste, men fasen så glada också 😀

  Reply
 • Ja det undrar jag med 😀

  Reply
 • Ja det är klart att dom som vi jobbar med ser till att göra det så bra som möjligt för att höja upplevelsen, det var ju så himla snällt gjort med tanke på att vi skulle jobba direkt när vi kom ner 🙂

  Reply
 • Jag skulle självklart också bli glad. Det ifrågasatte jag ej heller utan att en uppgradering. Poängen gick er förbi men bla bla det spelar ingen roll. Nu vänder vi blad 😄

  Reply
 • Fast alla människor är lika mycket värda. Men när det gäller sånt här ja då blir inte andra människor uppgraderade. Men det är roligt att resa. Få nya intryck och upplevelser. Jag har alldrig ångrat en resa.

  Reply
 • Det var garanterat för att vi skulle dit och jobba. Man vill nog ha nöjda och glada personer som kommer ner och ska jobba för dom 🙂

  Reply