Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:36 | December 13, 2018

Hudproblemen är tillbaka


Utsidan spelar ofta hur insidan mår och ja… nu börjar det hända saker i mitt ansikte igen. Kommer ni ihåg i början av det här året när jag helt plötsligt fick utslag? Jag vet inte riktigt vad det är eller vad det är kopplat till men nu börjar det komma snåknotter i hela pannan och de röda prickarna blir fler och fler.
Jag har ju alltid haft en bra hud och har heller ingen acnebenägen hudtyp och det är därför det här är så konstigt. Men å andra sidan har jag ingen balans i mitt liv, jag vet inte riktigt om det beror på min livsstil, klimatet, saker jag äter eller vad jag gör…
Jag märkte ju av i början av vintern att det hände saker med min hud, jag testade lite fram och tillbaka med olika saker och det blev bra igen där ett tag men nu helt plötsligt träder dom fram precis som i början förra gången. Och då allt löste sig tillslut sist så kontaktade jag samma ställe igen, Complete Skin på Östermalm. Jag googlade som en tok och det var det enda stället jag hittade som hade hudläkare utan att man behövde remiss. Jag bokade in mig på ett besök, betalade 1000kr, träffade Anne som är hudläkare där och då jag träffade henne förra gången också visste hon liksom direkt vad som behövdes.
Det är såhär det ska gå till när man behöver hjälp. Man ska bara kunna boka tid, betala och få hjälp. Inte behöva besöka massa andra människor mellan, dom skickar remiss och vips har man tid ett halvår senare. Alltså när jag skulle magnetröntga mitt knä och gick genom vårdcentralen eller vad det nu var… TRE MÅNADER fick jag vänta på en tid. Hur är det ens möjligt? Ska det behöva vara såhär?
Och nu behöver vi ju inte fokusera på att mitt hudproblem är en livshotande grej men det är mer grejen att varför kan man inte bara få boka in sig hos en hudläkare när sådant här händer? Jag ringde runt till så många olika klinker och berättade om mitt problem och fick till svar att man måste ha remiss, alltså lyckan när jag väl hittade en klinik man inte behövde ha det till. Därför promotar jag mer än gärna det här stället trots att jag betalar fullpris eftersom jag vet att så många fler därute har hudproblem och bara väntar på att få träffa en läkare. Fan ring Clompete Skin så får ni hjälp direkt, jag lovar er!
Jag hade tid 17, fem minuter senare var allt klart, jag åkte och hämta ut mitt recept och nu har jag tagit mitt första piller. Tabletterna jag fick var förra som sist och det är Tetralysal, jag fick bra resultat ganska snabbt så vi körde på samma kur igen! Tacka gud för privata kliniker!


13 kommentarer13 kommentarer om “Hudproblemen är tillbaka”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Alla har inte råd med en privat mottagning. Jag vände mig till Kry, de skrev remiss, fick tid samma vecka.

  Reply
 • Jag använde appen Min Doktor när jag hade besvär med utslag i ansiktet. Bara några timmars väntetid och ingen remiss behövdes.
  Kostade bara som ett vanligt läkarbesök.
  Jag fick också Tetralysal utskrivet. Men jag skulle ändå vara väldigt försiktig med att ta Tetralysal. Det är ju antibiotika och dom har mindre trevliga biverkningar. Speciellt om man ska äta det en längre tid. Det kan slå ut magen helt och man kan få svampinfektioner i underlivet som kan vara ett helvete att bli av med när man en gång fått det. För att bara nämna några av biverkningarna.
  Och det blir ju bara en ond spiral. Man äter Tetralysal. Blir bra ett tag sen kommer utslagen tillbaka. Precis som det gjort för dig.

  Reply
 • Är det rosacea du fått? Tänker när det är återkommande vid samma årstid.

  Reply
 • 1000kr för fem minuter… Bra timpenning, konstigt inte alla läkare kör privat.

  Reply
 • Förlåt men kollar inte läkaren upp orsaken till varför du får utslagen? Tabletterna kan du få utskrivna direkt på vårdcentralen, ring och boka en akuttid så får du tid samma dag eller möjligtvis dagen efter.
  Känns så nonchigt av läkaren att inte ta prover m.m. Privatläkare i all ära men dom är inte mycket för att följa upp sina patienter inte. Dom tar den enklaste utvägen..

  Reply
 • Min privatläkare är toppen. Är man inte nöjd är det nog bäst att byta läkare.

  Reply
 • Av egen erfarenhet så är tetratysal något som bara hjälper under tiden man äter dom och efter några månader kommer det tillbaka.
  Jag hade dock acneproblem, och efter två kurer med tetratysal fick jag stackare tabletter, roaccutan. Men om du tar dessa för utslag så kanske roaccutan också fungerar mot det och inte bara acne. Hoppas det hjälper med tabletterna!! <3
  Kärlek till dig!!

  Reply
 • Jättejobbigt det där med hudåkommor. Jag dras med perioral dermatit som återkommer hela tiden. Har smort och undvikit smink i veckor utan bättring nu. Tyvärr får jag ej utskrivet tetratysal för man “ska” prova med kräm ett halvår först sa läkaren jag besökte. Tackar för det. Jättekul att vara rödprickig hela året. Bli bra under sommaren och sen börja om i september med nya utslag.
  Nästan värt 1000 kr för ett besök hos kliniken du rekommenderar för att få ett recept utskrivet.

  Reply
 • Svar till Annika: Jag har själv blivit diagnostiserad som Perioral Dermatit av hudläkare och fick vid samma besök antibiotika utskrivet.
  Jag tycker läkare allt för lättvindigt skriver ut antibiotika.
  Tvivlar dock starkt på att jag fått rätt diagnos då jag har stora bölder i ansiktet. Stämmer inte med sjukdomsbilden på Perioral Dermatit.
  Min kropp klarar inte av så långa antibiotika kurer. Men jag har fått något som jag tycker hjälper. En kräm som heter Epiduo. Måste skrivas ut av läkare.
  Tro mig jag har provat det mesta på marknaden som finns. Både recept fritt och recept belagt.
  Men fortsätta använda krämen även om du tycker att du blir bättre.
  Jag tror Annica Englund också fått den krämen utskriven men hon vägrade använda den för det stod att den kunde bleka handdukar, sängkläder mm.
  Hon ville inte ha något så starkt i ansiktet. Men jag kan säga att det är ingen fara. Inget har blivit blekt här. Och man smörjer ju in sig en stund innan man lägger så då hinner ju krämen sjunka in i ansiktet. Det står också att man kan bli väldigt torr av den. Det är inte heller något jag märkt av.
  Antibiotika har ju sjukt mycket andra biverkningar så förstår inte att man utsätter sin kropp för det när det finns lokala krämer att prova med först.

  Reply
 • Tack för svar Maria!
  Jag förstår, har läst lite och nej, man bör kanske inte hoppa på Tetratysalen lättvindigt. Jg dras med PD i princip året runt sen nåt år tillbaka och det känns inget vidare alls. Jag är otroligt torr i huden som det är men inte just kring haka och näsa som tur är så Epiduo kanske funkar.
  Nu ska jag till solen hela jullovet så jag hoppas komma hem lite finare i hyn. När det det sen är åter ska jag se om det blir ett läkarbesök igen.

  Reply
 • Det är viktigt att använda antibiotika rätt, för att inte riskera antibiotikaresistens.
  De flesta läkare får man ju tro är noga med att inte slentrianmässigt skriva ut dessa läkemedel.

  Reply
 • Det ser inte ut som rosacea tycker jag. Det brukar vara koncentrerat runt näsa och kinder och med små röda och gula pluppar.
  Din hud är förmodligen i obalans. Du är stressad och överanvänder ( kanske) dina hudvårdsprodukter?
  Istället för antibiotika som bryter ner alla bakterier i din kropp, mage underliv osv så prova probiotisk hudvård. Den rättar till bakteriefloran som vi ska ha på huden och stärker hudbarriären och skadar inte annat i din kropp.
  Du som har sån tillgång till hudvård borde verkligen prova detta!
  Huden kan bli sämre till en början men sen blir den bara starkare och mer motståndskraftig ju längre du använder dem. Ger också sjukt mycket lyster👌
  Rek starkt Esse Probiotic Skincare i serien sensitive!
  Mvh hudterapeut med 16 år i branschen

  Reply
 • Annica! Jag har också käkat dessa men! Du får inte äta dessa och utsätta din hud för sol! Alltså kolla med de som gav dig receptet om det! Jag fick alltid äta andra under sommaren!

  Reply