Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:33 | December 14, 2018

The Harbor, Rosacea och front squats


Gröten är i magen, Stitch är med Pischa, väskan är packad och 12:43 går mitt tåg. Idag åker jag till Göteborg för jag ska spela på The Harbor. Jag kör warm up där från kl 21 och jag har inte så lång speltid så jag förväntar mig typ inte att det är några människor där, många är ju fortfarande och förfestar lite då den tiden? Men jag är så glad att jag ens fått möjligheten att spela där. Jag har ju bara kört strax över en månad och redan har jag fått vara med i den line upen tillsammans med tex R3hab och Vigiland, det är inte dåligt. Och vem vet, om några år kanske jag har en senare tid eller rent av är main act?
Läste era kommentarer ang inlägget igår och någon nämnde rosacea. Alltså hur kan jag inte tänkt på det?! Alltså förstår inte hur det inte ens poppat upp i min skalle att det kan vara det. För några år sedan när jag arbetade på skönhetssalong så fick jag problem med huden. Det här hände också i december vid jul, jag var stressad och helt plötsligt började det typ brinna i mina kinder, jag blev röd och min makeup började till och med rinna av. När jag drack alkohol hände samma sak eller när jag åt något starkt och detta har jag slängar av idag också men har aldrig tänkt på att denna typ av utslag också kan vara det. Jag kollade igenom mitt arkiv och kände lite att det fanns en röd tråd för just i december har min hud blossat upp som mest. Förra året var det ju också i december/ januari.
Alltså jag är så glad att jag har den möjligheten att kunna skriva om sådant här och att någon smart läsare kommer med tips och idéer. Det är ju inte helt omöjligt att det kan vara rosacea, guuuud det känns nästan som att en polett trillat ner även fast jag inte fått svart på vitt att det kan vara just det. Men tack för tipset, verkligen. Jag ska prata lite med mina vänner som är hudterapeuter och kolla vad dom tror och rekommenderar. Såg att några på min insta trodde det var pga julgranen men det känns väl lite konstigt, eller? Jag tror mer på kopplingen med rosacea.

Denna bild är från förra året, också i december.

Denna bild är tagen för tre år sedan I DECEMBER, här kan ni se mina blossande kinder till vänster och till höger är det efter med K-Ceutic.

Träningsvärken idag från igår är inte nådig men efter kvällspasset kände jag mig så fruktansvärt stark. Många kvinnor säger att kroppen är fantastisk efter de fött barn men det gäller även när det kommer till träning. Muskelminnet är underbart. Trots att jag hade ganska långt uppehåll så har jag kommit tillbaka rätt så snabbt i min träning på bara några veckor. Igår hade vi mycket teknik på WörkOut och det var fokus på front squats. Jag kommer ihåg när jag testade det första gången, tyckte att det var fett tråkigt men nu är det en av mina favoritövningar att göra just för att hela kroppen får jobba och man märker ganska snabbt hur man utvecklas med dom. Det är inte bara styrka som krävs utan man måste också ha bra rörlighet för att tex kunna få fram armbågarna så man inte tappar skivstången.
Jag har tränat på 40kg innan men igår orkade jag hela 50kg, jag fick sådan boost och det är ju tack vare att jag just är på WörkOut med Pischa och Kalle för dom ger mig sådant självförtroende. Det är det som är fördelen med att träna med coacher eller PTs, dom peppar en att orka lite mer och våga utmana sig när det kommer till övningar och vikter. Så ja, 50kg bara sådär fem gånger på rad boostade verkligen mitt självförtroende! 😀

Detta är för tre år sedan ungefär, var inte alls lika rörlig i höfter, fotleder eller axlar. Här körde jag på 35-40kg. Var ändå riktigt stark då men tekniken var inte den bästa.

Detta är från denna vecka, jag kommer mycket djupare ner utan problem. Armbågarna pekar raktfram och jag orkar 50kg fem gånger. Det betyder ändå att jag kanske borde våga mig på 60kg i RM? 🙂


8 kommentarer8 kommentarer om “The Harbor, Rosacea och front squats”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det var jag som ställde frågan om det inte kan vara rosacea. Eftersom du tar så väl hand om din hud är det inte sannolikt att det beror på hur du sköter den.
  Jag själv har rosacea och känner igen hur du ibland beskriver att din hy reagerar, får sällan plitor men ofta att huden blir röd och bränner och gör riktigt ont. Använder Finacea 15% som jag får utskrivet av läkare. Men det som jag tycker fungerar bäst är Paula’s Choise Calm 1% BHA Lotion Exfoliant https://skincity.se/sv/paulas-choice
  Hoppas du får svar på vad som orsakar dina hudproblem.

  Reply
 • Ja men går man till en hudläkare ska ju dom ställa diagnos och ge rätt medicin. Det är ju det man betalar för. På min vårdcentral finns hudläkare om man har besvär. Det är inte många vårdcentraler som har det. Jättebra att hon finns om man får problem.

  Reply
 • Vad är det för hudläkare som skriver ut antibiotika utan att ens ställa en diagnos på vad utslagen i ditt ansikte är.
  Ska du behöva gissa dig fram själv vad det är som du har. Det kan lika gärna vara Perioral Dermatit.
  Tycker sjukvården allt för lättvindigt skriver ut antibiotika. Förutom alla biverkningar som det har så riskerar man att bli antibiotikaresistent. Vilket innebär att bakterier utvecklar motståndskraft mot antibiotika. Så om du skulle bli väldigt sjuk någon gång så kanske inte antibiotikan verkar på dig.
  Och det blir ju bara en ond cirkel. Du får utslag, du får antibiotika. Blir bra ett tag sen kommer utslagen tillbaka och så är det dags för antibiotika igen.

  Reply
 • Hej fina, ja läser till hudterapeut i stoclholm just nu o i princip varann kund har de du känner som problematik. Speciellt nu i väderskiftning till kyligare.. finns andra triggar till rosacea också, ex stark mat, vin.. de man kan tänka på är att använda produkter för känslig hud, helst med bara fukt, inte fett på rosacea, vilket kan kapsla in den o göra att de ökar ännu mer.. sen kan ja tipsa om någon slags barriärkräm ovanpå dagkräm innan smink.. som skyddar din hud mot kylan men inte stänger in huden. Nimue är ett märke vi har på skolan o de har en bra serie för känsliga hudar! Bara ett litet tips😘 på dej fina

  Reply
 • Rosacea är en pest och pina men man lär sig leva med det.

  Reply
 • Betalar man så mycket så bör man väl fått ett svar på vad det är.

  Reply
 • Äkta Reductil. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi. Erbjudanden just nu.
  [email protected]

  Reply
 • Hej Annica. Önskar lite tips från dig. Känner igen mig så mycket på den första bilden gällande rörlighet. Jag är stel som en pinne och undrar hur du har tränat för att bli så rörlig i knäböj`?

  Reply