Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:01 | December 3, 2018

Adventsmys


Jag vaknar upp i en lägenhet som är fylld med grandoft. Vi är inne i december och det är ju helt galet, det var ju nyss Summerburst och min födelsedag… Men jag är så glad över att det inte är snö och jättekallt ute men även fast det inte är det så ska man ju ha vinterdäck vilket lilla Annica inte har. Jag har tid idag kl 14 att byta så tacka gud för att det inte vart så hemskt underlag.
Igår hämtade min kära Xenia mig på tågstationen och jag blev så glad när jag såg henne. Det är så himla skönt att komma hem och ens nära och kära kommer och hämtar en på stationen, en sådan grej betyder så mycket för mig!
Vi åkte hem till mig, jag hoppade in i duschen och sedan lade vi lite peeling och ansiktsmask och sedan bar det av till vår favorit- Ica Maxi för att handla lite till kvällens adventsmys. Så vi köpte lussebullar, julskinka, vörtbröd, glögg, glöggmix, tomteskum, gifflar med pepparkakssmak, hyacinter, mossa och lite annat till vaserna jag har. När vi kom hem kom en till kär vän över och hade med sig pepparkakor och ädelost så vi hade en hel del att mumsa på kan man säga.
Sent på kvällen så kom min leverans från Smålandsgran- Klick! jag blev så glad och ivrig precis som ett litet barn haha. Jag älskar verkligen jultider! Den dagen jag själv får barn så vill jag sitta och pyssla, baka, klä gran, gå på julmarknader och hela den biten och få dom att förstå att julen inte handlar om att massa saker. Jag själv har aldrig vart så, aldrig tyckt om att få presenter eller julklappar, vill jag ha något köper jag det själv. Däremot så kan jag verkligen uppskatta att få en upplevelse i födelsedagspresent, att få gå ut och käka eller bara hitta på något. Upplevelser för mig är så mycket mer värdefullt än saker!
Men granen kom, jag kunde inte hålla mig från att sätta upp den direkt. Egentligen fanns det lite skötselråd man skulle följa för att den ska hålla sig så bra som möjligt. Well, jag gick nog emot allt som stod. Satte upp den direkt utan att låta den droppa av, vid ett element så den hade ju noll chans att vänja sig vid den varma temperaturen inne. Men det gick verkligen inte att hålla sig. Tryckte ner den i foten och klippte upp nätet och när den vecklades ut så fick jag wow-känsla. Tänk att ett träd kan vara så fint!
Sedan var det dags att pynta den, jag ville såklart lyssna på jullåtar men de andra två trotsade mig och drog på lite house och diskuterade uppbyggnader av låtar eller jag vet inte vad, jag lyssnade inte då jag var så inne att pynta granen haha. Vi var klara någon gång runt midnatt och det var så mysigt att få släcka ner lägenheten och se granen så där och lysa upp.

Råkade visst lägga mossan lite upp och ner haha!


2 kommentarer2 kommentarer om “Adventsmys”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Men åå vilken fin gran du har !! Har du inrett den själv eller någon som gjort den åt dig?
    Så jädrans fin.

    Reply
  • Nej jag har pyntat den själv, mina vänner var även med på ett hörn 🙂

    Reply