Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:40 | December 6, 2018

Ett dygn på spa och tidsberoende


Hemma efter ett så välbehövligt dygn. Efter stressen de senaste veckorna behövde jag komma iväg för att varva ner så igår checkade jag in på hotell för att slappna av och gå på spa.
Alltså först och främst, Saltis. Hur underbart vackert är det inte där? Den dagen jag vinner på lotto eller gifter mig rikt haha då ska jag fasen köpa hus där för gud vad fridfullt och fint det är. När jag kom dit var det som att det svepte något lugn över mig och jag kunde liksom andas ut, all stress stannade kvar innanför tullarna. Tänk att få vakna upp till detta varje morgon, sätta sig på en terass med en god kopp kaffe i morgonrock. Det måste ju vara lajvet!
Jag kunde checka in tidigare så jag var där runt 13, gick ut på balkongen och bara satt där en stund i solen. Lyssnade på lite musik och bara satt och njöt av min ensamhet. Trots att det är december fick jag typ vårkänslor, det är något speciellt med skärgården.

Sedan svirade jag om till badkläder och badrock for giants och tofflor. Skuttade ner till spa-avdelningen då jag var inbokad på behandling. Dock tog jag fel på tiden, jag trodde jag hade 14:45 när det var 15:45 så jag lade mig själv vid poolen och vilade i soffan till avslappnande musik och ljudet från poolen. Alltså det var magiskt. I 1,5h låg jag där, pillade knappt på telefonen, stirrade ut genom fönstren och såg solnedgången. Det var som om allt bara stod stilla, jag kände för första gången på länge att jag njöt av att sitta still och stirra rakt ut och bestämde mig för att det här är något jag måste göra minst en gång i månaden. Ha rejäl jäkla me-time där JAG står i fokus. 🙂
15:45 blev jag hämtad och fick lägga mig i ett behandlingsrum där 80 min hot stonemassage väntade. Jag hade aldrig testat det innan men enda anledningen till att jag villa ha det var för att den behandlingen var längst haha. Jag brukar annars gå på 30 eller 60min behandlingar men nu ville jag ha möjlighet att somna och inte behöva känna stress över tiden. Jag brukar typ ligga och tänka på tiden, typ har man 60 min delar jag upp det i mitt huvud ungefär hur dom fördelar tiden och när dom masserar vet jag ungefär hur lång tid det är kvar. Det här vill jag inte göra men det bara blir så och då kan jag inte slappna av utan jag tänker bara “ja nu är det ungefär 10min kvar då hen masserar på detta område…” alltså jag blir galen på mig själv!
Men här kunde jag slappna av, jag pustade ut, struntade i allt och bara slappnade av och vips somnade lilla Annica. 🙂


Som jag sa så är jag väldigt styrd av tiden, det har jag vart enda sedan jag bodde hemma och det är därför jag har svårt med tidsoptimister. När jag var liten och pappa typ skulle hämta mig kunde han säga “jag är hemma om 30 sekunder, du kan klocka mig” vilket jag då gjorde. När 30sek hade gått var han hemma. Det här var något som jag sedan började ta efter, jag satt inte och klockade hur lång tid saker och ting tog men jag blev mer medveten om tiden. Ungefär hur lång tid det tog att göra vissa saker. Jag började tänka på hur lång tid det tog att färdas vissa sträckor om man gick eller körde bil. Typ hur lång tid det tog när man flög, från att man landat till hämtat väskan till att vara ute ur terminalen. När jag ska träna, jag är aktiv kanske en timma men det tar ju längre tid eftersom man ska klä på sig, ta sig dit, hänga lite, köra passet, hänga efteråt och sedan ta sig hem…
Xenia är väl medveten om detta då hon sa till mig en gång “jag är vid vår kiosk jag är hos dig om 2min” och jag rättade henne direkt och bara “nej du är här om ungefär 8min, ta tid”. Sagt och gjort, hon stannade klockan när hon kommit fram och ringde ner mig. Det tog henne 8min och 4 sekunder. Samma sak när jag ska hämta Daniel och vi ska iväg någonstans. Jag vet exakt hur lång tid det tar för mig att komma dit och jag räknar ut det beroende på om jag tajmar in rödljusen eller inte.
Jag är jävligt besatt av tiden och måste planera mina dagar efter hur lång tid saker och ting tar. Det är det här som är typ den största stressen i mitt liv för när saker och ting inte går som jag tänkt och jag “ligger efter” då kommer ångesten också krypandes. Det är därför jag har svårt att arbeta med människor för då kan jag inte kontrollera att allt följer enligt tidsplanen. Jag kan bli lite irriterad när man kommer sent till saker och ting pga andra personer, det här var typ det som var största fajten med mitt ex. Jag är riktigt jäkla duktig med tider medan han var en tidsoptimist och efter många år ihop så rann bägaren över och jag blev “Hitler” enligt honom.
Så mitt liv är väldigt tidskontrollerat, är det ens ett ord? För att mina dagar ska fungera som dom ska behöver jag veta schemat för att sedan kunna räkna ut i min skalle, hur lång tid allt tar. Det här är ju helt f*cked up I know. Och det här är något som jag behöver arbeta bort för “min värld ska inte rasa samman” om allt inte går enligt planen, då ska jag ju hitta en lösning.
Men, under det här dygnet så var det som att tiden stod stilla. Som om jag hade all tid i världen för att må bra och jag njöt varenda sekund. På kvällen väntade en trerättersmiddag men när jag gick från spat råkade jag hamna i en restaurang där det fanns julbord. Ringde receptionen direkt från rummet och frågade om jag fick byta vilket gick jättebra. Så runt 20:30 var det bara att knata ner och käka, alltså jag vill äta julbord tills jag spyr! Efter det blev det lite biljard och ja, ni fattar ju kanske att jag inte åt eller spelade själv. På kvällen så checkade en person in hos mig och mer än så tänker jag inte säga. 😉
Det var i alla fall ett välbehövligt dygn och jag har verkligen laddade batterier för den här dagen vilket var tur för jag möttes av en del jobb när jag kom hem… Det här är något alla bör göra. Kanske inte checka in på just Grand i Saltsjöbaden men ta ett dygn i månaden där ni bara tar hand om er själva och ser till att få njuta. Det kommer i alla fall bli ett nyårslöfte jag måste följa!


3 kommentarer3 kommentarer om “Ett dygn på spa och tidsberoende”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Låter som ett välbehövligt dygn! Undra vem du dejtar / träffar då? Klart man blir nyfiken. 😀

    Reply
  • Haha, jag har också alltid varit så med tider. Är hellre 30 min tidig än kommer 1 minut för sent till en avtalad tid. Jag blir så sjukt irriterad (!) om jag kommer sent pga en annan person och min sambo är också världens tidsoptimist. Jag har dock lärt mig hur lång tid det tar för han att göra saker, på så sätt kan jag lättare planera min egen tid. Om han t.ex. ska duscha så vet jag hur lång tid det kommer ta innan han är klar innan vi kommer ut genom dörren. Så om vi ska vara nånstans vid en viss tid så säger jag alltid en annan tid till han för att vi ska ha lite marginal. Har också fått det från min pappa, han är likadan, haha 🙂

    Reply
  • Så härligt med spa

    Reply